duminică, 23 aprilie 2023

Casa Tunetului - Dean Koontz

O carte care a început bine dar finalul.....finalul a stricat tot. În ultimele pagini dezvăluie misterul tot deodată..... adică după ce m-a ținut în suspans și nu mai reușeam să intuiesc ce e coșmar si ce realitate în două-trei pagini îmi dezleagă tot misterul plus ca evadarea aia chiar nu e verosimilă, e prea simplu, prea SF, prea ca la țară.

poză din arhiva personală

Susan se trezește într-un spital și nu știe cum a ajuns acolo și de ce. Nu-și amintește nimic despre persoanele din viața ei, își amintește doar firma la care lucra. Nu-și amintește nici măcar de accident pe care se presupune că l-a avut.
Un doctor șarmant, McGee, "vrea" să o ajute să-și amintească totul, să-și recupereze amintirile pierdute.
Dar tot ce reușește să-și amintească este o întâmplare groaznică petrecută cu 13 ani într-o peșteră numită Casa Tunetului, unde iubitul ei este ucis de 4 indivizi și ea e martoră. Retrăiește momentul și are halucinații cu cei 4 indivizi, aceștia vor să îi facă viața un iad și chiar să o ucidă.
Este disperată și vrea să facă tot felul de analize pentru a depista o leziune, un cheag pe creier, care ar putea să ii dea aceste halucinații care pareau foarte reale, mai ales că se indragostise de doctor și nu voia să o creadă nebună.
Oare reușește să scape și să vindece? Veți afla doar dacă veți citi cartea.
I-am dat 3 steluțe,

Las și câteva citate din carte:

Te doare atât de mult să pierzi, chiar dacă pierzi ceva ce nu ți-a aparținut niciodată în realitate.

-Viața nu e prea apetisantă dacă nu o mai condimentezi un pic, din când în când.

Mi-am spus totdeauna că e bine să mă deosebesc de ceilalți oameni. Mi-am spus că sunt mai bună decât oricare dintre ei, că sunt superioară plebei. Mândria mea teribilă s-a materializat într-un autocontrol de nezdruncinat și mi-am clădit viața pornind de la această premiză.”

4 comentarii:

  1. Hm... interesant. Eu ma uit la fotografia de pe coperta si ma gandesc ca domnul cu mustata imi aminteste de o varianta a Fratelui Cel Mare din 1984 :)))))). Doar ca mai ... prietenoasa?!
    Imi plac recenziile tale :D
    Puuup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am citit încă 1984 hihi....
      Mă bucur că îți plac!
      O zi frumoasă îți doresc. Pupici.

      Ștergere
  2. Interesantă. Dar din nou, o cate cu care nu știu dacă aș putea rezona.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scrie bine, doar că unele romane nu sunt chiar waw...dar cred ca fiecare scriitor are cate un roman-doua care nu sunt stralucite.
      Incearcă si vezi...poate ...iti place.

      Ștergere