Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

vineri, 29 decembrie 2023

Povestea conului de brad croșetat

 Cu ajutorul aței și puțină îndemânare, s-a născut un mic con în lumea handmade. Fir cu fir, gând cu gând, s-a conturat un con de brad fermecat, creat din pasiune și imaginație.

Într-o dimineață, plină de inspirație, am luat ața și croșeta și am început să croșetez un mic con de brad. Fiecare nod și fiecare buclă erau ca o notă muzicală, iar rezultatul, un dans al firelor de ață, a fost minunat. Privindu-l, am simțit că acest con de brad nu este doar o creație, ci o poveste ce așteaptă să fie spusă. Modelul croșetat se numește solzi crocodil. Cine s-ar fi gândit că un con se poate îmbrăca în solzi de crocodil?

În fiecare seară, când lumina caldă a lămpii pâlpâie în atelierul meu, conul prinde viață. El devine Conul Povestitor, o mică creatură care știe să adune povești în fiecare buclă a croșetei. Cu ochi strălucitori, el începe să împărtășească povești de la întâlnirea cu firul de ață până la momentul în care a fost plasat în brăduțul de Crăciun.

În călătoria lui, conul de brad a întâlnit alte creații croșetate – pe Moș Crăciun și două versiuni ale renului Rudolf și chiar un mic iepuraș coconaș🐰. Fiecare dintre ele îi împrospătează amintirile în culori noi, deși el are o singură culoare, iar poveștile lor se contopesc într-un cântec minunat.

Astăzi, când îți prezint acest con de brad, îți ofer nu doar o bucată croșetată, ci și o fărâmă din povestea pe care a adunat-o în călătoria sa. El este Conul Povestitor, iar fiecare buclă a lui conține magia și bucuria creației croșetate.

Sper că, în brăduțul de Crăciun, acest con de brad va continua să împărtășească povești și să aducă un strop de farmec în lumea ornamentelor croșetate. Oare ce povești le spune ornamentelor din brăduț?

Pe curând!💝

10 comentarii:

 1. Ce ma bucur ca ai reusit sa gasesti timp pentru crosetat! Stiu ca iti place (si sttiu cum e cand nu ai timp :p).
  E foarte frumos conul tau! Ce idee faina - solzi de crocodil deci... hm. Eu anul trecut am facut cu un fel de puff nu stiu cum :)). Oricum sper ca am notat pe undeva ce si cum (parca notasem, pentru ca am facut unul si ca premiu.. ma intreb daca as mai descifra hieroglifele ca daca e pe moment, iese, daca nu... cred ca numai conul tau care este povestitor, ar mai deslusi misterul.
  :))))
  Cu siguranta le spune multe povesti, dar cred ca preferata lui este aceea cand a aparut din mangaierea mainilor tale!
  Pupicicu drag!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cand am croșetat renul, ziua aceea a fost pentru croșetat si am profitat: am croșetat și conul si o cănuță cu ciocolată caldă . Îmi place foarte mult să crosetez. Sper sa mă organizez anul asta în ada fel încât sa reușească să și croșetez.
   Din acest model am făcut acum câțiva ani portfarduri pe care le-am daruit ...imi place că se lucrează ușor.
   Mă bucur că îți place conul meu și îți mulțumesc. Pupici.

   Ștergere
 2. E minunat de dragalas Conul Povestitor! <3 Cat va sta in rad va aduna alte povesti! El le povesteste una, ei ii povestesc, fiecare, una. Si - uite-asa! - Conul Povestitor va avea si mai multe povesti de spus. :-)
  Frumoasa poveste.
  Spor in bune! Pupici! <3

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu siguranță va strânge toate poveștile ornamentelor din brăduț si cand va veni vremea să intre la vutie îmi va impuia capul de povesti.😂
   Mulțumesc frumos, Diana. Te pup

   Ștergere
 3. Foarte dragut, la prima vedere am crezut ca e con real, atat de bine ai redat atat culoarea cat si forma.
  Imi place si povestea pe care ai legat o de acest mic ornament 💞
  Felicitari Mihaela draga 😍 pupici. Numai bine!😘🤗

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mie mi se pare prea închis, dar nu am avut altă nuanță de maro. Mă bucur foarte mult că îți place! Te pup, Carmen!

   Ștergere
 4. Cât de bine arată acest con al poveștilor. Felicitări și pentru realizare si pentru povestea spusă.

  RăspundețiȘtergere