Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

duminică, 18 februarie 2024

Aripile Speranței: Fluturi Negri Zboară Pentru Copiii cu Autism

 De ziua mea am fost răsfățată cu multe surprize plăcute, sper să reușesc să povestesc despre toate, însă astăzi vreau să împărtășesc cu tine una dintre ele: cartea ”Fluturi Negri” scrisă de Silvia Puiu, pe care am primit-o cadou.

Pe Profa, adică Silvia Puiu, am cunoscut-o după absolvirea facultății, prin intermediul revistei Cronica Studentului, dar și a workshopurilor interesante și utile pe care le ține. 

Am ales să scriu despre carte, deoarece în noiembrie anul trecut, firma la care lucrez a fost sponsor la un eveniment caritabil organizat de Asociația Visuri și Speranțe, iar eu cu o colegă am mers ca reprezentante ale firmei. Am vrut să scriu despre acest eveniment la momentul respectiv, dar nu am mai reușit, așa că a venit momentul să o fac acum.

Evenimentul a devenit o amintire plăcută de neuitat, am socializat, ne-am distrat, iar copilașii asociației ne-au făcut cadou la plecare, o punguță frumos aranjată care conținea un breloc, magnet și fursecuri, toate realizate cu măiestrie de mânuțele lor.

Într-o lume plină de provocări, există oameni și asociații care devin adevărate aripi ale speranței pentru cei care au nevoie de susținere specială. Un astfel de exemplu inspirațional este Profa Silvia Puiu. Asociația Visuri și Speranțe este o asociație dedicată copiilor bolnavi de autism, cărora le oferă sprijin, resurse și, mai presus de toate, o rază de lumină în calea lor.

Profa a găsit o modalitate de a aduce susținere financiară și conștientizare prin intermediul cărții "Fluturi Negri". Această carte nu este doar o poveste, ci și o faptă de generozitate, deoarece toate veniturile generate prin vânzarea ei sunt donate în întregime asociației "Visuri și Speranțe". În această uniune de creativitate și caritate, fluturii negri devin simboluri ale transformării și speranței pentru copiii cu autism.

Fie ca această inițiativă să inspire și să mobilizeze cât mai mulți oameni cu inimi generoase, pentru ca bătaia din aripi a fluturilor negri să producă un efect mai mare. Poți să îi ajuți, astfel:

1. cumpărând cartea de pe Google Books: Cartea Fluturi Negri, venitul merge integral către ONG.

2. donând direct către ONG, dacă ți se pare importantă cauza lor. Eu cred că este importantă și nobilă.

3. dacă ai lucrat în 2023, poti să complezi online formularul 230, pentru a redicționa 3,5% gratuit din impozitul tău (nu te costă nimic): https://formular230.ro/asociatia-pentru-interventie-cognitiva-si-comportamentala-visuri-si-sperante .

Îți doresc o duminică binecuvântată, cu soare în inimă (afară e cam friguț) și multe zâmbete!💝 Pe curând!

8 comentarii:

 1. O duminică binecuvântată și ție, Mihaela! 🤗❤️
  Multumesc pentru această postare deosebită!

  RăspundețiȘtergere
 2. mi a scapat cumva... Cand a fost ziua ta? Of ce rau imi pare... Oricum mai bine mai tarziu decat niciodata! Iti doresc la multi ani, sanatate, fericire si vise implinite! 🌷❇️🎊🎉🌹
  Evenimentele de care amintesti aici, foarte interesante. Frumos. A sustii si te implici in asemenea proiecte! Numai bine tuturor!🍀

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pe 14 februarie.😊 Mulțumesc frumos!
   Da, e bine pentru sufletul nostru să facem bine! De aceea am postat linkul către cartea electronică, să poată fi achiziționată de cât mai mulți, bineînțeles,daca doresc.
   Te pup, Carmen.

   Ștergere
 3. La ce activitati deosebite participi. Imi pare bine ca le
  aflu si eu. Si ca intalnim si alte carari cu sperante.
  Multumesc mult, Mihaela! Pupici! ❤️😘

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Îmi place să ajut, cum pot și eu.
   Iar acesti copilași cu nevoi speciale chiar au nevoie de noi, iar 26 de lei )cat costa cartea) nu este o suma mare...
   Cu mare drag, Suzana. Pupici

   Ștergere
 4. Ce initiativa frumoasa. Ma bucur cand vad astfel de initiative. Iti multumesc ca ne-ai povestit despre carte si nu numai.
  Copiii au nevoie de un mediu frumos in care sa creasca si sa se formeze, intareasca si apoi, deveniti adulti, la randul lor sa ofere conditii bune pentru noua generatie. Cand lumea inconjuratoare e cum e, orice actiune care le poate face viata mai frumosa si aduce un strop de bucurie este binevenita.
  Pupici cu drag!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, este foarte frumoasa! Si cartea pare destul de interesanta, este ceva de genul win-to-win.
   Pupici Rux. Zi frumoasă să ai!

   Ștergere