Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

miercuri, 27 decembrie 2023

Ornament handmade - Om de zăpadă

 Cutiuța zilei a 15-a a joculețului Adventul Exploratorului Creativ ascundea o punguță de nasturi. Am avut mai multe idei, dar cum am rămas codașa găștii fetelor creative, am ales să fac ceva rapid și ușor.

Ornamentul handmade pe care azi îl prezint l-am realizat dintr-un oval de polistiren (tot din ”trusa” trimisă de Niko), sârmă plușată, pom-pom roșu, un nasture, puțină dantelă, doi ochișori și culori acrilice.


Sârma plușată am înfășurat-o de jur împrejurul ovalului de polistiren, înfigând capetele în polistiren pentru a o fixa mai bine. Apoi m-am apucat să pictez, cu teamă, pentru că am citit la fetele care participă la joc că acrilice topesc polistirenul, dar...se pare că nu (poate am citit greșit). Când am văzut că arată chiar foarte bine, am dat cu încredere, apoi l-am pus pe calorifer să se usuce mai repede😂, pentru a trece la următorul pas: lipitul ochișorilor, năsucului și dantelei.
După ce s-a uscat culoarea acrilică (alb) am lipit ochii, năsucul, dantela și nasturele. Apoi am desenat, tot cu acrilice, gura, roșie.

Cu ajutorul unui cui am străpuns ovalul de polistiren pentru a-i prinde un lănțișor de care se poate agăța. Nasturele l-am asortat cu ochii!  Pentru lipit am folosit silicon la cald.
Sper să-ți placă ornamentul handmade, pe care l-am creat din materialele găsite în trusa Exploratorului Creativ!

Pe curând!💝


5 comentarii:

  1. Ce dragalas arata! Si ochi din aceia nu am mai vazut!
    Parca clipeste smechereste!
    Felicitari, draga Mihaela! Pupici! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai ce simpatic este!! Eu am inca in trusa ovalul - am avut mai multe idei in ceea ce il priveste, dar momentan nu s-amaterializat nimic.
    Ti-a iesit superb. Cred ca nu la acest polistiren se refereau insa, ci la pufuletii aceia... :D(erau verzi si albi). Apropo de pictat.
    Mie imi place enorm de domnul omulet.
    te pup si iti doresc mult spor - abia astept sa vad ce minunatii mai mesteresti :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-adevăr, după cum zice și Rux, nu acest polistiren se topește de la acrilice, ci acei pufuleți care se pun de obicie în colete ca să pastreze intacte anumite ociect.
    Îmi place mult omul tău de zăpadă. Felicitări.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sugubat, omul de zapada! :-) Are ochi foarte interesanti!
    Zile senine! <3

    RăspundețiȘtergere
  5. Ovalul acela pare să fi fost făcut anume pentru omul de zăpadă. E tare simpatic.

    RăspundețiȘtergere