Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

luni, 1 mai 2023

Florar - luna florilor!

Luna Mai, denumită popular Florar, este luna naturii, deoarece această explodează și împrăștie peste tot verdeață și flori. Ziua de 1 Mai mai este numită și ziua vinului sau ziua pelinului, iar în dimineața acestei zile oamenii se spală cu rouă pentru sănătate și bunăstare, iar porțile sunt împodobite cu rămurele verzi pentru belșug, despre mai multe obiceiuri/tradiții puteți citi aici : https://azm.gov.ro/datini-traditii-si-obiceiuri-populare-romanesti-in-luna-mai-2/.

Niko, autoarea blogului Explorator prin viață, ne-a provocat la transformările creative ale lunii mai să realizăm floricele din hârtie pentru prima temă. În această lună materialele pe care trebuie să le refolosim sunt ziarele, revistele, cărțile și avem ca de obicei 3 teme impuse și una la alegere.

Am început cu prima temă, cum puteam să sărbătoresc altfel această lună a florilor decât printr-o explozie de flori de hârtie? Am ales să fac niște floricele foarte simple, care pot fi realizate, la diferite activități, chiar de copilașii noștri.


Materiale folosite: o revistă, foarfecă și lipici.

Dintr-o pagină am tăiat 4 fâșii, orizontale, egale, apoi le-am împăturit ca pe evantai. Din 2 fâșii am făcut o floricică. După ce le-am îndoit în formă de evantai, le-am îndoit pe jumătate formând evantaie micuțe, apoi am lipit, dând forma florii. Revista avea niște cerculețe în fiecare colț al paginii, așa că nu a mai fost nevoie să desenez eu, doar le-am decupat, aceste cerculețe reprezintă polenul florii. Folosim 2 cerculețe pentru fiecare floare
Apoi am făcut tulpina, dintr-o pagină pe care am împărțit-o în mod egal în patru (pe orizontal) apoi le-am rulat cu ajutorul unui bețișor de lemn pentru unghii....au ieșit patru tulpini din cele patru fâșii.
Frunzele le-am desenat și decupat, am folosit o altă pagină de revistă.
Apoi am lipit tulpina de floare, frunzele de tulpină și au ieșit niște floricele super drăguțe.
Cu o foarfecă decorativă am tăiat vârfurile ”evantaielor” dând astfel floricelelor aspectul de garofițe.

Am făcut apoi repede și o vază dintr-un tub de carton de la hârtia igenică, pe care am lipit o bucată de hârtie rămasă din pagina din care am realizat frunzele. Jos, de jur împrejur, am lipit o tulpină, pe care am turtit-o...hihi, rămasă, iar sus am pus un lanț din ață tip bandă, ultima bucată rămasă de la alte proiecte.
Tot din hârtie puteți realiza:
Trandafiri: https://danatoila.blogspot.com/2023/01/floare-handmade-realizata-din-punga-de.html

Sau puteți realiza coșulețe împletite, lucrările sunt mai vechi, de câțiva ani și sunt foarte rezistente:


Vă doresc ca luna Mai să vă aducă sănătate și belșug!

Colajele sunt realizate cu PhotoRetrica.


7 comentarii:

 1. Superbe floricelele. Ce idee faina ai avut!! Imi place cum ai obtinut efectul pe margine !
  Si ce rapida ai fost :D.
  Imi plac si cosuletele - nu am impletit inca in stilul acela. Cred ca am incercat la un moment dat ceva, dar nu am facut obiecte de gen (stiu ca se purtau intr-o vreme si gentute realizate asa).
  Am revazut si celelalte proiecte cu drag.
  Da... imi plac mult floricele realizate sub forma de rozeta - stiu ca am facut si eu la un moment dat. Si sunt foarte dragalase.
  Pup cu drag! sa avem un mai minunat!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Îți mulțumesc tare mult!
   Forfecuța decorativă m-a salvat, a tranformat o bucățică de hârtie în ceva interesant.
   Da, am fost rapidă, am profitat la maxim de zilele libere, de soare...de tot...:)))).
   Când am realizat coșulețele(sunt două-unul cu diametrul de 17 cm, iar celălalt este mult mai micuț) se purtau acele gentuțe împletite prin această tehnică, însă eu nu am reușit să fac una, e foarte greu să întărești împletitura, mai ales în spațiu mai mic...să am ales să fac aceste cosulete.
   Te pup! Un Mai și o Zi minunată!

   Ștergere
 2. Ce repede ai postat. Arata frumos aranjamentul. Si cosuletele. Nu am incercat niciodata ceva impletit asa.
  Nu m-am hotarat, sunt prea multe idei de rezolvat si inca totul este in ceata!
  Felicitari pentru noile creatii! Doar inspiratii in noua luna! Pupici! 😘❤️

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. După ce am văzut postatea Mihaelei cu transformările pentru luna Mai m-am apucat de treabă, a durat ceva pana am gasit reviste vechi....pentru că nu ma lasa inima să folosesc o carte....😀
   Floricelele imediat se realizează.... așa că m-am pus pe treabă.
   Mulțumesc la fel. Inspirație și spor îți doresc! Pupici

   Ștergere
 3. Felicitări. Floricelele sunt foarte frumoase. Îmi plac si coșulețele împletite, cu atat mai mult cat zici că sunt rezistente în timp.

  RăspundețiȘtergere
 4. Sunt foarte reusite floricelele! Si "vaza" imi place! ❤
  In cazul in care ma incumet sa reintru in joc (si daca gasesc ceva reviste - carti nu-mi vine sa tai) 😊 cred a voi copia modelul tau.
  Felicitari! Spor in tot ceea ce-ti propui! Pupici! ❤

  RăspundețiȘtergere
 5. Drăguță realizare, floricele simpatice, chiar și ideea cu vaza este bună !
  Pupici ❤️

  RăspundețiȘtergere