Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

sâmbătă, 3 februarie 2024

Interpretare proprie - Omul cu inima în brațe!

 Am intrat, cu pași repezi aș spune, în luna februarie, iar Niko a lansat provocările pentru Transformările Creative 2024. În această lună trebuie să folosim în creații fire și materiale textile. Sunt patru teme/provocări, ordinea este la alegere, dar vei găsi mai multe detalii pe blogul ei, dacă accesezi linkul de mai sus. Eu am ales să încep cu tema a doua ”La indigo”, interpretare proprie a unei lucrări - omul cu inima în brațe!

Când am văzut fotografia pe care Niko a postat-o să o interpretăm din perspectiva proprie și citatul care însoțea fotografia, am știut sigur că aceasta este tema cu care vreau să încep transformările creative. Voiam să folosesc în realizarea omului cu inima în brațe o ghindă și un dop de plută de la o sticlă de vin, dar am avut o ghindă prea micuță, iar dopul era prea gros și nu ar fi ieșit ceea ce trebuie. Și am adaptat din mers, îți voi povesti imediat, dar inainte de asta o să postez poza și citatul, pe care Niko le-a găsit pe Facebook, și ne-a provocat să o interpretăm:

„Fiecare inimă are podul ei cu vechituri, pe care nu se îndură să le arunce niciodată, dar le scutură din când în când”.(Tudor Mușatescu)

Spuneam mai sus, că aveam în minte materialele pe care vreau să le folosesc, însă acestea nu au fost potrivite și a fost nevoie să mă adaptez cerințelor din mers. Pentru realizarea creației am folosit: un tub de carton de la un sul de hârtie igienică, sârma de la dopul unui vin spumant, nasturi, fire textile (trimise de Niko pentru provocarea Adventului Explorator Creativ, din ziua 22), o croșetă, un patent, vatelină(de la o gecă veche) și pentru lipit am folosit silicon la cald!

o parte din materialele folosite

Am tăiat pe lung tubul de carton, apoi l-am rulat, nu foarte strâns, apoi am tăiat din el aproximativ 2 cm pentru a forma capul. După ce am prins mâinile de carton, cu ajutorul unui patent, am lipit cu silicon, apoi am lipit picioarele și capul. Am croșetat repede o mini inimioară amigurumi și am lipit-o (provizoriu) de brațele omulețului. Dar...parcă lipsea ceva. Trebuie să folosim fire sau materiale textile și din toată creația doar inimioara îndeplinea cerința, așa că am căutat repede prin cutia cu materiale și am dat peste firele textile. Am ales firul crem, acesta era singurul mai apropiat de culoarea celui care trebuia reprodus, apoi am pus și niște năsturei (semnătură personală😂). Mi-a plăcut foarte mult cum arăta, dar aveam o problemă, pe omul meu nu-l țineau picioarele, dar am găsit repede o soluție. Pentru că din punguța cu nasturi de la Adventul Exploratorului Creativ s-a potrivit, pentru creația mea, doar un năsturel, am căutat în rezerva mea de nasturi și am dat peste un nasture mai mare, în care am introdus piciorușele omului și le-am lipit cu silicon (am vrut să-i fac un fel de ghetuțe, dar nu prea mi-a reușit). Și cam asta a fost tot!

Când ai picioarele obosite, du-te înainte cu inima. — Paulo Coelho

Am schimbat și citatul, mi s-a părut mai potrivit pentru această creație citatul de Paulo Coelho ”Când ai picioarele obosite, du-te înainte cu inima.

Cu această ocazie, înscriu postarea în tabelul cu Citate Favorite, găzduit de Suzana pe blogul ei!

Cum ți se pare Omul cu inima în brațe? 

Pe curând!💝

8 comentarii:

  1. Foarte dragut "omul tau cu inima in brate"! Felicitari 😍💕 superba interpretare!

    RăspundețiȘtergere
  2. O interpretare desosebită. Îmi place mult. Și eu m-am gândit să folosesc dop de plută pentru acest om. Azi pot spune că i-am făcut inimioara. O făcusem pentru altceva, dar nu s-a potrivit si am redirecționat-o către el.
    PS: am rezolvat problema cu backlink ( era o cifră greșită la setări). Dacă poți să înscrii tu postarea folosind poza din calculator( incă dă aceeași eroare la linkul pozei ca luna trecută si nu știu de ce, dar merge cu poza din calculator. Acum nu o pot salva la mine)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ti-a iesit minunat! Nu as fi gandit o astfel de varianta!
    Iar citatele le deschid maine. O sa-ti trimit linkul!
    Felicitari pentru inspiratie! Pupici!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos....... 💗! E minunata interpretarea ta! Si imi place mult si citatul ales la final.
    Da, pur si simplu superb a iesit omul. Felicitari!!! 🤗

    RăspundețiȘtergere
  5. https://suzanamiu.blogspot.com/2024/02/citate-favorite-172-deciziile-noastre.html
    Linkul de la citate. Pupici!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumos ai interpretat tema, ti-a iesit perfect!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce frumos! Îmi place foarte mult cum ai realizat omulețul, inimioara, dar și citatul ales. Felicitări!

    RăspundețiȘtergere