Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

luni, 3 aprilie 2023

Devoratoarea de păcate - Megan Campisi

 Această carte am cumpărat-o de pe site-ul Litera pentru o activitate care presupunea să citesc o carte care are mâncare pe copertă și nu regret această achiziție! Plecând de la mitul devoratorilor de păcate autoarea dă naștere unei povești pline de mister, trădare și crime care sunt elucidate de May. 

 Acțiunea se petrece in Anglia secolul al XVI -lea și este povestea tristă a unei adolescente. May Owens rămâne orfană și pentru a supraviețui fură și este întemnițată pentru că a furat mancare. Însă primește o sentință mult prea dură, o sentință nimicitoare...este făcută devoratoare de păcate. Devoratoarele de păcate erau paria societății, purta păcatele altora, nu avea voie să vorbească și toți o evitau.

poză din arhiva personală

Când două dintre apropiatele reginei se îmbolnăvesc, May le ascultă confesiunile și spre surprinderea tuturor, inclusiv al lui May, atunci când mor, la devorare apare un păcat nemărturisit - o inimă de căprioară - pentru a nu-și pierde viața May devorează și acest păcat, deși era împotriva legii - era o minciună, dar începe să investigheze singură moartea celor două. O investigație grea care îi pune viața în pericol. Nu voi povesti mai mult, va trebui să descoperiți cum se va termina povestea.
Mi-a plăcut foarte mult cartea. Mister, crimă, trădare... 

11 comentarii:

  1. foarte foarte interesanta tema. Imi plac romanele de mister si daca mai amesteca si legende sau culturi vechi, atunci cartea devine si mai interesanta pentru mine :-) Multumesc pentru prezentare. In ultima vreme blogul tau a devenit "biblioteca avanpremiera" ☺ ♥ felicitari pentru initiativa!
    O saptamana placuta sa ai! pupici ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu sunt la fel...imi plac legendele...iar despre devoratorii de păcate chiar nu știam.
      Cărțile când se lansează de obicei sunt foarte scumpe... înainte faceam precomenzi, dar acum nu mai cumpăr imediat... aștept oferte și transport gratuit 😂
      Mă bucur că ai reușit să citești cartea și că ți-a și plăcut.
      O zi frumoasă să ai! Pupici

      Ștergere
  2. tocmai m-am uitat pe Amazon daca pot comanda romanul, si exista in engleza "The Sin Eater" si pe germana "Sünde"
    roman de Megan Campisi si Leena Flegler... hm... traducerea nu mai inseamna "mâncatoarea de pacate"... o fi alt roman? Ca pe engleza nu pot sa citesc asa sa savurez detalii... Imi trebuie romanul ori pe româneste ori pe germana... O sa mai caut. Oricum, m-ai facut deosebit de curioasa! ♥

    RăspundețiȘtergere
  3. oh, iar vin aici... sa ma plâng. Da, romanul acela pe germana este intitulat doar Pacate si este vorba despre aceeasi carte. Doar ca in germania romanul va fi lansat pe 28 iunie 2023!!!! Pot sa fac comanda "în asteptare" :-( Am incercat varianta româneasca si aceasta se poate comanda imediat, insa costa 37,67€!!! Nuuuu, asa multi bani pentru un roman nu sunt pregatita sa dau :-( Asa ca, voi astepta mijlocul verii - romanul pe germana costa intre 15 si 22 €(depinde de editura si calitatea hartiei).
    Gata, nu mai scriu nimic aici ☺☺☺☺ Te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu prea am mai citit in ultima vreme astfel de carti.
    Imi faci pofta sa reiau!
    Multumesc pentru recomandare! Pupici! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag! Eu citesc in paralel două cărți, depinde de starea pe care o am🤭 acum citesc o carte de cultură generală (care merge mai greu - cand aflu lucruri noi cercetez si eu :))))) si o carte biografică. Citesc de obicei dimineața la cafea/ceai!
      Pupici ❤️

      Ștergere
  5. Devoratoare de pacate... Ce chestie ! Cum adica apare o inima de caprioara? hmmm Foarte interesanta si cartea aceasta...
    Te pup!! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiecare aliment are asociat un păcat...iar inima de căprioară însemna crimă. Devoratoarea trebuia să mănânce fiecare aliment după ce era mărturisit.
      Pupici.

      Ștergere
  6. Luni m-am chinuit cred că vreo oră să las aici un gând. Dar problemele au fost cu semnalul meu de net cred. M-ai cucerit cu descrierea acestei cărți.Mi-am trecut-o și eu pe lista.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Are detalii istorice, unele pitorești, un thriller medieval care reflectă fața sumbră a epocii respective. Este un roman de debut bun!

      Ștergere