duminică, 11 februarie 2024

Fluture cusut pe felicitare!

 Prima tema a transformărilor creative, din luna februarie, se numește ”Felicitare” și presupune să creăm o felicitare folosind în realizarea ei fire/materiale textile.

Eu am ales, ca de obicei, să fac o felicitare simplă. Inițial, voisem să refac (reproduc, mai degrabă) un model de felicitare pe care l-am realizat, cu mulți ani în urmă, pe când era fiica mea la grădiniță (felicitarea din imaginea de mai jos), dar am avut un singur carton rămas de la dressuri și am desenat și decupat o inimă greșită, așa că a trebuit să fac alt tip de felicitare.


Carton nu mai aveam, doar cu sclipici pe o parte, așa că am ales unul roșu (mai puțin sclipicios), apoi am ales un șablon a ceea ce voiam să cos pe felicitare, de pe site-ul stitchingcards, adică un fluture (îmi plac fluturii foarte mult), am găsit resturi de ață și un ac, iar restul materialeleor am zis că le aleg pe parcurs, în funcție de evoluția lucrării.

Nu-mi funcționează imprimanta, așa că am copiat șablonul punând o coală de caiet pe ecranul laptopului, apoi cu un marker am transferat fluturele. Apoi am fixat coala de hârtie, cu agrafe, pe carton, unde voiam să cos fluturașul și am înțepat coala și cartonul cu vârful unui compas în fiecare punctuleț. 

Corpul și antenele fluturelui mergeau făcute din mărgele micuțe, dar mă grăbeam, așa că le-am cusut pur și simplu, cu albastru. Apoi cu o nuanță de galben, mai șters, am făcut aripile, iar aripa din imagine, dacă te uiți cu atenție, am greșit-o puțin, până mi-am intrat în mână. Am lăsat-o așa, pentru că e mai greu de desfăcut, riscam să stric și acest carton. Rezultatul este următorul:

În interior am lipit o formă de brioșă (rămasă de la Adventul Exploratorului Creativ, ziua 21) pentru a ascunde ațele, iar în mijlocul ei am lipit tot un fluturaș, de data aceasta croșetat, model tunisian, rămas de la un proiect mai vechi. apoi am lipit banda washi, asortată cu forma de brioșă, sus și jos.


Pare că-i lipsește ceva felicitării mele, la exterior, dar toate ideile care-mi veniseră o prea încărcau, așa că am lăsat-o simplă. Cred că voi încerca să fac o felicitare, mini-felicitare, din cartonul greșit inițial cu un fluture cusut mai micuț, pentru că a început să-mi placă să cos felicitări.😄

Cum ți se pare fluturele meu cusut pe felicitare? Deși nu este perfect a început să-mi placă.

O zi de duminică frumoasă să ai! Pe curând!💝

7 comentarii:

 1. Este foarte drăguț fluturașul, și îmi place cum ai mascat spatele cusăturii.

  RăspundețiȘtergere
 2. Fluturele cusut arata foarte frumos, iar cartonul rosu il scoate in evidenta.
  Felicitari pentru felicitare, dar si pentru ideile care ti-au venit pentru finalizarea ei.

  RăspundețiȘtergere
 3. Si mie imi plac fluturasii. Ti-a iesit frumos si e faina si ideea cu forma de briosa. Felicitari, draga Mihaela!
  Pupici! ❤️😘

  RăspundețiȘtergere
 4. Este foarte frumos moelul ales - micut si delicat. Si eu am vrut initial sa fac fluture cusut :D. Am facut anul trecut pe o coperta.
  Tin pumnii sa poti face si primul proiect - gasesti tu un mod sa ii dai cartonului o alta forma eventual :D.

  Imi place cum ai folosit hartia de la briosa - super fain ai mascat cusaturile :). Si imi place si fluturasul crosetat. Nu am incercat modele tunisiene (cred cel putin - pentru ca e posibil sa fi facut si sa nu am eu habar, ca asa nici de punch needle nu stiam ca e acul tunisian :)))).

  Felicitari pentru felicitare !!
  Pup

  RăspundețiȘtergere
 5. foarte eleganta aceasta felicitare, nu mi se pare ca ar mai lipsi ceva... Foarte faina cromatica, imi place acuratetea cu care ai lucrat. Felicitari, Mihaela draga!

  RăspundețiȘtergere
 6. Modeleul acesta de fluturas stittching card imi este foarte drag și-mi place și mie foarte mult să-l cos. O felicitare chiar reușită. Bravo!

  RăspundețiȘtergere
 7. Faina felicitare! 😍 Pe cartonul roșu fluturașul îmi pare... eteric!
  Haha! 😃 La fel am pățit și eu după prima felicitare cusuta: a început să-mi placă! Doar că eu, deși am lucrat multe până acum (am de la Mihaela tipare și indicații), am greșit la mai toate! (in special la cele mai complexe)
  Spor in toate! Pupici! 💗

  RăspundețiȘtergere