Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

luni, 25 martie 2024

O Aventură Delicioasă la Muzeul Ciocolatei din Bruxelles!

Sunt încântată să împărtășesc cu tine experiența mea recentă în lumea fascinantă a ciocolatei belgiene la Muzeul Ciocolatei din Bruxelles! De la momentul în care am pășit în această oază a dulciurilor și până la momentul în care am plecat, fiecare clipă a fost plină de entuziasm și plăcere.

Muzeul este ușor accesibil din orice parte a Belgiei, fiind situat la doar câțiva pași de celebra piață Grand Place și de statuia Manneken-Pis. Prețul unui bilet pentru adulți este 14 euro, iar o dată cu biletul primești un scaner care este ghidul audio, scanezi ciocolatele din camere și asculți povestea sau poți juca diferite jocuri interactive.

Imaginează-ți doar: intri pe ușile muzeului și ești întâmpinat de un val îmbietor de arome de ciocolată proaspătă. Luminozitatea și culorile vii te îmbie să explorezi fiecare colț al acestui loc magic. De la primele momente, simți că ești pe cale să trăiești o aventură extraordinară.

Primul pas? O călătorie în timp, în inima istoriei ciocolatei. De la originile sale misterioase în jungla amazoniană, până la rafinamentul pralinelor belgiene, muzeul te duce într-o călătorie fascinantă. Descoperi secrete vechi de secole și te bucuri de povești uimitoare despre influența ciocolatei asupra culturii și societății.

Dar experiența nu se oprește aici! Următorul pas este unul cu adevărat delicios: înregistrările video cu procesul de fabricație a ciocolatei. Am avut șansa să învățăm cum să transformăm boabele de cacao în adevărate opere de artă dulci. Apoi, un maestru al ciocolatei, într-o demonstrație live, ne-a explicat și arătat secretele artei sale de a face celebrele praline belgiene realizate manual – a fost un moment memorabil, în care am simțit că devenim parte din povestea ciocolatei.


Și dacă crezi că a fost tot, ei bine, mai este! Degustările tentante de ciocolată au fost un adevărat rai pentru papilele gustative. Am savurat o varietate de sortimente, de la ciocolată neagră intens aromată până la cele mai delicate praline belgiene, fiecare gust fiind o nouă surpriză plăcută.


Vin versus ciocolată

În final, a venit momentul să ne luăm rămas bun de la acest loc minunat. Plini de bucurie și sătui de ciocolată, am plecat cu promisiunea că vom reveni cu siguranță pentru mai multe aventuri dulci și captivante.

Așadar, dacă vrei să trăiești o experiență care-ți va răsfăța toate simțurile, nu ezita să faci o vizită la Muzeul Ciocolatei din Bruxelles - Choco-Story Brussels. Vei pleca cu amintiri de neuitat și cu o poftă nestăvilită de ciocolată! 

Pe curând!💝


6 comentarii:

  1. ce frumooos! Eu am vizitat muzeul ciocolatei la Barcelona, la Bruxelles m-am gândit ca nu ar putea altfel... dar din pozele tale îmi dau seama ca orice muzeu are ceva special. Ma bucur ca "l-am vizitat" acum, alaturi de tine. Multumesc ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e foarte frumos...si multă istorie, am stat mai mult de o oră, până am vizitat tot. Am si eu Barcelona pe listă, dar nu știu când voi ajunge! Cu plăcere, Carmen. Te pup.

      Ștergere
  2. Pot sa confirm ca in Belgia se fac niste praline absolut delicioase. Sunt si cele din comert ok, dar nu se compara cu cele facute acolo, in micile lor cofertarii. Cel putin, in anii 90 am avut ocazia sa gust praline facute la Brugges si nici acum nu am uitat ce savoare, ce bucurie.
    ma bucur ca ne-am plimbat prin muzeu (Dar ce faceai tu acolo cu anaconda? macar era din ciocolata? hahaha)
    Pupici cu drag!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce dulce acesta postare. Si eu care nu ajung in cartier la un micro muzeu de acest fel. Adica sper sa nu fi disparut...
    Cred ca a fost o delectare vizita la un astfel de muzeu. Mai ales... degustarile! Multumesc pentru prezentare.
    Pupici! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti multumesc pentru aceasta plimbare prin muzeul de ciocolata. O adevarata incantare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Obrigada pelos votos de boa páscoa. Desejo o mesmo para você. Aproveite e me siga no meu blog. Muito obrigada.

    RăspundețiȘtergere