Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

sâmbătă, 17 februarie 2024

Îngeri nevăzuți - Sculptură din bronz!

 Îngeri nevăzuți (Angels Unawares) este o sculptură din bronz în mărime naturală care înfățișează un grup de migranți și refugiați din diferite medii culturale și rasiale, din diverse perioade istorice. Stau împreună, umăr la umăr, înghesuiti pe o plută. Din această mulțime de oameni, aripi de înger ies din centru, sugerând prezența sacrului printre ei. Inspirația din spatele lucrării este luată dintr-un pasajul biblic Evrei 13:2:

”Să nu dați uitării primirea de oaspeți, căci unii, prin ea au găzduit, fără să știe, pe îngeri.”

Autorul sculpturii este Timothy Schmalz, iar sculpura a fost comandată și inaugurată în 2019 în Piața Sfântul Petru din Vatican, Roma.
"Îngeri nevăzuți" își propune să transmită un mesaj puternic despre acceptarea și primirea străinilor care migrează, adesea vulnerabili și marginalizați. Este o expresie artistică care încurajează privitorii să reflecteze asupra responsabilității noastre colective față de cei aflați în situații dificile.

La Vatican nu am putut să intrăm, deoarece nu am avut bilete, iar coada era enormă, trebuiau cumpărate cu două zile înainte, ca să-l putem vizita, așa că ne-am plimbat prin curte și împrejurimi. Data viitoare vom cumpăra bilete înainte, pentru a intra în Colosseum și Vatican, chiar este recomandat acest lucru.

Pe curând!💝
**fotografiile sunt din arhiva personală

2 comentarii:

 1. Deosebita sculptura...
  stii.. ma gandeam la ceva. Printre oamenii acestia care au atata nevoie de ajutor exista si ingeri. Dar exista si caluti troieni. Oricum ar fi... mesajul ramane acelasi. Oamenii ar trebuie sa fie buni unii cu ceilalti .. si ar trebui sa inceapa asta fiind cu adevarat buni cu ei insisi.

  Scultura este deosebita. Si emotionanta. Ce bine ar fi, daca nu ar fi nevoie de asa ceva. :)
  Pup

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Îngerii, cred eu, sunt acei oameni care apar în viața noastră, la momentul potrivit, când avem cea mai mare nevoie de un sfat, un imbold sau o vorbă bună care să facă mai ușoare poverile pe care le ducem. Un sfat bun ne da Biblia prin versetul menționat in articol, deoarece in acele momente suntem tentați să tinem usile închise. Sculptura, într-adevăr, este deosebita si are un mesaj emoționant. Te pup

   Ștergere