Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

luni, 10 aprilie 2023

Uzzi mofturosul - problemă rezolvată!

Uzzi Studentul!
Uzzi este cățelul nostru care de aproape patru ani a devenit membru al familiei! Este un răsfățat fără pereche! În timpul pandemiei participa cu mine la cursurile online și era fooooarte atent, dacă îl scoteam din cameră începea să latre sau să schilăie la ușa camerei! Însă la examene mă părăsea, mă lăsa singură, nici nu voia să intre în cameră 😂!!
Nu putem începe să facem nimic până când domnul Uzzi nu ne dă acordul...el vine și ”cercetează” și până nu termină el de analizat nu putem începe lucrul.
Aici îl întrebam dacă materialele adunate
sunt bune pentru viitoarele proiecte!
Iar la mâncare este foarte mofturos, uneori stătea și 2-3 zile nemâncat când nu-i plăceau bobițele pe care i le cumpăram. I-am cumpărat Pedigree, Brit, Friskies și multe multe altele și nu a fost chip să-i placă!
De câteva luni, însă, am descoperit site-ul ZOOPLUS de unde se poate cumpăra, la preț redus, mancare pentru a fi testată...și așa am reușit să rezolv problema mofturosului Uzzi!
Îi plac foarte mult bobițele fără cereale Wolf of Wilderness de pui, nu am reușit să fotografiez punga deoarece s-a golit și am aruncat-o, așa că voi posta poza de pe site. După ce am reușit să rezolv problema cu mofturosul meu m-am gândit să fac această postare pentru a afla dacă prietenii voștri blănoși sunt mofturoși și ce mâncărică le dați.
Sursă foto Zooplus

Tot de acolo am cumpărat și la canttitate mare de 20 kg bobițe cu cereale My Friend (care sunt mult mai ieftine decât cele fără cereale), pe care le mănâncă, nu cum le mânăncă pe cele Wolf of Wilderness de PUI ( alte sortimente din aceeași gamă doar le-a mirosit și atât).
Poze din arhiva personală - colaj realizat cu PhotoRetrica

Cu aceeași poftă cu care mânăncă bobițele fără cereale mânăncâ conservele Rocco clasic și cele cu inimioare întregi (pe care aveam impresia că le-am fotografiat, însă nu am făcut-o - voi edita ulterior postarea).
Colaj realizat cu PhotoRetrica
Conservele Rocco de 400 gr au fost la preț redus de testare și am cumpărat 6, însă cele cu inimioare de pui (există și de vită, dacă nu mă înșel) au fost puțin mai scumpicele. Pe ambalajul conservei scrie inimioare întregi, dar sunt bucățele.
Ce mi s-a părut super fain pe lângă faptul că poți cumpăra mâncare să o testezi, ți se acordă și puncte, puncte cu care se poate cumpăra mâncare sau jucării (pe site găsiți accesorii și jucării, nu doar mâncare, adică tot ce are nevoie prietenul blănos) sau se pot dona, iar de punctele donate de cumpărători se cumpără mâncare pentru adăposturi/asociații care îngrijesc animalele fără stăpâni.În plus dacă veți cumpăra produse de pe linkul pe care imediat îl voi posta, aveți 10% reducere de la mine și puncte de la Zooplus😇, iar eu voi primi puncte pentru că voi ați cumpărat folosind linkul meu: https://www.zooplus.ro/invitations/sf4duf0Q.
 De punctele strânse i-am cumpărat lui Uzzi o sticlă de apă special pentru căței din care să poată bea când ieșim la plimbare, capac pentru conserve și o gustare (recompensă) cu calciu, iar 10 puncte le-am donat. Pentru că luna aceasta au oferte la accesorii și oferă reducere de 12% (voucher: ZOONIQUE) i-am cumpărat și un distribuitor de hrană și apă care a ajuns la 118 lei și are numai recenzii pozitive. Același distribuitor l-am văzut pe Maxi Pet(de unde cumpăram înainte) la prețul de 180 lei.
Sunt foarte încântată și vom cumpăra mereu mâncărică de aici!
Prietenii voștrii blănoși fac mofturi la mâncare? Ce bobițe mănâncă? Știu că cea mai sănătoasă hrană pentru ei este cea fără cereale, mi-ar plăcea să știu și părerea vostră ! Puteți să-mi lăsați sfaturi și recomandări !
Vă doresc o seară frumoasă!
 

