Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

duminică, 1 ianuarie 2023

Marea Galileii

 Prima postare din acest an am ales să o fac despre Galileea, locul cel mai iubit de Domnul nostru Iisus Hristos, conform Noului Testament. 

Pe Marea Galileii, după cum știți, Iisus a mers pe apă, tot aici a potolit furtuna care se iscase sau a umplut năvoadele cu pește al unor pescari care toată noaptea nu prinseseră nimic (Luca 5:1-11).

Marea Galileii este un lac de apă dulce, situat sub nivelul mării, singurul lac natural de apă dulce din Israel. Plimbarea cu vaporașul pe Marea Galileii a fost foarte plăcută, a fost o zi însorită, la fel ca ziua de astăzi. Băieții care conduceau vaporașul au pus steagul României alături de steagul Israerului, au cântat imnul României, apoi imnul lor, care are la bază o melodie populară românească. După această ceremonie am pornit plimbarea în larg cu vaporașul.






A fost o zi foarte frumoasă care ne-a încărcat inima cu bucurie, iar la sfârșitul plimbării am primit diplome de la băieții israelieni.

Pozele sunt din arhiva personală, am postat doar câteva și sper că v-ați făcut o idee frumoasă despre acest lac minunat.

La mulți ani tuturor ce poartă numele Sfântului Vasile cel Mare!

7 comentarii:

  1. Ce locuri frumoase și încărcate de istorie. Ma bucur ca le-am putut vedea și eu prin intermediul tău.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr sunt frumoase și încărcate de istorie! Pupici!

      Ștergere
  2. La multi ani! Un An Nou mai bun! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce amintiri frumoase si pretioase!
    Cred ca a fost o experienta de neuitat!! :)
    Imaginile sunt superbe! Si ma bucur sa te vad atat de radioasa. Diploma este atat de faina :D
    Iti multumesc ca ai impartit cu noi bucuria aceasta!
    Sa fie 2023 plin de bucurii si multa sanatate!!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DA, a fost o binecuvântare acest pelerinaj. Am strâns amintiri de neuitat și nu numai! Diploma conține și niște greșeli de exprimare, dar având în vedere că a fost scrisă de niște israielieni, trecem cu vederea...hihi Cu drag! Doamne ajută să fie un 2023 plin de sănătate și veselie! Pupici

      Ștergere