Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

miercuri, 3 aprilie 2024

Hamlet: O Seară Memorabilă la Teatru

 Ieri seară, pe 02 aprilie, am fost la Teatrul Național Marin Sorescu, să vizionez piesa de teatru Hamlet, care este mereu sold out. Mi-am dorit să merg să văd piesa, încă de anul trecut, dar nu am reușit să prind bilet decât acum.

Timp de aproximativ două ore am evadat din cotidianul agitat, m-am deconectat complet de la internet, de la grijile zilnice. Cu fiecare scenă interpretată am simțit cum sufletul meu se hrănea cu emoții și trăiri autentice. La această piesă spectatorii au stat pe scenă alături de actori, o senzatie extraordinară, simți că faci parte din piesă. Îmi place foarte mult să merg la teatru, iar această piesă a fost extraordinară. Actorii au jucat impecabil, dar mi-a plăcut în mod special cum a jucat Vlad Udrescu, rolul prințului Hamlet. . A reușit să aducă pe scenă o profunzime și o complexitate care au făcut personajul să prindă viață sub ochii noștri.

"Piesa de teatru Hamlet" este una dintre cele mai celebre și influente opere literare din istoria teatrului occidental. Scrisă de William Shakespeare în jurul anului 1600, este o tragedie care explorează teme precum moartea, trădarea, gelozia și destinul. Acțiunea se desfășoară în Danemarca și urmărește povestea prințului Hamlet, care este chemat să se răzbune pe unchiul său, Claudius, care l-a ucis pe tatăl său, regele Hamlet, și a preluat tronul și soția acestuia, Gertrude.

Una dintre cele mai cunoscute scene este monologul lui Hamlet, "To be or not to be", în care personajul își exprimă contemplările cu privire la sensul vieții și moarte.

"Piesa de teatru Hamlet" a fost adaptată în diverse medii și este frecvent pusă în scenă în întreaga lume. Este considerată una dintre cele mai complexe și profunde lucrări ale lui Shakespeare, iar personajul principal, Hamlet, este adesea considerat una dintre cele mai fascinante figuri literare din toate timpurile.

Spectacolul "Hamlet" nu este doar o piesă de teatru obișnuită; este o incursiune fascinantă în adâncurile sufletului uman, o explorare a complexității și a tragediei care caracterizează condiția umană. Prin intermediul interpretărilor actorilor și a geniului lui Shakespeare, povestea lui Hamlet continuă să fascineze și să inspire publicul din întreaga lume. Așa cum am fost purtați pe aripile emoțiilor și imaginației în acea seară, așa și "Hamlet" continuă să trăiască și să încânte generații întregi, aducând mereu ceva nou și profund în sufletele celor care iau parte la această călătorie extraordinară.

Până data viitoare m-aș bucura dacă mi-ai spune dacă: Ție îți place să mergi la teatru? Ce piesă ai văzut ultima dată?

Pe curând!💝


4 comentarii:

  1. Și mie-mi place foarte mult să merg la teatru. Ultima piesă la care am mers, a fost Candele nestinse–Mărturii din închisorile comuniste, tot la Teatrul Național. O piesă de teatru cutremurătoare despre "candelele nestinse" ale neamului românesc. Recomand!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce piesă interesantă! O voi căuta să văd, poate, se va juca și in Craiova! Mulțumesc frumos pentru recomandare.

      Ștergere
  2. Ati stat pe scena??? Vai ce interesant trebuie sa fi fost.
    Ador sa merg la teatru. Ultima data am fost demult, pe la jumatatea anilor 2000. Deh... :) Acum si mai greu sa merg. Dar ma bucur si eu din cand in cand de cate ceva spectcol virtual. Cred ca ultima piesa a fost Ciolanele.. sau ceva de genul.

    Pupici!!

    ps: si da, as merge.. dar iti dai seama ca e foarte riscant pentru mine - ultima data in sala Casei Sindicatelor am fost la concertul de Craciun al lui Stefan Hrusca. In fata mea s-a asezat o doamna care golise tubul de fixativ in cap... am facut schimb cu tati care a rezista eroic asediului... dar nici mie nu mi-a tihnit spectacolul pentru ca un pusti care manca pufuleti in spate m-a lovit in spatele scaunului non stop :))). Am iesit la final pe zece carari si nu mi-a mai trebuit nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, scaunele au fost puse pe scenă deoparte si de alta, iar în mijloc au jucat piesa. Nu știu piesa și nu cred că am auzit de ea până acum.
      Te cred! Îmi pare rău! Sunt bune și peisele înregistrate pe care să le vizionezi în online, nu e ca într-o sală de teatru să vezi piesa live, dar și cele înregistrate transmit emoție.
      Pupici. Weekend frumos să ai!

      Ștergere