18 comentarii:


  1. Noi avem trei câini de curte, dintre care doi foști maidanezi. De câțiva ani ne aduce veterinarul hrana potrivită cățeilor de la depozite numai de dumnealui știute.
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. tiii, dar rasfatat mai e Uzzi al vostru! ♥♥♥ am crezut ca numai noi il rasfatam pe Leo, dar ... fiecare isi iubeste patrupedul blanos al familiei si este tare bine asa!
    Uite ca eu nu stiu exact cum se numesc mancarurile lui Leo, insa iau postarea ta ca provocare si voi "raspunde" :-)
    Ceea ce avem noroc cu Leo este ca el nu pofteste! De câte ori cineva are "Leckerlis" (mici "bombonele" - bunataturi, cunoscute mai alessub numele de recompensă pentru câini) si îi ofera, Leo miroase si pleaca fara sa testeze... Doctorita sau la magazinul de unde luam mancare, ii sunt oferite deseori lui Leo bunataturi mici si... Leo îi uimeste pe toti cu refuzul lui categoric. El are sorturile lui acasa, niste bunataturi presate sub forma de os in miniatura, chiar mici, 2 cm... Astea sunt "bombonelele" lui de cand a fost bebelus!
    La mancare... este si el mofturos si de multe ori, dupa o saptamana cu acelasi meniu, refuza mancarea... Helmut ii gateste deseori, cumpara piept de pui sau carne de vita macinata si ii face "chiftelute" cu morcovi. Hmmmm astea ii plac cel mai mult! Nu mananca niciodata carne cruda, am incercat - ca cica este sanatos pentru caini - dar lui Leo ii e frica de bucata de carne ca de un animal ciudat viu! ☺☺☺ O sa ma documentez, cum le cheama pe conservele si pungile noastre si de unde le procuram si sa scriu sub forma de postare. Te pup. Pupici si lui Uzzi ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că toți ne răsfățăm animăluțele, nici nu avem cum altfel!❤️I-am dat și eu lui Uzzi o bucățică de carne crudă și apoi a vomitat. Ii plac foarte mult morcovii fierți....pun cand gătesc ciorbica și un morcovel întreg pentru Uzzi.
      Nu știu cât timp va manca aceste bobițe...mereu am schimbat din cauză că nu mai voia să se apropie de ele. Pe acestea văd că încă le accepta. Abia aștept să văd postarea despre mancarica lui Leo.
      Mai am un Golden retriever care stă in curte și nu e deloc pretențios..si e de rasă, vorba aia:))))). Mănâncă tot ce refuza Uzzi.
      Cel care ni l-a donat a dat foarte multi bani pe el plus vaccinuri și alte chestii:)))....si ne gandeam ca va fi un mofturos, dar...

      Ștergere
  3. Cand a venit Dodo la noi am facut totul "ca la carte" - cum ne spunea veterninarul - iar la bobite a fost chinul chinului. Ar fi mancat si orez fiert simplu, numai boabe sa nu vada (singurele pe care le mai rontaia erau pernutele acelea care se gaseau la pedigree pe langa boabele colorate.
    Am mai citit si eu de atunci din ce simt facute minunile (in special grane cu probleme si alimente refuzate la consum - nu comentez mai mult, pentru mine este un subiect foarte sensibil). Am renuntat cu totul la pungi, ca oridum conservele nu i-au placut niciodata (Doamne, am scapat si de mirosul ala infect din casa, desi se intelege sper ca ii luam ce gaseam mai bun pe piata... ) si Dodo s-a transformat cu totul - mirosea asa de frumos, blanita ii stralucea si intinerise vizibil si abia astepta mancarea :)).
    Dar raul fusese facut. am aflat prea tarziu ... si am platit (a facut niste tumorete care erau legate clar de alimentatia respectiva). I-am prelungit 7 ani viata cand am ales sa ii ofer mancare preparata de mine, legume, fructe, totul cat mai natural, biscuitii facuti in casa si ar fi fost poate si acum cu noi... daca nu ar fi fost nenorocita aia de stropire.
    Asta e singurul meu regret, ca nu am avut curaj sa fac pasul mai repede si sa il scot de pe bobite. Si ca nu am gasit sprijin... nici macar cand era bolnav, spre final, nu am gasit un doctor sa imi spuna ce sa ii dau de mancare, adaptat nevoii lui. Doamne, cum e asa ceva posibil nu inteleg. Daca ar mai fi trait atunci Bunicul meu, doctor veterinar, de pe vremea cand nu se baza totul pe pastile si chestii de gen... Dar ghinion... si el fusese rapus cu cativa ani inainte tot de ... alimentatie.

    Suntem ceea ce mancam si nu putem sa negam acest lucru. Mai devreme sau mai tarziu. alegerile ne rasplatesc, sau din contra. Asta e.

    Stiu ca exista si preparate facute mai bine, din ingrediente calitative - este bine ca exista un loc unde poti testa preparatele inainte si banuiesc ca or exista si variante mai prietenoase acum si la noi... Pentru ca si animalutele au preferintele lor. Si unele preparate, cele mai bune, de regula (Dar nu neaparat pretul este un semn al calitatii, trebuie mereu citita etichetacu ingrediente) sunt si foarte scumpe. Si sa dai un car de bani si nici sa nu manance.. (nah, poti dona mancarea altui catel, dar totusi.. hehe).

    Cu Kouki am mers de la bun inceput pe mancare gatita, mai ales ca el fusese victima unui accident destul de urat, care i-a creat niste sensibilitati.. E greu, dificil si foarte obositor sa gasesti ingrediente bune. E tentant sa apelez la solutia " perfecta" (indicata de marea majoritate a veterinarilor). Totusi.. eu nu pot sa nu ma intreb cum poate un sac cu niste chestii preparate din cine stie ce si colorate - chipurile ca sunt legume si carne si cereale, sa fie mai bune decat legume si fructe crude naturale (cele ce pot fi consumate de catei, in siguranta, desigur) sau o mancare preparata in ziua respectiva.
    Multi veterinari prefera aceasta alternativa fie pentru ca si au la vanzare in magazinele de la cabinet asa ceva, fie si pentru ca este prea complicat pentru ei sa stea sa explice la fiecare pacient in parte ce si cum (unii tind sa cred ca nu stiu - din experientele avute) - si multi stapani prefera alternativa fara griji.
    Cand avea Dodo 14 ani, inainte de incidentul cu stropitul care i-a adus si sfarsitul... nimeni nu ii dadea mai mult de 3 ani. Si la doctor totul (in afara de problema de intoxicatie care i-a afectat rinichii) era perfect).
    Cred ca Pompilia scrisese la un moment dat de o carte cu retete pentru catei si pisici, va trebui chiar sa o intreb - pentru ca as vrea sa mai variez putin dieta lui K, mai ales ca vine vara si se deschid noi perspective.

