Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

joi, 13 octombrie 2022

320 de pisici negre - Rodica Ojog Brașoveanu - recenzie

Sursă foto: arhiva proprie

     Îmi place tare mult stilul de scriere al doamnei Rodica Ojog-Brașoveanu, iar cartea asta m-a binedispus,a reușit să mă scoată din astenia de toamnă care mă cuprinsese pe neașteptate, am râs cu poftă.

    Nu știam că face parte dintr-o serie, seria Melania Lupu și că este al treilea-lea volum din serie, dar nu a contat prea mult. Povestea începe cu Melania Lupu, o doamnă în vârstă care adora ciocolata și pisicile, și care merge la închisoare, nu știu din ce motiv, pentru că nu am citit volumul anterior, dar am bănuit că ar fi furat ceva (?!), iar la câteva ore de când e instalată în celulă - evadează. Proba care o incriminează este livrată de nimeni altul decât Mirciulică, cel mai bun prieten al ei - o pisică neagră.

Maiorul Cristescua îți petrecea timpul relaxându-se după ce reușise să o prindă pe Melania care îi dăduse destule bătăi de cap, iar atunci când primește vestea șocantă că a evadat devine neobișnuit de agitat: ”O babă nebună și fantastică! I-a pus gând rău nefericitului...”

Melania, un personaj captivant, pe care l-am îndragit imediat, se trezește în mijlocul unei unei acțiuni care presupune căutarea unei comori, mai exact o statuetă din aur pur de mărime naturală a Fecioarei Maria - Madona de aur. Acțiune pusă la cale de un infractor internațional foarte experimentat.

Personajul care trebuia să evadeze este Olga Tudor, dar în locul ei evadează Melania, bineînțeles că nu știu acest lucru cei care o ajută să evadeze, iar Melania profită din plin, jucând rolul unei bătrâne ramolite și senile, pentru a afla detalii despre aventura celor care o scăpaseră de la pușcărie și pentru a putea să modifice probele incriminatoare împotriva ei.

”- Oricum... Închipuiți-vă, până și praful e intact! Poți să juri că de zece zile n-a pătruns o muscă în casă. Două - trei fantome care s-ar fi apucat să mute scrinul, să schimbe tabloul, să intre și să iasă, în sfârșit, să pună la punct farsa, și tot mi-ar fi lăsat o amintire. Vorba aia, vălurile fâlfâinde spulberau praful. Era ceva! Melania a fost mai șmecheră.”

Deodată, de pe străzile Bucureștiului încep să dispară pisicile negre, mai exact 320 de pisici, care mai apoi reapar misterios. Maiorul Cristescu bănuiește că aceste dispariții și reapariții misterioase au legătură cu Melania și își dă toată silința să găsească o pistă care duce spre capturarea ei. Însă Melania nu se lasă mai jos, iar ideile și peripețiile ei fac povestea interesantă și plină de umor.

”Căpiaților le freamătă glandele, le vâjâie creierii, le plouă cu idei. Doar un smintit poate să le vină de hac.”

Finalul nu prea a fost pe placul meu, deoarece planul Melaniei este năruit tot de Mirciulică, motanul negru se pare că îi poartă ghinion.

”Într-o zi sau alta, defectele noastre se răzbună.”

Însă vă las pe voi să descoperiți care este planul Melaniei și ce se întâmpla cu Madona de aur, dacă e găsită și de către cine! Vă recomand această carte! Eu am o ediție mai veche, însă editura Nemira a reeditat volumele, pe care le puteți comanda dând click aici , iar pentru prima comandă puteți folosi cuponul de reducere NEM20 pentru o reducere suplimentară de 20%.

Că tot avem motani în acțiune,
vi-l prezint pe motanul meu Pablo!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu