Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

duminică, 30 aprilie 2023

Tablou din blister de medicamente!!!

 Am foarte multe blistere de medicamente goale, din decembrie iau medicamente și încă mai iau, când am luat și ultima pastilă dintr-un blister mi-am pus întrebarea: ”Ce aș putea face din aceste blistere goale?”

Am încercat să fac ochișori pentru viitoare figurine croșetate, DAR nu am mărgele negre și au ieșit urât cu mărgeluțe albe, așa că am renunțat la această idee. Apoi am găsit pe Facebook un filmuleț în care cineva facea floricele din ele, pictându-le. Eu nu am acrilice și am pictat cu acuarele și nu a mers, se decojea după uscare...am abandonat ideea. Însă mi-a venit o altă idee, ce ar fi să combin cele două idei abandonate? Rezultatul vi-l prezintă Mălina:

Așa că am făcut floricele folosind tehnica pentru realizarea ochișorilor, adică nu am pictat blisterul, ci l-am umplut cu diamantele rămase de la tablourile Pictură cu diamante, apoi am lipit o coală de hârtie să le țină înăuntru, apoi am decupat fiecare blister. Nu am făcut poze deloc în timpul lucrului, pentru că nu știam nici eu ce va ieși sau ce voi folosi. Am o singură poză cu blisterul testând acuarelele.

Am făcut o ramă din bețișoarele de lemn de la cafea, am folosit un carton de la dressuri pe care am lipit celelalte elemente din tablou. Am mai folosit două pietricele și mărgelele unei brățări care s-a rupt!

Am lipit blisterele în așa fel încât să rezulte o floare, în mijloc am lipit o mărgeluță roșie, tulpina și iarba le-am făcut din mărgeluțele verzi de la brățara ruptă, am pus și-o pietricică, mi se părea prea gol.😂 Apoi am și pictat, în interior pe marginea ramei să-i dea un aspect așa de neîngrijit, 😂 nu știu de ce, dar așa mi-a venit atunci și îmi place rezultatul. Am mai lipit o piatră drept soare, pe care am pictat-o cu galben.

Am mai găsit o mărgeluță în formă de inimă și am lipit-o deasupra unei frunze, ca și cum floarea ar trimite privitorului pupici în formă de inimioară!


Am făcut cu un marker negru ochișori și guriță soarelui și ....gata Tabloul meu! În poza de mai jos este alături de un proiect mai vechi - Moară de vânt!:

Alte tablouri realizate de mine:

Mini tablou realizat în 2013 pentru provocarea 
Să conservăm natura, iar pietricica este prima mea încercare de pictură
pentru un concurs găzduit de Dulcea Mea Casă (dăcă îmi amintesc bine
numele blogului!)

Cu acest mini tablou am participat la provocarea verde ”Să conservăm natura
din 2013. L-am păstrat într-o filă de album foto.

Sper să vă placă proiectul meu! O duminică frumoasă să aveți!

9 comentarii:

 1. Foarte interesant! A iesit frumos tare!

  RăspundețiȘtergere
 2. Interesantă idee !
  Îți doresc să ai zile senine, cu cât mai puține medicamente 👍
  Pupici ❤️

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce efect fain cu aceste materiale. Deosebita ideea cu blisterele.
  Si cand ma gandesc cate subiecte pot fi realizate din astfel de elemente. Felicitari! Si cel mai vechi este foarte ochios, cu acel albastru intens.
  Pupici si zile frumoase! 😘❤️

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc.
   Nu am putut surprinde în fotografii sclipirea ”diamantelor”, îmi este foarte drag acest tablou! Cred că se pot realiza multe cu aceste blistere.
   La proiectele mai vechi aveam un ajutor, pe fetița mea, ea mai alegea culori sau materiale, etc...
   Numai bine! pupici.

   Ștergere
 4. Cred ca numai noi ne puteam gandi sa facem ochi din asa ceva ( eu inca cred ca ar merge cele pentru pastilute rotunde :))))) - va trebui sa urmaresc cand termina Buni o folie de Magnerot - sa incerc... Hmmm - desi in ultima perioada nu a avut nevoie si intre noi fie vorba, sa nici nu aiba .. haha).
  Dar da- foarte tare ideea ta! Imi plac mult si morica si celalalt tablou :D
  Pupici cu drag!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, cele rotunde merg mai bine. Astea mai lungi merg pentru cătelusi, ei au ochișorii așa lungi când vor câte ceva :))))).
   Mă bucur că îți plac! Multumesc.
   Pupici

   Ștergere
 5. Faina ideea! Mini-tabloul e frumos tare! Nu stiu cum e cu lipitul hartiei pe "gaoace", dar stiu cat m-am chinuit sa lipesc intre ele doua "gaoace" rotunde, cu "elsatic" intre ele, pentru ca aveam pe creier sa fac un fel de yo-yo! :)))
  Tabloul cu floarea din frunze si piatra pictata sunt, si acestea, foarte reusite. Moara imi place la max! 😊
  Felicitari! Si spor!
  Pupici! ❤

  RăspundețiȘtergere