    In rest, ma bucur ca ne-ai spus despre magazin - voi vizita si eu sa vad ce mai au la capitolul gadget-uri si accesorii :D
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Îmi pare rau pentru Dodo! Sunt și doctori veterinari care iubesc animalele.... alții într-adevăr vor doar să-și vândă produsele din cabinet.
    Dintre legume... îi place morcovul, mănâncă și cartof dar mai așa... mazărea și mancarica de orez ii mai place.
    I-am cumpărat gâturi și gheare de pui si le-am fier, dar vomită...nici eu nu mănânc carne de pui cumpărată deoarece si mie mi se face rau de la ea.
    Poate îmi trimiți și mie cartea, daca vrei.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta sunt- in ultimele clipe am intalnit un mare OM care ne-a alinat macar sufletul - datorita lui, intr-un fel, m-am atasat sufleteste si mai mult de Adapostul Speranta si asa am ajuns sa il avem pe dragul de Kouki!
      Doar ca eu cel putin, nu am reusit sa gasesc un doctor care sa dea si retete. Doar cel despre care am zis si fosta doctorita a lui Dodo mi-au confirmat ca ar fi ok ceea ce le-am spus ca faceam (mancarica aceasta cu orez, legume si carne adaugata) - dar dupa ce le-am zis eu.. ca hrana aia recomandata el nu ar fi putut sa o manace (ii si inteleg - asa cum spui si tu, carnea din comert are mari, foarte mari probleme, legumele si fructele la fel.. cine sta sa caute pentru el, ca om, prefera sa ia medicamente si sa manance ce e la magazin - dar sa mai caute si pentru catel.. cam asta e - pana nu ne confruntam cu ceva si nu avem alternative, nu ne prea gandim).
      Kouki mananca morcovi cruzi cu o bucurie! Mananca si mere. Ii plac. Cartofii (gatiti) ii adora, dar nu ii dau prea multi - unii sunt de parere ca ar face rau (mai baloneaza - asa ca ii dau moderat si cand sunt proaspat facuti). Evit ceapa (desi Dodo a rontait odata o frunza de ceapa cand era foarte mic si nu a patit nimic.. dar ce nu manca el... haha), usturoi ii pun insa in mancarica atunci cand o prepar.

      Ohoo nici nu il condamn - carnea de pui din comert e... Ma abtin, dar cred ca stii si tu. Povestea o prietena care isi facuse si adapost cum a luat ficatei odata sa le faca la catelusi (in termen, na.. ) si cand i-a scos din frigider a doua zi (gatiti) miroseau a stricat... Si atunci a realizat de ce i se tot imbolnaveau catelusii.. Eu carne de pui din comert nu am mai mancat de mult... nici de la tara nu pot manca mereu (si atunci foarte rar din an in an...), mai ales daca sunt pui cumparati de la stat si crescuti in paralel si cu prafuri. Ce am patit odata... oho...

      Cu mare drag! :*

      Ștergere
  5. Eu nu prea inteleg cum le plac bobitele alea. Cand intru intr-un magazin pentru ei, este un miros tare ciudat. Eu una nu il suport, si plec cat pot de repede. Este bine ca ai gasit de unde sa cumperi.
    Uzzi este un scump! Ai cu cine te juca! Pupici! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In pet shop într-adevăr miroase mai urât deoarece acolo se amestecă mai multe mirosuri.
      Bobitele acestea nu au un miros puternic!
      Este un nerod scump!😂 Este și jucăuș!
      Pupici.

      Ștergere
  6. Este bine să îți răsfeți cățelușul - și el te iubește necondiționat 👍
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E un răsfățat fără pereche!
      Ei ne iubesc necondiționat și de le dăm doar un colț de pâinică.
      Pupici

      Ștergere
  7. Rasfatatul Uzzi! ❤ Dar - vorba 'ceea: care catelus cu prieteni bipezi care-i iubesc nu sunt rasfatati? Un dulcic, Uzzi! Ce mutriosara are langa laptop! Atent tare la tema. 😊 Il inteleg ca fugea de examene! 😊
    Cred - de fapt, stiu de la veterinari - ca depinde mult si de rasa cainelui, cand e vorba inclusiv de mancare... De exemplu: unii caini tolereaza mierea foarte bine (nu in exces, evident), altii fac aciditate, cum s-ar zice, si de la un strop.
    De-a lungul timpului am avut mai multe "feluri" de caini (inclusiv "maidanezi imperiali") 😊 dar nu au fost mofturosi - unii au avut anumite sensiblitati si intolerante, dar nu am avut probleme deosebite cu ei. Miki prefera mancarea de la Pedigree. Desi unii afirma ca nu-i prea sanatoasa mancarea din aceasta marca ma cam indoiesc, avand in vedere ca Miki va implini (sper din tot sufletul!) anul acesta 19 ani. Totusi, si Miki mananca supe/ciorbe cu carne de vita si morcovi (fara fel si fel de mirodenii/condimente), dar tolereaza bine si carnea de porc - nu-i mai prieste orezul. Mancarea pentru caini, din conserva, o gusta, apoi nu se mai atingea de ea (indiferent de marca) E pretentioasa numai cu mancarea speciala pentru caini: prefera pedigree la plic (mancare umeda), dar mananca, un timp, si altele. La boabe face mai putine mofturi - pot fi si alta marca (nu doar Pedigree), dar sa nu fie "pentru dieta". 😊
    Si-i plac biscuitii pentru caini, fel si fel de carnaciori (pentru caini) si multe produse denumite "recompense" - indiferent de marca. Miki e metis de Chihuahua cu cine stie ce (ne-a zis veterinarul) 😊
    Sa fie sanatosi catelusii vostri! Si voi! ❤
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uzzi nu este de rasă e metis de bishon cu nu stiu ce.😅Cand era mititel manca pedigree junior, am înțeles de la medic ,ca acestea contin lapte... pentru că și acum mare daca ii cumpăr mănâncă, insa la cele de adult face mutre. La boabe,in general,face mutre...mancare umeda ii place oricare...linge castronul 😂, iar cu recompensele nu se prea omoară...ii plac acelea micute in forma de pulpită de pui de la pedigree,,dacă le stii!
      Rar am gătit special pentru el. Să dea Dumnezeu ca Miki să trăiască mai mult de 19 ani.
      Uzzi face abia 4 ani in octombrie si e seful răsfățaților 😂in dex la răsfățat apare mutra lui, ca exemplificare.🤣
      Si eu am avut un metis de ciobanesc de Bucovina si i-am dat doar boabe si a trait 18 ani.
      El e concentrat si la televizor când mai ma uit...e așa concentrat, câteodată mai latră, cred ca nu-i convine ce vede... doar el stie!😅
      Pupici

      Ștergere
  8. Pot spune că și ai nostri sunt răsfățați, fac mofturi la bobițe, dar pe undeva este și vina noastră. Când era Nero mic, făceam vara grătare, în special carne de pui și mi se părea absurd să arunc toate resturile alea, piele, oase și eu să cumpăr mâncare pentru el. Cum a avut voie să mănânce, am început să-i dau orice. Apoi iarna începuse să facă mifturi la mâncare și ca să mănânce bobișețe am început să-l păcălim combinându-le cu conservă specială pentru câini. Am apelat la conservă mai ales când s-a îmbolnăvit (nu mai putea să meargă) ca să aibă forță.Și de atunci așa a rămas. Dimineața primește castronul cu boabe simple, uneori le mănâncă imediat, alteorimai tarziu sau chiar deloc. Seara le dăm boabe combinate cu ceva lichid - conservă de-a lor, un polonic de ciorbă, ultima porție dintr-o mancare cu carne, sau „ciorbă” special făcută pentru ei ( cad cumpăr un pui intregn sunt părși din el pe care nu le foosesc - târtișa, pielea foarte grasă, ceva oase de pe la coaste- toate astea le pun într-o oală cu apă și le fierb pentru ei, e mai mult zeamă de carne, dar e bună în combinație cu bobițele). Ceilalți patrupezi, au venit după Nero și au intrat automat pe același sistem de hrană.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu i-am dat lui Uzzi carniță făcută pe grătar, în schimb oasele i-au fost interzise, in special cele de pui. Taie ca un cuțit cand sunt sparte si a zis doctora că îi poate tăia intestinele...i-am dat doar oase moi de miel, porc sau vită (cele de la coaste). I-am dat și mâncarică de-a noastră...
      Concluzia avem niște copii patrupezi foarte răsfătați.

      Ștergere
    2. Da, ne-a spus si noua veterinarul acest lucru. În primul an puteam sa-i dăn din oasele de pui doar partea aceea cu cartilagiu, nu tot osul de la copan. După vârsta de un an, stocacul lor devine cumva mai gros, si nu mai există riscul de perforare cu oasele de pui. Cel puțin la labradorii noștri așa e, nu știu dacă si la alți câini. Cer e că de 8 ani mănâncă fără probleme și oase pe pui.

      Ștergere