Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

luni, 9 ianuarie 2023

Salem's Lot - Stephen King


Deși Stephen King este foarte priceput în descrierea oamenilor, lucrurilor, întâmplărilor, etc...uneori exagerează și plictisește cititorul.

Este o poveste cu vampiri cu un început foarte plictisitor care descrie o grămadă de personaje, toți locuitorii orașului 😅
Poză din arhiva personală
. Acțiunea pare să înceapă pe la pagina o sută și ceva când în gardul cimitirului este găsit, înfipt, cadavrul câinelui unui localnic....dar domnul King a considerat că mai era nevoie să descrie niște chestii și acțiunea începe cu adevărat pe la pagina trei sute și ceva.

După cadavrul câinelui urmează dispariția unui copil- Ralphie, apoi moartea fratelui lui Ralphie-Danny. Apoi crește mortalitatea în Salem's Lot, dispar misterios cadavre de la morgă.
Un scriitor, un profesor, un preot, un medic și un copil fac echipă împotriva răului care pare că pusese stăpânire pe oraș.
A avut scene înfricoșătoare, teroare, dar prea puține față de descrierile prea dese și plictisitoare.
Cred că pentru poveste erau suficiente 350 de pagini, decât 540 în care te pierzi printre chestii plictisitoare.
Chiar acum mi-am amintit că nu mai știu nimic de preot, ce s-o fi ales de el?🤭
Mi-am notat și un citat care mi-a plăcut: ”Afaceri cu diavolul, așa era, [...]. Când faci afaceri cu el, scadența are miros de pucioasă.
Cartea am cumpărat-o de la Editura Nemira. I-am acordat doar 3 steluțe!

2 comentarii:

 1. Evident ca la partea cu catelul mi-a pierit tot interesul (cat ar fi putut fu ) pentru carte.. dar m-a distrat putin partea cu scadenta... hahahahaha.
  Intre timp la noi ploua in averse... :O
  (multe pagini :O)

  RăspundețiȘtergere
 2. Acum sigur că sunt cărți și cărți...nu mă atrag subiectele astea (îmi strica somnul noaptea...😃)
  Pupici ❤️

  RăspundețiȘtergere