sâmbătă, 29 aprilie 2023

Decorațiune de perete!

Ce poți face din bețișoarele de lemn de la cafea? Printre altele și o decorațiune de perete, pe care azi vi-o prezint.

Aceată decorațiune am realizat-o la începutul lunii aprilie, eram puțin supărată că nu am și eu cofraj de ouă să pot participa la transformările creative din luna aprilie așa că mi-am scos din ”cufăr” materialele disponibile și m-am apucat de lucru fără să am un plan. Rezultatul îl puteți vedea în imaginea de mai jos:

În Cronica Studentului nr.56 povestesc cum am realizat-o.
Pentru că între timp am găsit un cofraj, nu de ouă, am realizat tot o decorațiune de perete pentru ultima temă a lunii aprilie ”Fii creativ!” Tot astăzi veți afla unde a ”dispărut” cea de-a treia floricică confecționată din cofraj.

Materialele folosite în acest proiect sunt următoarele:

- bețisoare din lemn de la cafea;

- cofraj;

- o bucățică de dantelă;

- frunze uscate din pădure;

- foarfecă;

- pistolul de lipit cu silicon.

Materiale reciclate!

Poze din timpul lucrului nu am făcut prea multe, deoarece când mă apuc de lucru uit să fac fotografii, dar sper să fiu cât mai explicită în explicarea pașilor de lucru.

Primul pas a fost să tai o formă din cofraj, apoi am lipit dantela de jur împrejur la partea de sus.

După ce am lipit dantela, din bețișoarele de lemn am făcut suportul pe care voi lipi vaza făcută din cofraj. Am lipit bețișoarele unul lângă altul formând un dreptunghi, apoi am lipit și vaza din cofraj.

Ultimul bețișor de jos s-a mișcat fix când aproape se întărise siliconul și nu am mai putut remedia foarte bine problema, trebuia să dezlipesc mai multe bețișoare, așa că nu m-am mai complicat, l-am lăsat așa, asta conferindu-i unicitate decorațiunii mele.
În toamna anului 2022 am cules din pădurea din apropiere mai multe frunze, le-am lipit cu ajutorul pistolului cu silicon formând un buchețel, dar parcă lipsea ceva. Când să mă apuc de lucru, floricelele au venit cu o altă idee: ”De ce să faci altceva când noi suntem disponibile? Alege una dintre noi!”
Am luat o floricică și-am așezat-o în mijlocul buchețelului de frunze și ce a rezultat vedeți în imaginile de mai jos:


Dopul deși l-am curățat cu o perie și în realitate pata nu mai este foarte vizibilă, camera telefonului a făcut-o să pară foarte vizibilă...hihi.

Sper să vă placă decorațiunile mele de perete, iar mai jos vă las proiecte mai vechi realizate din bețișoare de lemn:

Ornament pentru brad, am participat la provocarea verde -Darul Verde 2012
Am folosit bețișoare, semințe de măr și pălăria unei ghinde pentru nas
acuarele și lipici.

Cutiuță în care îmi depozitez ojele.
Am folosit bețișoare, perluțe, frunzulițe din carton, bandă adezivă
 decorativă și silicon la cald.

Pentru că la ”Darul Verde” din 2012 am realizat și decorațiuni din ghinde, pe care apropos le am încă pe toate (doar că sunt depozitate cu decorațiunile de Crăciun și nu am putut face poze noi), vă prezint și un suvenir realizat din ghinde, pe care le-am cules în plimbarea prin Parcul Național Cozia. Colecționez, printre altele, frunzulițe/floricele/pietricele/conuri etc găsite prin locurile pe care le vizitez, găsite - adică nu le rup, le adun de pe jos dacă sunt căzute, dacă nu, mă mulțumesc să le fotografiez. Am și din Israel o colecție, însă nu am finalizat cutia în care le-am depozitat, dar în curând vi le voi arăta.

Ghinde și crenguțe luate de pe drum lipite cu silicon,
am lipit și câteva frunzulițe din hârtie.

Vă doresc un sfârțit de săptămână, care este prelungit, MINUNAT!


8 comentarii:

 1. Ce muuuult imi plac decoratiunile tale! Sunt deosebite aceste ornamente cu betisoare. Prea putin am incercat sa lucrez cu ele in felul acesta. Ne-ai dat cateva idei noi.
  Felicitari si sa te bucuri de weekendul prelungit!
  Pupici! 😘❤️

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur că îți plac și îți mulțumesc foarte mult!
   Se lucrează foarte ușor cu ele. Am făcut și un cufăr pentru bijuterii, dar l-am dăruit și nici pozele nu le mai am...dar poate voi face altul într-o zi.
   O seară frumoasă să ai și un început de săptămână ușor. Pupici.

   Ștergere
 2. Ce frumoasa este prima decoratiune!! Felicitari pentru publicarea in revista :*.
  A doua este nu doar frumoasa ci unicat! Acum... la ce forme interesante ai putut sa obtii din acel cofraj, slabe sanse sa mai fie forma fix la fel. Ai avut o idee geniala sa folosesti acea dantelta. Si floarea se potriveste la fix in decoratiune.
  Le-am admirat si pe celelalte proiecte! Si eu am proiectele mai vechi - va trebui insa sa gasesc o modalitate sa le sortez cumva si sa le pun in alte cutii (din cauza spatiului mic nu am mai apucat sa ajung la unele lucruri de foarte mult timp..
  :)
  Si... si mie imi place f mult sa colectionez diverse .. cel mai greu rezist castanelor. Cred ca daca in ultimii trei ani as fi putut cobori in spatele blocului in perioada cand sunt castane, cu greu ma puteam abtine sa nu vin cu vreo 2-3 buzunare pline ochi :))))))
  Pupici cu drag :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur tare mult că îți plac! Mulțumesc foarte mult! Pupici.
   Formele cofrajului au fost unice, nu au fost două la fel, iar forma aleasă pentru această decorațiune avea forma unei vaze (așa am văzut-o eu...hihi)
   Unele realizări le dăruiesc, altele le păstrez...(tabloul din hârtia de impachetat și floricelele din hârtie, pe care le-am făcut azi noapte pe la 23:00 :))) așteaptă frumos în colet să ajungă la destinație).
   M-am gândit să postez la Miercurea fără cuvinte câte o colecție, dar nu știu când! Am atâtea poze de arătat:))))
   O seară frumoasă să ai! Pupici.

   Ștergere
 3. Dacă nu aș fi văzut din fotografiile de mai jos etapele lucrării, nu aș fi bănuit privind prima fotografie 👍
  Sincere felicitări 👍
  Pupici ❤️

  RăspundețiȘtergere