Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

sâmbătă, 13 ianuarie 2024

Ce ți-e și cu adulții ăștia!

 Ce ți-e și cu adulții ăștia! Lansează o provocare, apoi schimbă regulile jocului și derutează lumea! 😂Acum câteva săptămâni m-am gândit la o activitate literară, și anume să fac o carte călătoare, care pleacă de la mine și merge din mână în mână la cei care doresc să o citească, apoi se reîntoarce acasă, adică la mine. S-a demonstrat că, pe lângă dezvoltarea vocabularului și a cunoștințelor, cititul dezvoltă și imaginația și creativitatea. Colindând prin librăriile online, am zărit un titlu care mi-a atras atenția ”Adulții ăștia!” și tot atunci mi-a venit și ideea să cumpăr cartea, fără să citesc descrierea sau recenzii despre ea, câte una pentru fiecare dintre fetele creative. 

Chiar sunt curioasă să citesc recenziile fetelor! Pentru că fiecare dintre noi are un gen preferat,  Suzana știu că preferă ceva în zona științei și filosofiei, Rux o preferă pe Agatha Christie, lui Niko îi plac poveștile de dragoste, însă Diana și Fiordalisospre rușinea mea, habar nu am ce genuri preferă. Nu am uitat-o, bineînțeles pe Carmen, doar că ea este mai departe puțin și va trebui să văd cum rezolv problema!

Cartea o citește fiecare când are timp, am zis să nu condiționez pe nimeni! Și apoi să posteze fiecare părerea despre carte!

Anul trecut am cumpărat un lot de păpuși (nu ma pricep la denumirile lor, pentru mine toate sunt Barbie 😂) pe care le-am donat și mi-au mai rămas căteva, pe care nu am avut timp să le îmbrac și să le aranjez, așa că le-am trimis fetelor să se ocupe ele, să-și exerseze creativitatea. 

Dianei i-am trimis-o pe Daisy, deoarece cele două păpușele rămase la mine au defecte (păpușica din imaginea de mai sus, de lângă carte și cea din imaginea de mai jos).



Rochițele le-am croșetat azi, deoarece am stat departe de orice ecran (telefon, laptop, tv...etc), după un tutorial de pe youtube. Am respectat doar partea de sus a rochiei, partea de jos este improvizată...

Să revin la carte, sper că a ajuns la toate fetele! Ideea este următoarea: fiecare dintre noi e foarte diferită, însă cartea e aceeași, oare cum vor fi părerile?

Pe curând!💝

L.E.: Am creat și un tabel care să centralizeze...părerile despre carte😅


15 comentarii:

  1. A doua papusa seamana un pic cu alba ca zapada - poate o fi vreo versiune :D.

    Reveinind insa la subiectul principal - cartea. Ce idee faina ai avut (cred ca ti-am zis ca, acum multa vreme, cand am facut coltul de lectura, imi propusesem sa fac ceva de gen la un moment dat... doar ca uite cum e, nu iti ies emereu planurile! asa ca m-am bucurat enorm cand am vazut ideea in practica, mai ales ca nu am vorbit despre acest lucru - ma bucura mult astfel de lucruri)!

    Sa stii ca mie imi plac mult cartile scrise de autori japonezi. Dar am citit foarte multe carti scrise de Agatha Christie in ultima vreme pentru ca se citesc relativ usor si pentru ca ii placeau subiectele lui Buni :). Si imi place - Agatha e geniala. Sunt prin cartile ei, scrise acum multa vreme, niste idei si probleme atat de actuale. Si are un dar de a tranti cate o chestie usturatoare (prin intermediul vreunui personaj). Superba e.

    Ma incanta ideea provocarii lansate de tine. Foarte mult. Pentru mine cartea e speciala din simplu fapt ca o avem toate si o vom citi toate. Mi se pare atat de fain :D.

    Imi place mult si provocarea cu papusile - mesagere ale cartilor :P. Mi-am salvat si eu tutorialul - sunt curioasa cum e facuta rochita. Ti-au iesit tare frumos :*.

    Iti multumesc :):
    Pupici cu drag!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cunosc păpușile, posibil sa fie, pentru că și prima pare o prințesă Disney.
      Mă bucur ca ți-am îndeplinit dorința, până la urmă nu sunt vrajitoarea (cum imi place mie sa ma alint😂😂), am apucaturi de zână!😂😂😂 Te pup, Rux

      Ștergere
    2. Hop si eu :D. Era pregatit de mult textul (sper ca nu e chiar atat de haotic). Pup

      Ștergere
    3. Nu e haotic, îmi place cum ai scris. Pupici!

