Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

marți, 25 aprilie 2023

Lumânărică din dopuri de plastic!

 Provocarea cu numărul opt, din proiectul Salvăm păpuși, Colecționând lumini/sclipiri:


Pentru această temă eu am ales să fac o lumânărică, de fapt a fost o idee care a venit instantaneu. Am strâns acum ceva timp mai multe dopuri cu gândul de a face din ele un ghiveci/ mască de ghiveci, pentru că am făcut un suport de creioane din dopuri și a ieșit foarte frumos, mi-a plăcut foarte mult, dar între timp l-am dăruit și nu am mai făcut altul (și nici poze nu mai am cu el). În weekend am făcut un mini tablou și mi-am scos toate materialele printre care și punga cu dopuri, iar Uzzi mi le fura și le împrăștia prin cameră, îi plăcea cum se rotesc și se juca cu ele, iar ideea a venit în timp ce eu le strângeam după el.


Materialele din care am făcut lumânarea sunt cele din imaginea de mai sus: 4 dopuri, un carton rotund (de la un ambalaj), o fâșie de carton râmasă de la tabloul la care am lucrat, goașe și pistolul cu silicon. Tot din dopuri mi-am făcut și o paletă de culori pentru pictură!

Am lipit dopurile, am  lipit bucățile de carton, apoi am încercat să imit ceara topită cu siliconul, dar am lăsat prea mult să curgă și nu a ieșit cum voiam, apoi am colorat cu galben, deși voiam să fac cu portocaliu, dar când am pictat soarele pentru tablou a curs prea mult galben și atunci am făcut și ceara galbenă!


Mălinei i-a plăcut foarte mult și a vrut neapărat să facă poze și să vă prezinte lumânărica ei! Sper să vă placă și vouă la fel de mult cum ne place și nouă (mie și Mălinei)!
Vă doresc o zi frumoasă plină de realizări!


P.S.: Am văzut că Mălina încă purta mărțișorul, i l-am dat jos și nu am mai reușit să-i pun lumânărica în mână (se pusese și vântul)!


10 comentarii:

 1. Ce idei minunate de reciclare a dopurilor. Sper să mai ai ca și la Transformări avem o astfel de temă.
  Lumanarea este minunată. Felicitări.
  PS: Și Monica mea a purtat până ieri mărțișorul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am foarte multe și vom mai strânge când vom mai ieși la plimbare! Nu mai am poză cu suportul din dopuri, am folosit si niste perlute....a iesit foarte frumos!
   Ideea mi-a venit instantaneu si nu eram sigură că va ieși ceva bine! Nu mai vazusem o lumanare făcută din dopuri!
   Îți mulțumesc!😘❤️

   Ștergere
 2. imi place mult ideea, iar Malina cu lumânarica ei este adorabila!
  Felicitari pentru realizari! ♥
  O zi buna! cu drag ♥

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Îți mulțumesc foarte mult, Carmen! Mă bucur că îți plac!
   O seară cât mai plăcută să ai!😘❤️

   Ștergere
 3. Si eu inca port martisorul, nu numai Madalina! Imi place ce voioasa e! Iar lumanarica a iesit frumos! Asa ca felicitari pentru o noua creatie!
  Pupici si zile inspirate! 😘❤️

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si eu aveam unul prins la o vestută pe care l-am dat jos ieri, de fapt doar snuruletul l-am dat jos, pentru că el imi place mult si-l voi purta multt timp ca brosă...hihi
   Multumesc!
   Spor și inspiratie să ai in tot și toate! 😘❤️

   Ștergere
 4. Daca ii placea asa de mult, sigur ca il mai purta :D!!
  Imi place mult cum a iseit lumanarica - e f tare flacara ei si ceara arata realist! Eista si galbena, cu siguranta - acum sunt lumanarile de atatea culori, nu? :) (in plus, cand eram mica, imi amintesc lumanarile galbene pe care le gaseam la biserica :D - erau asa faine, miroseau a ceara naturala :O)
  Paleta pentru pictat e geniala!!! Super tare ideea :D
  Pup cu drag si felicitari pentru proiectele deosebite!! Bravo lui Uzzi si pentru ca te-a ajutat, cum stie el mai bine:)))
  Pupici!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cred ca cea mai multă inspirație vine de la Uzzi :)))
   Da, acum sunt toate culorile...de acee am făcut-o gri, daca o faceam din dopuri galbene ...era prea galbena....asa e un mic contrast.
   mă bucur că iti plac. Multumesc.
   o seară minunată să ai! 😘❤️

   Ștergere
 5. O idee originală lumânarea ta, dar îmi place foarte mult și paleta!

  RăspundețiȘtergere
 6. Mă bucur foarte tare că îți place și îți mulțumesc!

  RăspundețiȘtergere