Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

duminică, 23 aprilie 2023

Casa Tunetului - Dean Koontz

O carte care a început bine dar finalul.....finalul a stricat tot. În ultimele pagini dezvăluie misterul tot deodată..... adică după ce m-a ținut în suspans și nu mai reușeam să intuiesc ce e coșmar si ce realitate în două-trei pagini îmi dezleagă tot misterul plus ca evadarea aia chiar nu e verosimilă, e prea simplu, prea SF, prea ca la țară.

poză din arhiva personală

Susan se trezește într-un spital și nu știe cum a ajuns acolo și de ce. Nu-și amintește nimic despre persoanele din viața ei, își amintește doar firma la care lucra. Nu-și amintește nici măcar de accident pe care se presupune că l-a avut.
Un doctor șarmant, McGee, "vrea" să o ajute să-și amintească totul, să-și recupereze amintirile pierdute.
Dar tot ce reușește să-și amintească este o întâmplare groaznică petrecută cu 13 ani într-o peșteră numită Casa Tunetului, unde iubitul ei este ucis de 4 indivizi și ea e martoră. Retrăiește momentul și are halucinații cu cei 4 indivizi, aceștia vor să îi facă viața un iad și chiar să o ucidă.
Este disperată și vrea să facă tot felul de analize pentru a depista o leziune, un cheag pe creier, care ar putea să ii dea aceste halucinații care pareau foarte reale, mai ales că se indragostise de doctor și nu voia să o creadă nebună.
Oare reușește să scape și să vindece? Veți afla doar dacă veți citi cartea.
I-am dat 3 steluțe,

Las și câteva citate din carte:

Te doare atât de mult să pierzi, chiar dacă pierzi ceva ce nu ți-a aparținut niciodată în realitate.

-Viața nu e prea apetisantă dacă nu o mai condimentezi un pic, din când în când.

Mi-am spus totdeauna că e bine să mă deosebesc de ceilalți oameni. Mi-am spus că sunt mai bună decât oricare dintre ei, că sunt superioară plebei. Mândria mea teribilă s-a materializat într-un autocontrol de nezdruncinat și mi-am clădit viața pornind de la această premiză.”

4 comentarii:

 1. Hm... interesant. Eu ma uit la fotografia de pe coperta si ma gandesc ca domnul cu mustata imi aminteste de o varianta a Fratelui Cel Mare din 1984 :)))))). Doar ca mai ... prietenoasa?!
  Imi plac recenziile tale :D
  Puuup

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu am citit încă 1984 hihi....
   Mă bucur că îți plac!
   O zi frumoasă îți doresc. Pupici.

   Ștergere
 2. Interesantă. Dar din nou, o cate cu care nu știu dacă aș putea rezona.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Scrie bine, doar că unele romane nu sunt chiar waw...dar cred ca fiecare scriitor are cate un roman-doua care nu sunt stralucite.
   Incearcă si vezi...poate ...iti place.

   Ștergere