Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

sâmbătă, 8 aprilie 2023

Primăvară în Toscana - Santa Montefiore

 Primăvară în Toscana că în România a venit iarna!😅

Romanele de dragoste nu se numără printre preferatele mele, mi s-a părut tot timpul că se exagerează mult în ele. Acest roman mi-a plăcut, nu a fost deloc plictisitor, m-a făcut să zâmbesc și m-a facut curioasă.

poză din arhiva personală

Povestea lui Gracie este interesantă, presărată cu multe secrete, captivantă, plină de culoare și pasiune, acțiunea se desfășoară în două planuri - prezentul alternează cu trecutul.
Gracie o văduvă de 60 și ceva de ani hotărăște într-o zi, când vede un anunț într-o revistă, că este timpul să facă pace cu trecutul, iar pentru asta era necesar să meargă în Toscana. Era o femeie singuratică, nu prea ținea legătura cu fiica și nepoata ei. Când Gracie ia această hotărâre tuturor li se pare ceva în neregula și periculos.
Dragoste interzisă, secrete, suferință, dezamăgiri și câteva elemente erotice ,nu foarte detaliate, dar suficient cât să stârnească imaginația cititorului, toate acestea se găsesc în povestea lui Gracie.
Nu am înțeles rostul capitolului 16, se putea rezuma la 2-3 fraze și adauga în capitolul final. Nu mi-a plăcut cum a fost introdus in firul acțiuni.
Viața lui Gracie se schimbă radical după această vacanță petrecută în Italia.
Este o lectură ușoară și plăcută, merge citită după o carte mai grea sau pe o vreme friguroasă cum este acum în România! Ca de obicei, mai jos, voi lăsa câteva citate din carte care mi-au plăcut:

💓”O porumbiță îți trimit, spre cer,
Și un pachet sub aripă ea ține, 
Cu grijă să-l deschizi, pentru că-n el
Sunt daruri minunate pentru tine.
Un milion de sărutări îți dau,
Cu un milion de-mbrățișări îngemănate,
În ele dorul meu l-am pus, căci vreau
Să știi că dragostea ce-ți port e fără moarte.
În inimă, adânc, te-am ferecat,
Acolo tu rămâi, ca o comoară,
Să mă-nsoțești prin viață, ne-ncetat,
Până ne-om întâlni, în Ceruri, IARĂ.” (Anonim)

💓”Și lui Gracie îi erau dragi cărțile. Călătorise în imaginație prin toată lumea, mulțumită poveștilor din paginile pe care le citise, dar până acum nu-și dorise să meargă nicăieri.”

💓”-De abia în toamna vieții îți dai seama ce prețioasă e fiecare clipă.”

💓”O femeie îndrăgostită are o anume strălucire. Radiază lumină. Se transformă. Dragostea o face frumoasă.”

💓”Frumusețea e în ochii privitorului [...]”

💓”Nu trebuie să regreți nimic. Și eu aș putea regreta multe dacă mi-aș îngădui așa ceva, dar trebuie să ne trăim clipa și să nu deplângem trecutul. Lucrurile sunt așa cum sunt. Trebuie să le acceptăm ca atare și să mergem mai departe.”

💓”-Nu-i sfârșitul lumii, Carina. De fapt, aș zice că e o etapă esențială ca să te maturizezi. O inimă rănită te învață ce înseamnă înțelepciunea, compasiunea și înțelegerea față de ceilalți. Suferința din dragoste sapă adânc în ființa ta, făcându-te mai deschis către lume și mai conștient. E parte din marea experiență a vieții.”

6 comentarii:

 1. aha... super descriere, cred ca m-ar interesa si pe mine.
  Inca nu am început "Sora cea rea"... dar de luni incolo,viata mea intra din nou in normal ☺ ☺☺
  Un weekend placut, draga Mihaela ♥

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Chiar mi-a plăcut cartea, după părerea mea a fost scrisă bine, a reușit să-mi stârnească , curioazitatea și am citit-o până la final.
   Sărbători fericite. Pupici

   Ștergere
 2. Ahhhh stiu cartea :D. Am luat-o pentru Ralu anul trecut de la Litera :D. A citit-o Mami inainte sa i-o dam si mi-a povestit-o :))). Eu am o memorie mai mult pe imagini / film (filmul pe care il fac automat cand citesc / mi se povesteste o carte)... asa ca tot ce imi amintesc este ca era vorba de doi tipi, printre altele :))).
  Pupici cu drag :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Are și povestea a doi tipi...unul dintre ei fiind unchiul lui Gracie.
   Pupici

   Ștergere
 3. O altă carte ccu care m-ai făcut curioasă. Mie îmi plac cărâile de dragoste, dar nu chiar toate. Sunt unele enorm de siropoase care nu au niciun fel de acțiune, unde se întâmplă totul de parcă e aranjat să fie totul frumos și lin pentru personajele principale. Ceva în genul fimelor de pe Diva ( fie cle romantice fie cele de Crăciun).
  Îmi plac citatele alese, în special acesta „De abia în toamna vieții îți dai seama ce prețioasă e fiecare clipă”.
  O D|uminică a Floriilor minunata!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nici mie nu-mi plac acele cărți/filme, nu știu filemele de pe Diva (nu urmăresc :)))) însă asta mi-a plăcut, este scrisă bine.
   Floriile să-ți aducă sănătate și impliniri! Pupici

   Ștergere