Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

marți, 18 aprilie 2023

Arcașul verde - Edgar Wallace

 Crime, răpiri, mister, supereroi - o carte care te ține captiv în acțiune. Fiecare capitol s-a terminat în suspans și nu am putut să las cartea până nu am terminat-o, deoarece eram foarte curioasă de ceea ce urma.

”Silueta tristă a castelului se proiecta amenințător și sinistru pe cerul roșiatic al apusului. Ce secrete ascundeau acele ziduri? Ce tragedii adăposteau?”

poză din arhiva personală

Valeria Howett își caută mama naturală care pare că a inghitit-o pământul, iar căutările ei o duc către un răufăcător milionar Abel Bellamy, proprietarul castelului Garre. Dar nu doar drumurile Valeriei se intersectează cu ale lui Abel, ci și ale unei "fantome" îmbrăcată în verde care tragea cu arcul, având săgețile la fel de verzi ca îmbrăcămintea.
Povestea este destul de încâlcită și cu mai multe personaje:
- Detectivul Jim Fearherstone care o supraveghea pe Valeria în aventurile ei primejdioase.
- Soții Savin care făcuseră parte dintr-o bandă de răufăcători și care în final ajută poliția.
- Tatăl vitreg al Victoriei care este bănuit până la final că ar fi arcașul verde, desi era miop.
- Și mulți mulți răufăcători....
Nu mi-a plăcut finalul și de aceea am depunctat-o. Acțiune, suspans ... și pac se termina capitolul. Apoi începe ultimul capitol cu toți adunați într-o încăpere și povestesc cine e ăla si de ce a făcut aia, cine e arcașul etc.... Adică mergea un alt fel de final sau dezvăluirile făcute altfel.

6 comentarii:

 1. Cred ca am citit cartea, insa chiar nu mai imi aduceam aminte de ea.
  Ce simpatica esti cu depunctarile!
  Noapte buna si zile frumoase! 😘❤️

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Păi finalurile astea abrupte chiar sunt dezamagitoare, adică se termină capitolul in toiul actiunii si abia astepti sa treci la urmatorul să vezi ce se intamplă ...si bang, parca iti da cu piatra in cap:))) ....apoi te intorci buimacit la capitolul pe care tocmai l-ai terminat sa vezi daca nu cumva ai sarit vreo pagina sau paote sunt pagini lipsa :))))
   O zi frumoasă sa ai! pupici

   Ștergere
 2. De cand am inceput sa citesc si am vazut imaginea, mi-a revenit in minte un episod dintr-un serial japonez cu detectivi :)). Kindaichi parca se numea... era de prin 2001 (parca), oricum, in rolul principal era Jun Matsumoto.
  Filmul respectiv mi s-a parut ca era inspirat oarecum din 10 negri mititei ai Agathei Christie..
  In fine... cam asa cum se termina cartea asta, din cate spui, au ales cei de au ecranizat aventurile lui Poirot sa demaste la final criminalul (desi nu este varianta stat aleasa de Agatha pentru fiecare roman al ei).
  Pare interesanta cartea :).
  Oricum eu ma bucur si iti multumesc pentru fiecare recenzie - pentru ca, evident nu reusesc sa citesc tot si atunci e ca si cand as afla totusi o farama din mai multe carti despre care altfel nu as fi stiut :D

  Pupici!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, e interesanta...si are si mister si actiune,,,,doar că nu-mi plac finalurile asa abrupte, cum ii spuneam Suzanei mai sus...ma ametesc, ma deruteaza:))))
   Cu mare drag. Pupici!

   Ștergere
 3. Mă întreb dacă nu cumva senzația asta că ai sărit niște pagini este din cauza traducătorilor. Stiu că am remarcat asta la o care pe care am citit-o la ceva ani distantă dar din două edișii diferite. Cand o citeam a doua oară stiam detalii despre o anumită acțiune fără să le mai găsesc în carte, dar nu mai aveam și prima ediție să pot compara exact.
  Arcașul verde mă duce cu gandul la serialul Arcașul, pe cera recunosc că nu l-am urmărit, dar în primă fază am vrut să intreb daca au legătură. Din ce povestești se pare că nu. Finalul seamănă cu un final de episod cu Hercule Poirot.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. S-ar putea să fie și din cauza traducatorilor, dar e ceva în stilul lui Poirot, dar parcă prea brusc...
   Nu am urmărit nici eu serialul, dar nu cred ca a fost ecranizata cartea....

   Ștergere