Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

joi, 5 ianuarie 2023

Cele O Sută de Mii de Regate - N.K.Jemisin

poză din arhiva personală
Magie, mitologie, intrigi, conspirații, alianțe și trădări!

O fată războinică orfană (Yeine Darr) este împinsă în mijlocul unui război politic și este numită spre surprinderea ei, ca posibilă moștenitoare a bunicului său (Dekarta) alături de verișoara ei (Scimina) și vărul ei (Relad).
Când ajunge în Văzduh, capitala celor O Sută de Mii de Regate, Yeine descoperă în timp ce căuta adevărul despre uciderea mamei ei (Kinneth) că este un pion într-un joc sinistru dintre oameni și zei.
Yeine se îndrăgostește de un zeu (Nahadoth). Stăpânul Nopții este un zeu de temut, neînțeles, izolat și greu de controlat care trebuie doar să fie iubit pentru a se schimba. Ea află secrete despre mama ei și ea.
Zeii erau sclavii familiei Arameri.
La început erau trei zei care s-au certat și au pornit un război (Războiul Zeilor). Itempas o ucide pe Enefa iar pe Nahadoth și copii lui îi întemnițează în formă de muritori. Fiindcă Aramerii erau cei mai devotați Strălucitorului Itempas, acesta le-a dat puterea de a conduce și a controla zeii întemnițați.
Mi-a plăcut de Yeine că era directă și foarte curoajoasă. Mi-a plăcut și de zei, în special de Seih.
Citate care mi-au plăcut:
⦾"E important să poți aprecia frumusețea, chiar și atunci când apare într-o formă negativă.”
”Învățătura bunicii: Ferește-te de iubire, mai ales cu bărbatul nepotrivit.”
”Poate că în mijlocul a atât de multă singurătate, lacrimile își pierd rostul.”
”Plăcerea este deseori folosită ca armă, a spus Zhakkarn. Nu e vorba de iubire.”
”Când un foc termină de ars, lucruri noi cresc din cenușa lui.”

Eu am citit cartea în format electronic, dar o puteți achiziționa de pe Libris, dacă folosiți vouchere (exemplu: STUDENTOMNIPASS - 20%) și aplicații cashback, cum e TIPLI, o luați la un preț foarte bun! Eu de obicei cumpăr când este transportul gratuit!🙈

3 comentarii:

 1. O... am vazut si eu aplicatia Tipli (daca imi amintesc bine a fost ceva si la SuperBlog despre ea, dar cred ca fix cand nu am mai scris eu ). Chiar azi mi-am luat ceva de la Libris (ok, ieri) - a fost extra reducere si eu voiam un puzzle (mi-am luat 3.... hahahaha).
  Cred ca prin 2020 am citit o carte pe telefon - culmea e ca o am si in format clasic, dar nu ajungeam la ea (era sus pe etajera - a cazut intre timp la un cutremuras .. haha - asa ca acum e pusa in etajera noua jos). Mi-am luat si doua carti (transportul, lol - dar oricum pe una o aveam in wishlist de multa vreme si a doua era iar redusa si foarte interesanta),
  Mi-a placut mult ultimul citat.
  Chiar... ai putea sa adaugi articolul la Citate Favorite, daca vrei :D,
  Pupici !!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La competiția din toamnă (la care am participat eu) nu a fost, eu am aflat de ceva timp de ea de pe Facebook și mi-am făcut cont mai mult de test, dar când am văzut că primesc bani, pe bune, înapoi și la timp :))) o folosesc mereu, mi-am instalat extensia în browser, pentru că uneori uitam! Acum a fost sponsor CashClub, tot aplicație caskback.
   Am început să citesc și e-book-uri pentru că nu mai am loc în bibliotecă pentru noi cărti, ăn format clasic.
   Pupici.

   Ștergere
 2. Mulțumesc frumos pentru cartea recomandată - îmi plac mult cărțile fantasy !
  Pupici ❤️

  RăspundețiȘtergere