Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

duminică, 9 octombrie 2022

Despre Diavoli fragili- Jocul de luni

    Cartea aceasta am citit-o acum ceva timp, este o poveste întunecată care pe mine nu m-a prins. Sinceră să fiu, nu am înțeles povestea 100%. Mai jos voi împărtăși cu voi câteva fragmente care mi-au plăcut.

 

Sursă foto: arhiva personală

 

”Oamenii sunt fragili, niște păpuși din porțelan, gata oricând să se spargă. Nu cred că ar trebui să respingem întunericul, mai mult, ar trebui să îl acceptăm ca fiind parte din noi.”

” Oricine ai fi, nu poți rezista durerii. Oricât de puternic crezi că ești, durerea potrivită te va lua și va șterge cu tine pe jos, vei plânge și nu-ți va mai păsa de nimic din ce era înainte de venirea ei. Durerea te reduce, îți arată cine ești, iar cine crezi tu că ești nu e mare lucru de fapt.”

”[...] mi-a răspuns că orice are sens dacă este privit de la distanța potrivită, nici prea îndepărtată, nici prea apropiată, ci exact de la marginea unui cerc imaginar care delimitează observatorul de obiectul studiat.”

”Odată ce ajungi pe un piedestal, se vor găsi destui care să încerce să te dea jos. De obicei fac asta cei care au ratat acolo unde tu ai reușit.” 

Mai multe citate interesante veți găsi la ”Jocul de luni” găzduit de Suzana.

 

2 comentarii:

 1. Multumesc pentru aceasta inscriere surpriza.
  Nu stiam cartea, nu ca asta ar fi o noutate. Insa nici nu am vazut-o prin librarii. Mi se pare interesant ultimul fragment. Pentru ca de multe ori anumite lucruri sunt greu de inteles tocmai pentru ca nu ne situam la distanta potrivita.
  Statusul jocului este in dreapta, sub imaginea cu "Citate favorite", daca te mai tenteaza participarea.
  O saptamana frumoasa sa ai!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu drag! Mulțumesc și eu pentru acest joc interesant! Voi participa și pe viitor!
   Cartea am cupărat-o de pe Libris, dacă îmi amintesc bine acum 2 ani, era la reducere!
   O săptămână frumoasă îți doresc!

   Ștergere