Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

duminică, 3 decembrie 2023

Decorațiune de Crăciun - Rudolf croșetat

 Îți spuneam, chiar de 1 Decembrie, când mi-am etalat talentul artistic, că Niko a avut o idee de joc excelentă - Adventul Exploratorului Creativ. Este un fel de ”Am întrebat o sută de români”, jocul ei constă în a deschide cutiuta cu numărul corespunzător zilei, din brăduțul advent pe care ni l-a trimis,  așa că draga noastră Niko, a dat aceeași materie primă la șase bloggerițe talentate și a fost curioasă să vadă cum transformăm sau folosim acea materie primă!

Ieri, am deschis cutiuța cu numărul doi și am găsit două șiraguri de mărgele și pentru că voiam să croșetez, deoarece nu am mai croșetat demult, mă găndisem să fac un brăduț și să folosesc unul dintre șiragurile de mărgele, DAR nu am avut ața verde. Așa că a trebuit să mă găndesc la altceva! Mi-am amintit că anul trecut, tot pe vremea asta, căutam să croșetez un ren amigurumi și am gășit un tutorial pentru un ren croșetat-decorațiune de Crăciun care avea la gât o curea cu clopoței, pe care am înlocuit-o repede cu mărgelele. Renului îi voi zice Rudolf, deoarece are nasul roșu!

Pentru realizarea decorațiunii de Crăciun am folosit ață maro (cam închisă la culoare) mărgele din cutiuța advent, ață crem (pentru cornițe), doi ochișori, o mărgea (cred că e de la o numărătoare veche), bandă decorativă argintie (pentru agățătoare). Ochișorii, zgarda și agățătoarea le-am lipit cu pistolul de silicon (camera telefonului a surprins și surplusul de siliconul de la ochișorul stâng). Aaaa...uitasem că am umplut capul renului cu vatelină de la o vestă de iarnă veche.

Se lucrează foarte ușor și foarte repede: mânuțele și piciorușele se lucrează în același mod, doar lungimea lanțului diferă. Și asta a fost tot! Mai grea mi s-a părut asamblarea, deoarece nu prea îmi place să cos.🙈


Abia aștept să văd ce materie primă avem pentru ziua a 3-a și sper să nu mă lase inspirația și creativitatea să pot duce la bun sfârșit joculețul! 
Sper că îți place decorațiunea mea de Crăciun - renul croșetat!


Pe curând!

12 comentarii:

  1. Superb ren. Ma bucur enorm sa vad cum aceeași materie prima e folosita ingenios de voi în atâtea feluri deosebite.
    Felicitări și spor în continuare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că îți place! Mulțumesc. Spor și inspirație îți doresc și ție!

      Ștergere
  2. Drăguț Rudolf cu mărgelele, îmi place ideea ta!

    RăspundețiȘtergere
  3. E dragalas Rudolf al tau! 😍
    Nu stiu sa crosetez, asa ca de cate ori vad pe la cineva figurine crosetate zic "Uaaaauuuu!" 😊
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi place să crosetez.
      Nu este greu deloc!
      Mulțumesc frumos. Pupici

      Ștergere
  4. Ce frumusel renul tau crosetat! Imi plac mult astfel de realizari. Va sta frumos in bradut!
    Felicitari, Mihaela! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc Suzana! Trebuie să-i mai fac frați sa nu stea singur în brăduț.
      Pupici.

      Ștergere
  5. Imi place tare mult colindul acesta!! Iar renul crosetat a iesit superb. Cat e de simpatic!! Nu mai vazusem acest model (mi-ai amintit ca si eu am crosetat un ren anul trecut :))) mic si caraghios - dar in sensul bun :D )
    Pupici cu drag!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie imi place Queen foarte mult!
      Renul se face foarte repede, mai mult mi-a luat sa-l asamblez că nu prea îmi place să cos. Poți încerca să faci unul...Am văzut că se poate face cu acest model caracatiță, chiar și om de zăpadă. Poate voi incerca si eu să fac alte figurine.
      Pupici.

      Ștergere