      Ștergere
  2. Eu nu am scris despre cărți pe blog, chiar dacă citesc multe, din două motive: primul ar fi că sunt destui mai avizați decât mine care fac asta, și al doilea că ia timp, nu pot sa scriu superficial despre o carte, iar timpul îmi lipsește.
    Dar sa dezleg misterul, citesc cam orice in afară de cărți siropoase. Când este declarată special pentru femei, m-a pierdut. Foarte mult îmi place SF-ul, romanele istorice dar și cărțile de istorie, romanele clasice dar și autorii nordici contemporani. Ca autor, excluzând pe cei de SF, l-am savurat poate cel mai mult pe Balzac. Nu am mai citit de multișor filosofie, in facultate am făcut filosofie și am descoperit că mă pasionează, am citit rafturi întregi.
    Credeam că am comentat la postarea cu cartea călătoare, vroiam să zic că am citit cartea SF și nu am auzit de cealaltă, și că e cam complicat cu logistica pentru mine să particip. Dar uite că ai găsit o altă rezolvare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă ai observat nici eu nu fac "analiză pe text", sa zic așa 😂, imi exprim părerea personală, si eventual mai adaug si citate din carte care mi-au plăcut. Nu intru in detalii. Zi frumoasă sa ai! 😘🤗

      Ștergere
  3. Tare m as bucura sa primesc o carte de citit, chiar si EBook ar fi super. Iti multumesc mult ca te gandesti la mine ❤️ Mihaela draga, ma simt magulita. 🐞💕
    Cat priveste papusica, nu iti face gânduri... am eu o "pata" pe creier, nu pot sa ma joc cu papusi. Sa nu interpreteze nimeni gresit, insa... nu pot. Eu nu pot sa fac scenete cu papusi. Este ceva in mine care nu poate.
    Trimit ganduri bune si imbratisari 😘🤗💞 O duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am citit cartea, însa pentru a nu influenta, nu vreau sa-mi public parerea, pâna când nu sunt toate fetele gata cu lectura ☺ Postarea mea este pregatita ;-) Fetelor... alooo...

      Ștergere
    2. Ce rapidă ai fost! Mă apuc si eu azi de ea!
      Pupici

      Ștergere
  4. Acum am înțeles transformarea provocării și citind comentariile ma bucur ca în aceasta varianta pot participa mai mult dintre noi. Uite, chiar și Carmen ar putea măcar cu o varianta online. Eu am terminat cartea, momentan pot spune doar ca e ...surprinzătoare. Caut metoda prin care sa scriu de ea astfel încât sa nu dezvălui pre multe, dar să ajung acasă la laptop. Pe telefon e foarte dificil de tastat și pana reușesc sa tastez, pierd ideea.
    Deci vor primi toate fetele păpuși. Îți mulțumesc pentru ele. Voi pune la TC în februarie ca tema realizarea unui outfit pt păpuși, ca lucram cu materiale atunci.
    Mulțumesc încă o data pentru cadou.
    PS: citesc cu drag aproape orice fel de carte în afara celor de istorie cred și de dezvoltare personală. Nu știu ce am cu astea. Prefer ...poveștile, nu neapărat de dragoste, dar nu prea sunt povesti care sa nu aibă și un strop de dragoste. Chiar și cartea asta are, dar nu as numi-o siropoasa. Nu e genul acelora care le citești în tren cum se găseau pe vremuri ( deși eu as citi oriunde). Si imi plac cartile fantasy, doar ca nu am citit carti de acest gen in ultima periada si nu am scris pe blog despre cele citite de mult. Una din preferatele mele este seria Cartea pierdută a vrăjitoarelor.
    Ps 2: am descoperit acum cu jurnalele ca Dianei ii plac cărțile polițiste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, idee cu cartea călătoare a fost preluată, însă ceea ce a urmat a fost ideea mea și mi s-a părut mai interesantă :))).
      Aceeași carte - păreri diferite.
      Deci ne vom transforma in croitorese in luna februarie, va fi interesant. :)))

      Ștergere
  5. Multumesc pentru cadouri, Daniela! ❤
    Ups! Am si scris despre carte... dar cred ca nu am dezvaluit esentialul. Mi-a placut! Hm! 😃 Am fost surprinsa ca n-am putut sa aman cititul! Cum prindeam o clipa libera, cum deschideam cartea! Motiv pentru care nici n-m mai dat vreun semn de viata pe blog.
    Daisy e minunata! 😊 ❤ In copilarie am avut una asemanatoare, dar la vremea aceea... nu ma jucam cu papusile! 😃 Asa ca... experimentez acum ce am "sarit" atunci. Daisy prezinta cartea pe blog - cartea, nu continutul. 😊
    Zile senine iti doresc! Pupici! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ți-a plăcut! Nu a fost o carte wow, dar a fost plăcută, merge citită într-un weekend, când vrei să-ți relaxezi mintea...hihi
      Pupici

      Ștergere
  6. acum, ca Diana a scris deja despre carte, am dat "unda verde" si eu articolului pe care l-am pregatit:
    https://vis-si-realitate-2.blogspot.com/2024/01/cartea-calatoare.html
    Un start bun in weekend! 😘🤗💞

    RăspundețiȘtergere
  7. Am programat si eu articolul meu pentru mâine(insemnand după miezul nopții) deși îl pregătisem inițial pt luni la citate favorite. Asteptam doar să editez poza cu numărul zilei asa că am putut să pun totuși ziua de maine că azi deja publicasem altceva. Acum mă duc să citesc ce ați scris voi.

    RăspundețiȘtergere