Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

joi, 28 decembrie 2023

Last Christmas - O poveste de Crăciun

În timp ce ascultam colindul lui Wham! postat de Rux pe blogul ei, în minte mi se derulau imagini din filmul cu același nume. Este un film de dragoste, deși nu e genul meu, mi-a plăcut foarte mult și credeam că am scris pe blog despre el, dar m-am înșelat, am scris câteva rânduri despre el în revista Cronica Studentului. Așa că, în continuare voi încerca să scriu despre film fără să dau spoilere.

Sursă foto: cinemagia

În peisajul vast al filmelor de Crăciun, "LastChristmas" iese în evidență cu o combinație irezistibilă de umor, emoție și mesaje subtile. Regizat cu măiestrie de Paul Feig și inspirat de muzica îndrăgită a lui George Michael, filmul oferă o incursiune captivantă în lumea sărbătorilor de iarnă, îmbinând umorul cu o poveste de dragoste care îți topește inima.

Povestea începe cu Kate (Emilia Clarke), o tânără cu o personalitate neconvențională și un trecut tumultuos. Într-o zi, în timp ce împodobește vitrinele magazinului unde lucra, cu ocazia Crăciunului, întâlnește pe Tom (Henry Golding), un bărbat misterios și optimist care pare să înțeleagă secretele și dorințele ei mai bine decât oricine altcineva. Pe măsură ce relația lor se dezvoltă, descoperim treptat că „Last Christmas” nu este doar o poveste de dragoste, ci și o călătorie de autodescoperire pentru personajul principal.

Unul dintre punctele forte ale filmului este chimia incredibilă dintre Emilia Clarke și Henry Golding. Clarke aduce un umor fermecător și o vulnerabilitate autentică în interpretarea sa, în timp ce Golding emană o carismă enigmatică, transformând fiecare scenă într-o experiență cinematografică memorabilă. Ei reușesc să transmită o conexiune autentică și emoțională, contribuind la originalitatea întregului film.

Coloana sonoră, bazată pe melodii celebre ale lui George Michael și Wham!, adaugă o notă nostalgică și emoțională. "Last Christmas", piesa care dă titlul filmului, este integrată în mod subtil în firul narativ al poveștii transformându-se într-un element cheie al poveștii.

Un alt aspect remarcabil al filmului este modul în care abordează teme precum prietenia, familia și generozitatea. Fără a cădea în clișeele specifice filmelor de Crăciun, "Last Christmas" aduce un suflu proaspăt și subtil acestor teme universale, oferind o perspectivă originală asupra valorilor care contează cu adevărat în viață.

Cu toate acestea, nu este lipsit de critică. Unii pot găsi povestea previzibilă și să acuze filmul ca are la baza prea multe momente romantice standard. Cu toate acestea, chiar și în mijlocul unor momente mai convenționale, "Last Christmas" își păstrează farmecul său unic și capacitatea de a surprinde publicul.

Pentru mine, "Last Christmas" a fost o călătorie emoționantă, amuzantă și provocatoare, cu personaje originale și mesaje profunde. Este un film de Crăciun care nu se rezumă doar la atmosfera festivă, ci oferă o reflecție asupra complexităților vieții și a bucuriei găsite în lucrurile aparent simple. Un adevărat cadou de Crăciun pentru cinefilii în căutare de o experiență cinematografică memorabilă. 

3 comentarii:

 1. Acum cativa ani gasisem tot intr-un programel AI (doar ca atunci nu stiam eu ca e program Ai.. se numeste Faceme parca..) poze din film si cantecul parca... pozele stiu sigur pentru ca m-am jucat cu ele.
  Nu mai stiu de unde auzisem ca ar fi trist filmul - dar ma bucur ca ai scris despre el si iti multumesc. Din trailer si secventele acelea si eu am putut observa chimia intre cei doi actori. Foarte fain! Mi-ar placea sa il vad.
  Pupici cu drag :*

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc pentru recomandare! :-)
  Pupici!

  RăspundețiȘtergere
 3. Interesant filmul. Mulțumesc de recomandare.

  RăspundețiȘtergere