Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

duminică, 7 ianuarie 2024

True Spirit 2023 - Film

True Spirit (Spirit Liber) este un film dramă biografic, apărut în 2023, difuzat de Netflix, un film care ar trebui vizionat de copii, dar mai ales de părinți.

Filmul este regizat și adaptat de Sarah Spillane, produs de Debra Martin Chase și de Sunstar Entertainement, este povestea devărată a Jessicăi Watson, bazat pe cartea sa autobiografică. Un film despre curaj, încredere, susținere, despre ambiție, determinare, tineri și visele lor, despre iubire, efort și inteligență.

Sursă foto: IMDB
Jessica Watson este o navigatoare australiană născută pe 18 mai 1993 în Gold Coast, Queensland, Australia. Ceea ce a făcut-o faimoasă în lumea nautică a fost că, la vârsta de 16 ani, a devenit cea mai tânără persoană care a navigat singură în jurul lumii, fără oprire sau asistență.

Călătoria ei extraordinară a început pe 18 octombrie 2009, când a plecat într-o călătorie non-stop în jurul lumii cu iahtul său mic, numit "Ella's Pink Lady". A traversat Oceanul Pacific, Oceanul Atlantic și Oceanul Indian, trecând prin Capul Bunei Speranțe și Capul Horn. Călătoria sa a durat 210 zile, iar ea a revenit în portul Sydney pe 15 mai 2010.

Realizarea lui Jessica Watson a fost remarcabilă, atrăgând atenția la nivel global și aducându-i numeroase premii și recunoașteri. A fost numită "Australian of the Year" în 2011, iar călătoria ei a fost considerată un exemplu de curaj și determinare.

De-a lungul călătoriei sale, Jessica a trebuit să înfrunte condiții meteorologice dificile, să se descurce singură în mijlocul oceanului și să gestioneze toate aspectele legate de navigare și întreținerea iahtului. Realizarea ei a fost o dovadă a forței sale interioare și a dedicării față de visul ei de a naviga în jurul lumii.

După întoarcerea sa acasă, Jessica Watson a continuat să inspire și să încurajeze tinerii să-și urmeze pasiunile și să-și depășească limitele.

Jessica Watson a publicat două cărți, deși suferă de dislexia, care relatează experiența sa de a naviga și călătoria ei în jurul lumii. Prima carte este intitulată "True Spirit". Aceasta oferă cititorilor o perspectivă detaliată asupra călătoriei sale solo și a provocărilor pe care le-a întâmpinat

A doua carte se numește "Indigo Blue" și este o carte pentru copii, care împărtășește povestea aventurilor sale și încurajează tinerii să-și urmeze visele.

Ambele cărți reflectă nu doar realizările sale în domeniul navigației, ci și abilitățile sale de povestitor și modul în care a depășit obstacolele, inclusiv dificultățile inițiale cu dislexia.

Sursă foto: Netflix

Mi-a plăcut foarte mult finalul, când oficialitățile au numit-o eroină, ea le-a răspuns:

Nu sunt erou, sunt o persoană simplă. Nu trebuie să fii cineva special pentru a realiza ceva uimitor. Trebuie doar să ai un vis, să crezi în el și să muncești din greu pentru a-l realiza.

Mi-a plăcut foarte mult filmul și ți-l recomand cu drag!


6 comentarii:

  1. Uau! Asta da curaj, determinare! ❤ E nemaipomenit cand oamenii reusesc sa-si indelineasca visurile!
    Multumesc pentru recomandare!
    Seara frumoasa! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. da, un film interesant, o experienta unica!
    Aceste 16 zile de concediu am "mâncat flme pe pâine! ☺☺☺ cred ca am vazut cate 3-4 pe zi! (sau ma rog, pe noapte... ca nu puteam sa adorm mai repede de 2:30 niciodata! Sa vedem ce voi face de maine dimineata ☺☺☺)
    Eu am vazut toate filmele 2023/2024 nominalizate la Oscar si Golden Globes. Mai putin "Killers of the Flower Moon" pe care il ofera Amazon contra cost - 14 euro, vizionare pentru doua zile! Nu dau atâtia bani!
    Te pup. O duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu cum de nu am auzit de ea, trebuie sa caut filmul!

    RăspundețiȘtergere
  4. Îmi place mult citatul pe care le-ai ales, niște cuvinte simple deosebite.
    Mulțumesc de recomandare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte interesant. Este frumos cand un om este puternic si poate trai astfel de experiente.. e un spirit liber. Deobicei oamenii sunt dresati de mici sa se incadreze in norme, sa faca intr-un anume fel ... altfel risca sa.. si aici putem completa cu diverse.
    ma bucur ca ne-ai povestit si iti multumesc. Asa mai aflu si eu cate ceva despre ce filme au mai aparut.
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere