Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

luni, 25 martie 2024

Felicitare: Happy Easter!

 Am reușit, în sfârșit, să creez o felicitare din ziare, cărți, reviste pentru tema nr. 1 a transformărilor creative din luna Martie! Nu mă pricep foarte bine să fac felicitări, acesta fiind și motivul pentru care am întârziat foarte mult cu tema și nici nu am avansat cu celelalte, dar sper să recuperez până la sfârșitul lunii.

Nu aveam nicio idee de cum va arăta felicitarea mea, îdeea mi-a venit instantaneu, inspirată de Paștele Catolic, care va fi foarte curând și nu numai, ci și de ciocolata belgiană în formă de iepurași și ouă care ornau frumos vitrinele magazinelor de dulciuri din Bruxelles!

Materialele pe care le-am folosit la realizarea felicitării ”Happy Easter” sunt următoarele:

- o formă de fursecuri în formă de iepuraș;
- un carton (ambalajul de la dressuri);
- două pagini dintr-un catalog de cosmetice;
- lipici pentru puzzle și lipici cu sclipici;
- banda washi;
- decupaje, tot din catalog;
- un marker negru;
- cater și foarfecă.

Primul pas a fost să desenez iepurașul pe carton cu ajutorul formei de fursecuri:

Apoi, cu ajutorul caterului, am încercat să decupez iepurașul cât mai drept, dar m-am ajutat și de foarfecă să potrivesc marginile rebele😀. După ce am decupat forma, am trecut la următoarea etapă: să împletesc hârtia. Am tăiat cu foarfeca fășii din paginile de catalog (după ochi, nu le-am măsurat, deoarece nu am avut nimic la îndemână să măsor și atunci când te lovește inspirația nu ai timp să mai cauți instrumente, te descurci cu ce ai!😂) și le-am împletit ca în imaginea de mai jos:


Și dacă tot am fost la etapa de decupare am mai decupat, tot din catalog, trei imagini care reprezintă cutii de cadouri, voiam ouă, dar, cum spuneam, m-am descurcat cu ce-am avut. Apoi am trecut la etapa următoare: lipit! Am lipit țesătura din hârtie pe spatele felicitării, apoi cadourile pe fața felicitării:

Pentru că nu mi-a plăcut cum se vedea iepurașul decupat am adăugat lipici cu sclipici, care încă nu s-a uscat, și parcă arată mai bine marginile!
Am lipit banda washi pe marginea de sus și de jos a felicitării și cu un marker negru am scris mesajul: Happy Easter! ...și asta a fost tot!
Pe spate voi ascunde impletitura, când se va usca lipiciul, sub o coală albă sau un carton, deși cu un alt carton cred că va ieși prea groasă! Dacă aș încerca în faza aceasta să ascund împletitura pe spate aș strica modelul din cauza lipiciului care nu este uscat!
Aceasta este lucrarea mea pentru prima temă a lunii Martie! Sper să-ți placă!
Pe curând!💝

11 comentarii:

  1. Eu gasesc ca faci felicitari foarte frumoase, inedite si ti-ai format un stil aparte pe care il gasesc incantator.
    Stiu si eu cum este cu ideile in ceea ce priveste felicitarile.. uneori nu apar si pace.. Buuhuhuhu. Dar si cand se leaga cate ceva..

    Super tare a iesit iepurasul. Si impletitura!! Ce idee faina (initial am crezut ca ai gasit as aun imprimeu fain in revista 😅). O idee faina sa pui lipici cu sclipici pe margini - chiar ii da alta finalitate.Si washi tape da iar o finalitate faina :D
    Felicitari si spor pentru celelalte teme :*
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce idee buna cu formele de fursecuri! Arata fain si sclipicios felicitarea
    ta de Paste! Felicitari, draga Mihaela!
    O saptamana frumoasa!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum că s-a uscat lipiciul arată mult mai bine, a început să-mi placă și mie.:)) Mulțumesc, Suzana! Pupici

      Ștergere
  3. Arata tare frumos felicitarea si imi place cum ai folosit hartia impletita.
    O zi frumoasa iti doresc!😘

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca sa ascunzi țesătură pe spate și sa arate elegant, folosești tot carton, tăiat ca cel al felicitării îndoit pe mijloc, pe care îl lipești cel mai bine cu banda dublu adeziva de felicitarea pe care o ai deja. E tehnica de lucru și la felicitările iris folding și la stittching card. Am pe blog tutoriale. De altfel, dacă în locul țesăturii foloseai un patern de iris folding, obtineai o felicitare în această tehnica.
    O idee buna cu țesătură pt aceasta tema. Da, arata mai bine iepurașul acum. Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru sfaturi! Am lipit hârtie simplă pe spate.
      Mulțumesc.

      Ștergere
    2. Acum înțeleg de ce nu mi-a venit mail ca ai răspuns la comentariu. Nu vazusem ca s-a dus anonim.

      Ștergere
    3. Acum că s-a uscat lipiciul arată mult mai bine! Cu carton parea totuși prea groasă, așa cu hârtie albă este perfectă...și simplă!

      Ștergere
  5. foarte reusita! O idee excelenta! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere