Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

joi, 8 februarie 2024

Tibrul și podurile lui - Reflexii în oglindă

Tibru este un fluviu care se varsă în Marea Tireniană și este fascinant datorită, în secial, splendidelor sale poduri, unele milenare.



Mi-a plăcut foarte mult podul Sant Angelo, ridicat din porunca împăratului Hadrian (136 d.H.) pentru a lega malul stâng al fluviului de mausoleul său. În 1450 a fost reconstruit, deoarece mulțimea de pelerini venită la Roma pentru jubileu a provocat prăbușirea podului. În 1534, după restaurare trei arcade originale au spraviețuit, însă Clement al VII-lea a mutat statuile lui Sf. Petru și Sf Pavel în capătul opus mausoleului.

Astăzi, podul este renumit în toată lumea, datorită statuilor îngerilor cu simbolul Patimilor desenate de Gian Lorenzo Bernini și realizate de elevii săi







 Pozele sunt din arhiva personală, iar articolul îl înscriu la rubrica Reflexii în oglindă, găzduită de Carmen, pe blogul ei - Între vis și realitate.

8 comentarii:

  1. Superbe imagini. Am citit cu avid informațiile despre podul cu îngeri. O adevărată bucată de istorie acest pod. Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunate pozele! Si noua ne-a placut mult podul Sant Angelo.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si pe mine m a fascinat Podul Ingerilor 😍💕
    Fotografiile tale sunt superbe! Reflexiile sunt mega frumoase! 💗

    RăspundețiȘtergere
  4. Fotografiile sunt foarte frumoase, iar informatiile extrem de interesante. O noua calatorie alaturi de tine, pentru care iti multumesc.
    O zi frumoasa iti doresc.😘

    RăspundețiȘtergere
  5. O serie de imagini deosebita! Ce lucruri frumoase ai vazut!
    Imi pare bine ca le pot vedea si eu!
    Pupici si weekend placut!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  6. Minunata colectie. POza cu numarul 3 cel putin e fascinanta!
    Sa stii ca mai mult m-am uitat la pozduri :))) decat la reflexii - aproape ca uitasem ca ele erau de fapt vedetele :))).
    Foarte interesante si informatiile pe care ni le-ai adus.
    Iti multumesc pentru rasfatul de azi.
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere