Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

luni, 24 octombrie 2022

Ce ar spune tenul tău dacă ar vorbi? Cum ți-ar cere el să îl îngrijești în sezonul rece?

Frigul își face simțită prezență pe zi ce trece, iar tenul nostru se confruntă direct cu el. Astăzi vă voi vorbi despre cum ne protejăm tenul în sezonul rece și nu numai. Despre ten putem spune că reprezintă cartea noastră de vizită. O carte de vizită este un accesoriu esențial care prezintă încredere, la fel cum tenul spune multe despre sănătatea noastră, așa că haideți să facem cunoștintă cu tenul nostru și să-l răsfătăm!

Sursă foto: pixabay
Pielea este cel mai mare organ al corpului, cântărește circa 4,5 kg (aproximativ 16% din greutatea corpului) și reprezintă mai mult decât un înveliș, de aceea ar trebui să ne admirăm pielea mai des. Are trei straturi:

Epiderma – este ca o barieră de protecție, este stratul exterior. Pielea se reînoiește complet aproximativ o dată pe lună, acest proces este îndelungat , începând din copilărie.

Derma -  este stratul interior, care este responsabilă de apariția ridurilor, conține o rețea de celule care secretă colagenul și elastina care cu timpul se deteriorează. Colagenul și elastina sunt ingredientele esențiale pentru tinetețea pielii noastre.

Hipodermul - țesutul subcutanat format din grăsime și țesut conjuctiv care are rolul de a proteja corpul.

Acum, după ce v-am prezentat cât mai pe scurt din ce este alcătuită pielea noastră, vom continua cu rutina zilnică de îngrijire și câteva sfaturi pentru menținerea unei pieli cât mai ferme. Este foarte important să avem o rutină de îngrijire a tenului, să fie aceeași în fiecare dimineața și seară, dacă vrem să fim tinere pentru o vreme îndelungată.

Rutina mea de îngrijire a tenului este următoarea: pentru curățarea tenului folosesc un săpun natural de lavandă și cărbune activ, spălându-l cu apă călduță. După ce l-am spălat și uscat prin tamponare cu un prosop moale, urmează tonifierea cu apa micelară, și următorul pas, cel mai important este hidratarea. Hidratarea este esențială pentru îngrijirea tenului în sezonul rece și în toate anotimpurile.

Sursă foto: pixabay

Hidratarea trebuie făcută atât din interior cât și din exterior. Ca o paranteză pentru a evidenția importanța hidratării, Neil Shubin ne spue că atunci când ne naștem corpul nostru este compus din 75% apă, iar pe măsură ce înaintăm în vârstă ne
”uscăm”, de aceea noi trebuie să-l ajutăm hidratându-l corect. Tenul nostru, din punct de vedere al hidratării, îl putem compora cu o floare care trebuie îngrijită și hidratată cu grijă pentru a-i prelungi viața și frumusețea. Revenind la rutina de îngrijire a tenului meu hidratarea o fac – dimineața – cu o cremă de zi hidratantă și – seara - cu o cremă de seară hidratantă, răsfățându-l cu un masaj de 3-5 minute cu rola de jad.

Am un program neregulat la serviciu, acest lucru se datorează faptului că lucrez în ture,  și parcă timpul nu-mi mai ajunge uneori, și mi-am dorit ca rutina mea de îngrijire să fie una minimalistă și multifuncțională care să-mi ofere soluții complete pentru îngrijirea tenului meu și această dorință mi-a fost împlinită de prietena mea cea mai bună Allurene. Iar pentru protecția împotriva efectelor de mediu și îmbunătățirea flexibilității pielii, prietena mea mi-a recomandat un Ser de hidratare Bliss for my face.

Sursă foto: Allurene

Vreau să vă fac și vouă cunoștință cu my bff Allurene care nu e o franțuzoaică, dar are eleganța pariziană care stă în simplitate, calitate, personalitate și armonie, și este 100% româncă, iar sloganul ”Your new bff is here!” nu se referă doar la produsele de calitate din ingrediente naturale (fără parabeni, sulfați sau gluten) pe care le oferă, ci și la faptul că oferă sfaturi de îngrijire corectă și completă a tenului, sfaturi pentru un stil de viață sănătos. Produsele sunt testate dermatologic și oftalmologic, NU SUNT TESTATE PE ANIMALE și sunt adecvate nevoilor specifice de la adolescență la maturitate. Produsele se întind repede și sunt absorbite de piele aproape instantaneu, nu lasă strat de grăsime, o adevărată experiență senzorială. Iar Cremă antirid Hey young lady, potrivită pentru toate tipurile de ten, previne și reduce ridurile, ceea ce o face să fie potrivită pentru vârsta mea.

Sursă foto: Allurene

Dar o piele sănătoasă nu înseamnă doar aplicarea produselor ci și adoptarea unui stil de viață cât mai sănătos. Eu am redus cantitatea de cafea pe care o consumam zilnic, doarece cofeina în doze mari nu mai este benefică organismului ci nocivă, am eliminat zahărul, pâinea, sucurile acidulate și am adăugat cât mai multe fructe naturale și salate în meniu. Și, bineînțeles, mă hidratez, din interior, am început să beau zilnic 2 litri de apă. Fac mișcare de două ori pe săptămână folosind exercițiile Walk at home by Leslie Sansone, care sunt simple, dar eficiente. Iar în zilele mai solicitante mă relaxez citind o carte sau ascultându-l pe Bo Diddley în timp ce savurez un ceai verde cu cătină.

Cam asta este rutina mea zilnică de îngrijire și sunt foarte curioasă să aflu și despre rutina voastră zilnică de îngrijire a pielii. Aaaaa....aproape uitasem: David Gemmel a zis ”Nu te vorbi de rău. Deoarece războnicul din interior îți aude vorbele și este afectat de ele.” vorbele pozitive sunt foarte foarte eficiente pentru starea noastră de bine, așa că acordați-vă câteva minute zilnice de afecțiune, să vă admirați, să vă spuneți cuvinte pozitive. Până și florile devin mai frumoase când în timpul îngrijirii le vorbiți.Tenul nostru -  floarea noastră rară!

Tenul meu dacă ar putea vorbi mi-ar spune: ” Nu uita să-mi acorzi afecțiune și îngrijire!” Al vostru ce ar spune?

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2022.

 


2 comentarii:

 1. Felicitări pentru prezentare !
  Trebuie să avem timp pentru tenul nostru !
  Mulțumesc frumos pentru informațiile primite !
  Pupici ❤️

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc frumos! Mă bucur că am putut să îți ofer informații noi, sper! Chiar dacă nu avem timp, trebuie să ne facem! Un aspect plăcut,ne dă întotdeauna încredere în noi!.O seară cât mai frumoasă să ai! Pupici!❤️😘

   Ștergere