Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

marți, 27 februarie 2024

Blog Meet Aniversar - 12 Ani de Blogging și Degustare de Vinuri la Casa Romanescu

 Poate te întrebi ce este Blog Meet ? 

M-am alăturat Asociației Bloggerilor Olteni (ASBO) anul trecut în noiembrie, iar blog meet reprezintă întâlnirea lunară a pasionaților de blogging. Deși această întâlnire obișnuia să aibă loc în ultima duminică din lună, de data aceasta a fost o ediție specială de Dragobete, marcând 12 ani de la primul Blog Meet.

Casa Romanescu - O locație plină de istorie

Sărbătoarea a avut loc la Casa Romanescu, o locație încărcată de istorie și eleganță. În 1974 a primit denumirea de Casa Universitarilor în prezent, aici, se organizează susţineri de teze de doctorat, ceremonii academice restrânse, lansări de carte, conferinţe ştiinţifice, microexpoziţii de artă, cenacluri culturale, întruniri colegiale şi aniversări oficiale etc. Un cadru perfect pentru o seară memorabilă.

Degustarea vinurilor de la Vânju Mare

Pentru mine este al doilea Blog Meet, însă pentru colegii mai vechi din asociație a fost editia cu numărul 130. 

Momentul culminant a fost degustarea a trei vinuri exceptionale de la Domeniile Vânju Mare:

  1. Mirage Riesling Italian sec,
  2. Mirage Rose sec,
  3. Divin Feteasca Neagra demisec.

Despre Domeniile Vânju Mare

Domnul Ion Gîrniță, proprietarul Domeniilor Vânju Mare, a împărtășit cu noi pasiunea sa pentru vinuri și am aflat despre terroir-ul unic al Vânjului Mare și, printre multe altele că, în Craiova, crama are magazin pe bd. Carol I, nr. 84, vis-a-vis de hotel Rexton.

Cu patru hectare de vie din anii '70, Domeniile Vânju Mare se disting prin struguri de calitate,dar o productivitate mai scăzută. Vinurile, obținute exclusiv din soiurile cultivate în arealul Vânjului Mare, ne-au surprins prin aromele bogate și complexitatea lor. Vinurile degustate fac parte dintr-o gamă nouă Mirage și Divin. 

Preferatul meu a fost vinul roșu demisec - Divin Fetească Neagră, din 2020, un vin catifelat, dar corpolent care merge foarte bine atât cu brânzeturi, cât și cu friptură.
Are aroma prunelor coapte și a fructelor negre de pădure, culoare de un roșu-rubiniu intens. Feteasca neagră de la Vânju Mare este recunoscută printre specialiști. 

Atmosfera caldă și prietenoasă a evenimentului a fost completată de un tort DELICIOS pregătit de mama colegului Marian Buzărnescu. Ciocnirea paharelor la Rose a devenit o tradiție, iar o poză de grup a imortalizat momentul de bucurie și camaraderie între bloggerii olteni.


Am răspuns la provocarea lansată de 
Daniel de a deschide un vin spumant și am reușit, după cum poți vedea în video de mai sus!🙋 

Cateva din preparate și tortul delicios

Ciocnirea paharelor la Rose!

Poza de grup!

În concluzie, Blog Meet aniversar a fost o experiență memorabilă, îmbinând pasiunea pentru blogging cu degustarea unor vinuri excepționale. 

***Sursă foto: arhivă personală și Daniel Botea.

Pe curând!💝

3 comentarii:

  1. O combinatie deosebita, intr-adevar. Si pare sa incepi usor, usor sa devii
    o adevarata cunoscatoare ale licorilor. La cat mai multi Ani blogului tau, draga Mihaela! Pupici! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu cat calm ai aranjat sticla :D Hihihi. Bravooooo!! :)
    Ce dragut ca se organizeaza astfel de evenimente! Ma bucur ca ne-ai aratat si noua imagini (si filmulet) din culise. Si ca te-ai simtit bine la eveniment :*
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoasa seara ai petrecut Mihaela! Ani multi de blogging in continuare.
    Frumoasa si initiativa Bloggerilor Olteni de a se uni intr-o Asociatie.

    RăspundețiȘtergere