Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

joi, 27 iulie 2023

Fapte, nu vorbe!


Imagine de Kasia de la Pixabay
 Într-o zi, s-au întâlnit într-o bibliotecă trei creștini. Impresionați de frumusețea cărților pe care le citeau, nici nu au observat când a trecut ziua și s-a făcut seară. Când doar ei mai rămăseseră în bibliotecă, au început o discuție aprinsă despre ceea ce citiseră în acea zi.

Deodată, lumina s-a stins și au rămas cufundați în întuneric. Atunci, unul dintre ei a zis:

- Hai să ne rugăm. Să spunem fiecare ”Tatăl nostru” și poate Dumnezeu se va îndura de cel care se roagă mai frumos și lumina se va aprinde. Ceilalți doi au fost imediat de acord.

Primul a începu să se roage. Rugaciunea sa a fost foarte frumos  spusă, dar camera a rămas în continuare cufundată în întuneric. Atunci, s-a rugat și al doilea. Rugăciunea lui a impresionat prin cuvintele care veneau din suflet, spuse cu multă evlavie, dar lumina a rămas tot stinsă. În sfârșit, a venit și rândul celui de-al treilea creștin și a început să-și spună rugăciunea. În timp ce-și rostea cuvintele cu smerenie, liniștit și cu grijă, s-a ridicat de la masa unde se aflau cu toții, a plecat încet, pe bâjbâite spre ieșire, a găsit tabloul electric, a schimbat siguranța, care se arsese și s-a întors. Încheindu-și rugăciunea cu expresia liturgică ”Amin”, întreaga încăpere a fost inundată de lumină. Apropiindu-se de prietenii săi nedumeriți, le spune aratându-le Biblia de pe masă:

- Mai devreme, citeam din sfânta scriptură. Când s-a stins lumina eram la versetul care spune: ”Mântuirea și rugăciunea nu stau în vorbe.”

Am găsit această pildă creștină în Calendarul religios 2023, publicat de Alias publishing, la fila 10 iulie 2023 și am zis să o împărtășesc cu tine, prieten drag, pentru că mie mi-a plăcut foarte mult! Sper că și ție îți place!


Îți doresc o seară liniștită și un sfârșit de săptămână cât mai frumos!

Pe curând!

5 comentarii:

  1. da, si mie mi-a plăcut foarte mult! Multumim Mihaela draga ♥ O povestire cu tâlc!
    Pupici. Noapte buna! ♥

    RăspundețiȘtergere
  2. Oh da! Mi-a amintit de o zicala „ Dumnezeu iti da, dar nu iti pune in traista” cam asa ceva :).
    Iti multumesc ca ai impartit cu noi textul acesta - foarte frumos, simplu si de folos este :*
    pupici cu drag :)

    RăspundețiȘtergere
  3. E frumoasa pilda! ❤ Un alt fel de a spune: "Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in sac". 😊

    Citind titlul mi-am amintit ce-a zis la un moment dat actualul prim ministru intr-o conferinta de presa cu nu stiu ce ocazie: "Romania trebuie sa treaca de la fapte la vorbe". 😊

    Multumesc! Sfarsit de saptamana frumos si pentru tine! Pupici! ❤

    RăspundețiȘtergere
  4. Si mie mi-a placut aceasta pilda. Sa ne ajute Dumnezeu sa impletim rugaciunea cu fapta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cea mai buna concluzie in aceste timpuri stranii, in care faptele cam lasa de dorit!
    Multumesc, Danuta! Weekend placut! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere