Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

sâmbătă, 29 iulie 2023

Puzzle Clementoni - Machu Picchu (69x50 cm)

 Machu Picchu este orașul pierdut al incașilor, un oraș-templu din secolul al XV-lea d. Hr. și a fost descoperit, de arheologul Hiram Bingham, în Cuzco din Peru, într-un loc din cele mai greu accesibile locuri din Anzi.


Machu Picchu se află în Peru la o altitudine de 2.430 metri deasupra nivelului mării. Incașii au construit această cetate în jurul anului 1450, dar au abandonat-o un secol mai târziu din cauza cuceririlor spaniole.

Machu Picchu se situează pe o culme de munte la 450 de metri deasupra fluviului Urubamba, afluent al Amazonului. Întregul complex se întinde pe 32.500 de hectare, însă zona construită, care cuprinde 172 de locuinţe, este concentrată pe un platou ce măsoară 530 de metri în lungime şi 200 de metri în lăţime, înconjurat de terase destinate agriculturii. Se crede că aproximativ 1.000 de oameni au locuit în acest vechi oraş incaş, construit în secolul al XV-lea.

Puzzle-ul l-am luat de la second-hand și are dimensiunea de 69x50 cm, 1000 piese. L-am făcut destul de greu, în casă nu se deosebeau culorile bine, așa că mă tot căram cu el de colo-colo. Azi dimineață am reușit să-l termin și ți-l arăt tocmai acum, pentru că azi am fost ocupată să fac bulionul😅.

Cutia puzzle-ului!

Am avut și ajutoare, după disponibilitatea fiecăruia, au fost zile când au fost disponibili în același timp, dar dacă le acceptam ajutorul, în același, timp nu mai terminam nici la Crăciun puzzle-ul.


Am început cu marginile, apoi cu partea de jos, deși este mai complicat decât puzzle-ul  Marlene Dietrich, l-am montat mai repede...câteva zile, în timpul liber (una-două ore), Marlene mi-a luat câteva săptămâni.
Imagini din diferite zile!

Nu am încă o ramă, dar voi căuta mâine când ies cu prietena mea în parc și gură-cască prin magazine. L-am montat pe două bucăți de carton pe care le-am lipit cu scoci. Îmi place foarte mult cum se vede montat. 
Trebuie neapărat să iau o ramă pentru el.
Mai am un puzzle cu o pictură celebră, dar nu știu când mă voi apuca de el. 
Până atunci, îți doresc o duminică frumoasă și relaxantă! Iar în acest moment ”Noapte bună”!

Înscriu această postare în Clubul de Puzzle găzduit de Niko pe blogul ei ”Explorator prin viață” unde poți admira și puzzle-urile celorlalți membri din club.

8 comentarii:

 1. Puzzle - ul dezvoltă: atenția, concentrarea, motricitatea fină, capacitatea de generalizare.

  RăspundețiȘtergere
 2. E tare frumos puzzle-ul tău! De ajutoare nu mai spun, cât sunt de drăgălașe!...
  O după amiază binecuvântată și ție! Și spor și bucurie la următorul puzzle! Sunt tare curioasă ce pictură ai ales. :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Am avut trei "locuri de vizitat" pe lista mea de dorinte. Unul a fost Mont-Saint-Michel, aici am fost acum cativa ani. Un alt loc e Taj Mahal si ultimul e Machu Picchu. Poate ca Taj Mahal voi mai avea sansa sa il vizitez, insa Machu Picchu este greu de ajuns, aerul e rarefiat si trebuie sa fii sanatos si bun de picior. Eu nu mai sunt in stare sa urc pe munte , ar trebui sa fac antrenament serios daca as reusi sa programez excursia.
  Ce frumooos puzzle 😍🤗 felicitari Mihaela draga 😘

  RăspundețiȘtergere
 4. Suuuuuperba imaginea. Imi place tare mult - cred ca am vazut la un moment dat un puzzle cu Machu Picchu dar nu mai stiu ce anume nu mi-a placut la el (probabil pretul... hahahahahahah).
  Foarte frumos este.
  Imi plac mult ajutoarele tale. 💗💗
  Cred ca si Kouki a vrut sa ma ajute putin la puzzle-ul cu Plaja... ca am gasit cateva piese miscate in partea de jos - sau poate dragul de el a vrut sa se racoreasca :)))..

  Sper sa gasesti rama :D (Sau ca ai gasit deja)
  Pupici!!!

  RăspundețiȘtergere
 5. Ce zona fabuloasa ai ales pentru un puzzle! Ma intreb cum ar fi evoluat aceste zone daca nativii lor ar fi ramas. Si nu numai aceste zone, intreaga umanitate.
  Felicitari. Iar pufoseniile niste scumpe. Sunt convinsa ca si-au dat silinta, insa fiind ceva nou... trebuia explorat!
  Pupici si o saptamana faina!❤️😘

  RăspundețiȘtergere
 6. Superba imagine, superb loc! Ajutoarele tale, insa, mi-au distras atentia de la piese! 😃 Asa ajutoare sa tot ai! 😊 ❤
  Spor la ce faci tu pe acolo! Weekend placut iti doresc! Pupici! ❤

  RăspundețiȘtergere
 7. I'd love to visit Machu Piccu someday.
  Your fur babies are so cute!

  Hugs and blessings, Mihaela

  RăspundețiȘtergere
 8. I’d love to visit. So lovely.
  www.rsrue.blogspot.com

  RăspundețiȘtergere