Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

miercuri, 19 aprilie 2023

Mona Lisa - Leonardo da Vinci (1452-1519)

 Leonardo este geniul care nu și-a terminat niciuna dintre lucrările sale, s-a născut la Anchiano/Vinci, lângă Florența, în 1452 și a murit în 1519 la castelul Cloux din Franța. A fost un geniu universal: pictor, poet, arhitect, sculptor, muzician, chimist, anatomist, inginer, literat și fizician, îi datorăm multe invenții. Avea atât de multe idei că nu începea bine un proiect că îl lăsa baltă pentru o nouă idee, nici tabloul Mona Lisa nu a făcut excepție.

Portretul Monei Lisa a fost pictat pe lemn de plop și are dimensiunea 77x53 cm, este un tablou încântător și fără niciun dubiu un tablou unic care a făcut istorie. Mona Lisa ne privește  direct cu ochii săi blânzi și pleoape moi, are o privire pătrunzătoare și un zâmbet enigmatic, iar în spatele ei observăm, în contrast cu eleganța ei, un peisaj muntos și sălbatic.

Mona Lisa - puzzle!

Puzzle-ul meu are 1000 de piese, și l-am luat dintr-un second împreună cu un alt puzzle (pe care vi-l voi prezenta la momentul oportun) și cu un set de păpuși, și reprezintă pictura cea mai cunoscută a lui Leonardo da Vinci - Mona Lisa. Nu am apucat să fac multe poze, deoarece atunci când voiam să mă relaxez opream datele mobile și pentru a nu fi tentată de telefon îl țineam cât mai departe. Le voi lăsa mai jos pe toate să le admirați! Îmi doream demult acest puzzle cu Mona Lisa și sunt foarte încăntată de rezultat.

Gașca de păpuși!

Înainte de a lăsa pozele să ”vorbească” vă scriu și o poezie:

Două guri sărutându-se,

ce infinit!

O Mona-Lisa surăzănd,

ce stare de spirit!

Un verb lângă un substantiv ar fi sărutul. DAr

care verb? Și ce substantiv? 

Sărut - de Nichita Stănescu


Cutia puzzle-ui pe verso!
Câteva poze din timpul lucrului:


Și rezultatul final:

Am spart și sticla ramei la un colț, poza a ieșit cu reflexii:

Pozele sunt din arhiva personală, iar postare o înscriu la Clubul de puzzle!

4 comentarii:

 1. Super fain puzzle ti-ai luat! Papuselele le-am admirat si ma bucur sa le revad. sunt deosebite. Abia astept sa vad care e celalalt puzzle. Hihih.
  Mi-a placut sa citesc cate ceva despre Mona Lisa - mi-a placut mult si poezia pe care ai ales sa o adaugi in articol.
  Chiar--- are reflexii poza de final (sa o adaugi si la reflexii, zic :D).
  Felicitari pentru rabdare - rezultatul este pe masura :*
  Pupici!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Încă nu m-am apucat de celălalt puzzle, doar am sortat piesele....are 1000 de piese dar e mai mare decat cele două pe care deja le-am prezentat... Poate altă dată adaug la reflexii, luna asta a fost PLINĂ cu vârf și se pare că a expirat linkul la reflexii.
   Mulțumesc !
   Pupici

   Ștergere
 2. Nu prea îmi plac puzzle-urile picturi,dar sunt câteva pentru care aș face o excepție. Mona Lisa, clar ar fi printre ele. E un tablou minunat pe care am avut ocazia sa-l zăresc în original. Am zis bine zăresc, că era o asemenea îmbulzeală acolo și atâtea telefoane/aparate foto încercând să-l pozeze că ...am preferat să trec mai departe. Dar mi-ar fi plăcut să îl admir pe îndelete. Ținând cont că nu aș deosebi o reproducere bună de original, nu am recunosște detalii tehnice din pictură, cred că mo pot mulțumi și cu o reproducere chiar sub formă de puzzle.
  Felicitări pentru tabloul obținut.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In realitate este mult mai dragut ...si apar detalii din pictura originala! Dar nu reușesc să fac fotografii frumoase:|! Mie îmi plac puzzelurile picturi foarte mult. Mai am unul cu o pictura a unui pictor rus....dar e foarte complicat, nu am reușit nici piesele să le sortez.....o să am de muncă la el.
   Waw, eu cred că nu aș fi plecat până nu aș fi admirat pictura de aproape! hihi
   Multumesc frumos!

   Ștergere