Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

miercuri, 11 ianuarie 2023

Ziua Mondială a Rezervațiilor și Parcurilor Naturale

 Am aflat de pe ANANP că astăzi, 11 ianuarie, este Ziua Mondială a Rezervațiilor și Parcurilor Natturale, această zi a fost înscrisă din anul 1997 în calendarul sărbătorilor oficilale și  marchează 80 de ani de la înființarea Rezervației Naturale Barguzinsky din Rusia.

Natura are un rol foarte important în viața omului, de aceea omul și natura trebuie să co-existe într-o armonie perfectă. Însă...datorită poluării și nu numai, mediul înconjurător s-a degradat, iar acest lucru ar trebui să ne facă conștienți că mediul trebuie protejat pentru a ne bucura de o viață sănătoasă pe pământ. Mediul natural sănătos este ca o coloană vertebrală pentru sănătatea și bunăstarea noastră.

Defrișarea ilegală a pădurilor a condus la reducerea efectivelor populațiilor sălbatice și a genofondului lor sau creșterea ratei și a vitezei de extincție a speciilor.

Subiectul este unul complex și poate îl voi dezvolta în altă postare, azi am vrut să vă zic și vouă că sărbătorim Ziua Mondială a Rezervațiilor și Parcurilor Naturale și că fiecare dintre noi suntem datori să depunem eforturi pentru a proteja natura.

Mai jos vă las câteva fotografii din arhiva personală făcute în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova:Castelul fermecat 


3 comentarii:

 1. Ohhh iata ca ajung si eu in sfarsit (la spartul targului, vorba aceea) si ce descopar!! Ce imagini fruumoase (nici nu stiam de parc:O).
  Ar fi minunat, minunat daca oamenii s-ar trezi (vorba imnului, care e cam degeaba, pare-se) si ar pretui natura...
  Superbe imaginile!
  Pupici!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Oare de ce aceste zone sunt respectate iar celelalte, nu ?
  Natura este peste tot frumoasă !
  Îmi plac fotografiile 👍
  Pupici ❤️

  RăspundețiȘtergere