Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

sâmbătă, 22 iulie 2023

Refugiul - Sarah Pearse

Refugiul este continuarea cărții Sanatoriul, care pentru un debut mi s-a părut foarte bună ideea acțiunii. Cartea se termina cu cineva care o urmărește pe Elin, însă în Refugiul nu am aflat cine o urmărea, ori din cauză că mi-am pierdut interesul nu am realizat că a deslușit misterul(?!), ori autoarea a uitat de mister, cine știe!

Descrierea cărții este următoarea:

Continuarea bestsellerului internațional Sanatoriul

Abia așteptau să stea aici!

Un wellness retreat idilic s-a deschis pe o insulă de pe coasta engleză, promițând odihnă și relaxare. Insula, cunoscută localnicilor drept Reaper’s Rock, are un trecut întunecat: a fost cândva terenul unui criminal în serie și se zvonește că ar fi blestemată. 

Acum nu mai pot pleca!

Un cadavru este găsit sub pavilionul de yoga, aparent victima unei căzături tragice. Dar detectiva Elin Warner află curând că femeia nu se număra printre oaspeți. 

Și ar face orice să scape.

Elin descoperă tot mai multe secrete, iar, când o altă persoană se îneacă în timpul unei scufundări, Elin începe să suspecteze că aceste morți nu au, de fapt, nimic accidental. Dar de ce oaspeții acestei stațiuni de lux au devenit țintele unui ucigaș? Elin trebuie să descopere criminalul înainte ca refugiul să se transforme în iad.

„O poveste la fel de înfiorătoare ca insula ce îi slujește drept cadru. Să nu aveți încredere în niciunul dintre protagoniștii Refugiului!“ - Stacy Willingham, autoarea bestsellerului internațional Scânteie în beznă

„Vocea lui Pearse e incredibil de puternică în Refugiul. Suspansul crește și tot crește, atingând un punct culminant incredibil.“ - David Baldacci

„Undeva, unde să te retragi să îți vindeci rănile. Un refugiu. Pare un spațiu în care poți să te simți în siguranță, nu-i așa? Doar că, uneori, răul stă la pândă tocmai în astfel de locuri. Izolare, tensiune, mister – cele trei cuvinte care definesc cel mai bine noul roman al lui Sarah Pearse.“ - Marian Coman, redactor-șef Armada

Continuarea ”bestsellerului” Sanatoriu a fost dezamăgitoare !!! Refugiul este aceeași Mărie, dar cu altă pălărie, însă în Sanatoriu a fost mult mai verosimil motivul pentru care ajutoarele (trupele speciale) întărziau să apară, aici a fost ceva de genul: ”lasă frate că în stațiune avem decât un mort, dar la accidentul ăsta avem 20, aici e de noi, se descurcă ea, Elin!”

Acțiunea se petrece pe o insulă cu o istorie întunecată, ajutoarele întărzie să apară, pe motiv că sunt ocupate cu alt accident, deși pe insulă este liber un criminal și numărul victimelor începe să crească. Elin acționează singură! 

Mi-a plăcut ideea cu Stânca Diavolului (Doamna cu coasa) și istoria insulei, dar nu a fost suficient, pentru că acțiunea a fost lentă cu suspans la minim, personaje slab dezvoltate, intrigi inutile.

Cartea are și greșeli, numele detectivului Steed este încurcat cu numele unui decedat, Seth, etc.

Cartea am cumpărat-o de pe Nemira:, iar pe Goodreads am punctat-o cu 2 steluțe:

Vă doresc o seară frumoasă!

3 comentarii:

 1. Iti multumesc pentru descrierea cartii!
  Am "nimerit", uneori, carti pe care le-am cumparat bazandu-ma pe ce scria pe coperta ca au zis unii-altii... si m-am ales cu dezamagirea, si cu regretul ca am pierdut timp (si bani). 😊
  Duminica frumoasa! ❤

  RăspundețiȘtergere
 2. înca o recenzie placuta! Multumim Mihaela draga ♥
  O duminica minunata sa ai! Pupici

  RăspundețiȘtergere
 3. Eu tot astept sa publice in Ro a treia parte a trilogiei lui Helena Duggan - cu Orasul Perfect. Nu stiu de ce o tot tergiverseaza atat (le-am scris la un moment dat sa intreb, dar nu am primit raspuns). Mi-am luat cartea in engleza, dar mi e cam greu sa ii traduc direct lui Buni, mai ales ca am citit primele doua parti acum ceva timp si am cam uitat termenii folositi... in fine.
  Asta apropo de carti cu urmari - mi-am amintit de of-ul meu citind recenzia :)))).

  Chiar ma asteptam sa afle ce si cum - dupa ce am citit prima recenzie, eram curioasa ce va urma :)). Pfff

  pupici!!

  RăspundețiȘtergere