Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

duminică, 6 august 2023

Băiatul cu pijamale în dungi - John Boyne

 Este povestea băiețelului Bruno care nu înțelege de ce trebuie să se mute din casa lui frumoasă cu 5 etaje din Berlin în casa cu doar 3 etaje de la Out With, fără prieteni, fără niciun copil cu care să se poată juca,fără bunici.


De la fereastra camerei sale vede ceva foarte ciudat pentru el, foarte mulți oameni si copii care sunt îmbrăcați cu pijamale în dungi se află de partea cealaltă a unui gard de sârmă ghimpată care îi despărțea de casa lor. Cum el își dorea să se facă explorator pleacă să cerceteze zona de-a lungul gardului în speranța de a-și găsi un prieten sau pe cineva cu care să se joace.
Își găsește un prieten pe care îl vizitează regulat și căruia îi aduce mancare, însă ascunde acest lucru familiei sale.
Nu mi-a plăcut această carte foarte mult, dar am apreciat mesajul pe care il transmite și finalul care e tulburator.
”Nu provoca răul gândindu-te că e mai dureros decât e în realitate.”

După ce am citit cartea am urmărit și filmul care respectă cât de cât cartea. Nici filmul nu mi-a plăcut foarte mult:

5 comentarii:

 1. Eram sigura ca e ceva film cu tema aceasta. De cand am citit titlul mi-a venit in minte imaginea cu cei doi baietei separati de gard. Am vazut doar trailerul, sau poate ca povestea cineva despre el, nu imi mai amintesc clar - dar mi-a ramas in minte).
  Te pup :*

  RăspundețiȘtergere
 2. eu nu am citit cartea insa filmul stiu ca m-a emotionat foarte tare.
  O saptamana placuta sa ai! Numai bine, Mihaela!

  RăspundețiȘtergere
 3. Si eu m-am gandit ca trebuie sa fi vazut un film, ceva, pentru ca prea-mi suna cunoscut.... Am vazut filmul, nu-mi amintesc prea bine dar am ramas cu... o senzatie de frig in suflet...
  Desi dureroase astfel de filme, astfel de carti, nu le evit (stiu ca unele sunt si fictiune pe tema - in sensul intamplarilor ). Unii au suferit "pe viu" ceea ce eu doar citesc pe ici-colo sau vad in filme - macar in acest fel sa ii omagiez (nu e cuvantul cel mai potrivit) pe cei care au suferit atrocitati.

  Zile senine iti doresc! Pupici!

  RăspundețiȘtergere
 4. I watched the movie many times.
  Such a heartbreaking and powerful story of friendship and innocence lost amid the horrors of war.

  Happy Tuesday, Mihaela!

  RăspundețiȘtergere