Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

luni, 17 iulie 2023

Revoltă pe Atlantic - Jack London

 Cartea este una de aventură, este ok. Nu mi-au plăcut două aspecte: rasismul și abandonul brusc a două personaje principale.

Mr. Pathurst se îmbracă pe Elseneura, intrând într-o lume nouă, foarte diferită de aceea pe care o cunoscuse până atunci. El nu are cunoștințe despre cum să conducă un echipaj dar este nevoit să învețe repede datorită unei revolte iscate la bordul Elseneurei. Echipajul este format din hoți și bețivi si sunt condusi de Mr. Pike și Mr. Mellaire, care dispar din scenă fără alte lămuriri.
Până la revoltă a trecut destul demult, cam trei sferturi din carte. Finalul nu mi-a fost prea clar, nu am aflat ce s-a întâmplat cu echipajul răzvrătit sau cu protagonistul, Mr. Parhurst, se termină doar cu ce protagonistul credea că se putea întâmpla ajungând în port.
Nu mă așteptam să moară căpitanul vasului.
În mare mi-a plăcut, deși am citit de J. London cărți mai bune.
Mi-am notat și câteva citate:
”Prin urmare, nu există în lumea asta niciun mijloc de a scăpa de mrejele femeii? De femeia spre care bărbatul, oriunde s-ar afla, își îndreaptă neîncetat gândul, la fel cu sălbaticul care, ascuns în valea întunecoasă, se întoarce iarăși și iarăși la demonii și idolii lui?”

”Corabia e încărcată cu dinamită umană, care poate în fiece clipă să arunce în aer și să prefacă în fărâmituri mica noastră lume plutitoare.” 

Revolta de pe ElsinoreRevolta de pe Elsinore by Jack London
My rating: 3 of 5 stars

https://danatoila.blogspot.com/2023/0...

View all my reviews 


 ** Înscriu postarea în tabelul cu Citate favorite, găzduit de Suzana. 

Să aveți o săptămână ușoară și răcoroasă!

9 comentarii:

  1. Frumoase citate ai ales, Mihaela draga 🤗
    La Niko tot despre femei sunt citatele 😅 este motivul saptamanii? Intamplator sau are semnificatie? 🤗
    Un start bun in noua saptamana 🤗😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pură întâmplare, sau cine știe cineva a aliniat planetele astfel încat să se potrivească.

      Ștergere
    2. Aveam această postare programata de acum două săptămâni. Doar am editat linkul azi.
      Zi frumoasă să aveți! Pupici

      Ștergere
    3. 🤗😘💞🤗😘💞 va pup pe amandoua

      Ștergere
  2. Din păcate nu mă prea împac cu Jack London. Nici nu-mi amintesc dacă am reușit să citesc toată cartea „Colț alb”. Îmi place în special ultimul citat, dar nu cred că aș „testa” cartea asta. Mulțumesc de recenzie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place ca ne readuci in atentie acesti autori. Nu stiu cum sa multiplic ziua pentru mai multa citeala! Multumesc mult pentru intrare si citate. Oricum, cred ca nu am citit-o, asa ca pentru moment am aflat cate ceva de la tine.
    Multumesc mult, Danuta! Spor la tot sa ai! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  4. Al doilea citat imi place mai mult. Cred ca lumea intreaga e plina de dinamita umana. 😊 Terra poate fi asemuita cu o corabie care navigheaza in univers. (in filmul din capul meu!) 😊
    Rasismul era o "caracteristica" a acelor vremuri... E bine sa nu uitam ca a existat (si mai exista) si sa nu repetam istoria.
    Multumesc pentru recenzie!
    Pupici! ❤

    RăspundețiȘtergere
  5. Am auzit curand vorbindu-se in casa, despre o carte scrisa de jack London dar nu imi amintesc daca este vorba despre aceasta... Eu automat ma gandesc la Colt Alb. Cred ca am mai citit fragmente prin Liceu / Facultate.. cine mai stie.
    Pai na... daca povesteste din vremurile acelea, e normal sa reflecte cum se comportau oamenii (si acum se comporta urat... nu au invatat nimic).
    Al doilea citat e genial - butoaie de pulbere umana sunt cam peste tot... e usor deprimant cum cauta tot mai multa lume scuze si priedici, in locul rezolvarilor.. cred ca e epidemie de ... lene :)))

    Pupici

    RăspundețiȘtergere