Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

joi, 4 ianuarie 2024

Semn de carte împletit din hârtie

 Am reușit să fac, la timp, și tema numărul trei la Transformările Creative, din luna ianuarie. Pentru această temă am ales să fac un semn de carte, deoarece se numără printre diversele obiecte pe care le colecționez, iar un semn de carte împletit din hârtie nu aveam, în plus trebuie să se încadreze la noua misiune a Provocărilor Verzi.

❗Am aflat de la domnul Google că prima mențiune a unui semn de carte ar fi fost în 1584, când regina Elisabeta a primit unul cadou, confecționat din mătase franjurată, de la tipograful regal, Christopher Barker.❗

Mi-am strâns cele necesare lângă mine și m-am apucat de treabă, supravegheată de Lina. Cine e Lina, afli la final!😋


Am folosit pentru realizarea semnului de carte, hârtie de împachetat cadouri, o formă mică de briosă, forfecuță, creion, riglă și lipici pentru puzzle.
Am măsurat și tăiat patru fâșii, din hârtia de împachetat cadouri, de 1 cm lățime, nu am măsurat și lungimea, dar cred ca au aproximativ 30 cm.
Pentru început, am lipit fâșiile și am început să împletesc hârtia, apoi am lipit si capetele de final ... și m-am gândit să lipesc la un capăt și forma de briosă.


Lina este Mesagerul meu în misiune (păpușa Sparkle Girlz primită ca premiu la Provocările Verzi de anul trecut), și a vrut, neapărat, să fie ea cea care prezintă semnul de carte! Așa că m-am conformat!

Pe curând!💝

6 comentarii:

  1. Frumos semn de carte ai facut! Are "alura" de totem.
    Lina-i tare frumusica si se descurca bine la prezentarea semnului de carte!
    Multumesc pentru info despre originea semnelor de carte!
    Succese!
    Pupici! ❤
    P.S. Esti o harnicuta! 😊 Inca n-am idee ce si cum si din ce sa fac una-alta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur sa o revad pe Lina (ce nume frumos i-ai ales 💗)!
    Imi place tare mult semnul pe care l-ai facut! Si hartia aleasa se potriveste foarte bine (cum se vad detaliile imprimate). Foarte ingenios sa alegi suportul de bomboane pentru capat. Parca te immbie sa iei un pic dulce/ sau o altfel de tratatie atunci cand iti savurezi cartea.
    Asa deci... ar trebui sa imi pot aminti usor anul. Cu 400 de ani mai tarziu, mi se implinea mie cea mai pretioasa dorinta din toate timpurile :))))..
    Pupici cu drag !! Si .. pe curand :D!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mă bucur c-ați făcut atâtea lucruri interesante.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mă bucur să te cunosc Lina. Un semn de carte foarte interesant. Vă doresc o călătorie lină anul acesta pe la Provocări Verzi și prin Transformări Creative.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dragut semnul de carte impletit!
    Am multe semne de carte si acum citesc doua carti paralele... nu am avut la indemana un semn si pentru ca mâncam bomboane de ciocolata, am indoit staniolul si mi-am facut doau semne de carte ☺☺☺
    Al tau este profi! Felicitari!
    Te pup. ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  6. De mult nu am mai auzit numele de Lina, ce nume frumos si arhaic i-ai pus!
    Parca este un obiect chinezesc, ceva parte a unui dragon, cu solzii rezultati si culorile vii!

    RăspundețiȘtergere