Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

luni, 15 mai 2023

Bufniță dintr-un catalog de cosmetice !

 Pentru acest proiect am reciclat următoarele materiale:

- un catalog de produse cosmetice (nu m-am îndurat să stric nicio carte - chiar veche și cu pagini lipsă);

- foarfecă;

- șablonul pentru bufniță - pe care îl puteți descărca gratuit de pe Atta Girl Says, tot aici găsiți și explicațiile pas cu pas în realizarea bufniței;

- am folosit și o bucată de carton, deoarece catalogul nu are consistența și structura unei cărți;

- lipici și două mărgele pentru ochi.

Am realizat această bufniță pentru tranformările creative din luna mai, postare ănscrisă în tabelul găzduit de blogul Explorator prin viață: tema cu numărul doi: Reciclează o carte!, la mine este ultima temă, deoarece ordinea nu este impusă!

După ce am descărcat șablonul, l-am printat și apoi decupat. Am trasat conturul bufniței cu ajutorul unei carioci negre, după șablon,  pe catalogul deschis la jumătate, apoi am decupat. Pentru că era sărăcăcios în pagini, am folosit și marginile rămase, după ce am decupat paginile catalogului. S-a potrivit la fix șablonul pentru marginile rămase. 

Pentru că paginile nu stăteau răsfirate și chiar și cu acele pagini suplimentare adăugate tot nu arăta înfoiată ca bufnița din tutorial, am desenat conturul bufniței pe un carton și am lipit paginile, am transformat-o într-o decorațiune de perete.


Am pus o bandă de hârtie, decuptă tot din catalog, de jur împrejurul foilor în dreptul gâtului, deoarece nu a fost chip să stea acele pagini răsfirate, plus că pe unele le-am lipit între ele (se observă în imaginea de mai sus). Ochii i-am făcut din mini-evantaie lipite între ele și cu o mărgică în mijloc. În timp ce scriam articolul, de fapt acum la final, am observat că uitasem ceva (ghiciți ce?)! Exact, uitasem să-i fac ciocul!😂

Am luat repede un colțișor dintr-o foaie de caiet dictando și i-am făcut păsării și cioc! Proiectul meu e finalizat! Dar, nu sunt prea încăntată de rezultat, probabil dacă o confecționam dintr-o carte ieșea mai bine....dar asta e!

Numai bine! Pe curând!

**Colaje realizate cu PhotoRetrica!

13 comentarii:

  1. Poate două cataloage lipite intre ele ar fi făcut o bufniță mai înfoiată in pene, dar e ok și așa. Îmi place mult cum ai făcut ochișorii, cu rozetele și mărgeluțele acelea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai 2 cataloage vin, urmând pasii din tutorial și decupând exct ca acolo, mi-au ramas marginile in care s-a incadrat la fix sablonul pentru inca o bufnită, pagini pe care le-am lipit printre celelalte.
      Ochii i-am făcut diferit, nu am vrut să urmez modelul în tocmai! Mă bucur că îți place! Multumesc!

      Ștergere
  2. Ce taaaaare! Ai facut bufnicioara! 💗 Ce ma bucur!! O vazusem si eu si chiar ma gandeam cat de draguta este si ca... poate o face cineva :D. Ti-a iesit foarte bine - ai avut niste idei foarte practice (sa folosesti si celelalte parti ale hartiei!! )
    Imi place cum i-ai facut ochii!
    Cat despre cioc.. stiu ca am mai zis la un moment dat, dar si eu am patit asa cand am facut Mascota Pv - catelul Mirakuru ... ii uitasem..coada :))))))))
    Felictari si pentru ca ai bifat cu transformarile recreative de luna asta!!!
    🎉💗💗🎉
    :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că îți place! Multumesc!
      Am uitat și ochii găinușei din cofraj....se mai intâmplă!:)))

      Ștergere
  3. Hahaha, chiar si fara cioc, proiectul este impresionant! Felicitari! 😍
    Bufnita ta e tare simpatica! 🦉
    Pupici si imbratisari 🤗😘

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata simpatic foc. Ochii insa cred ca isi pierd din efect fiind facuti in stil evantai. Asa mi se pare. Chiar ai avut rabdare sa decupezi totul. Cu cioc sau fara, arata foarte interesant ca decor. Felicitari pentru bufnicioara! Pupici!! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am vrut să fie identici cu ochii bufniței din tutorial!Își pierd puțin din efect, dar asta e....
      Multumesc. Pupici

      Ștergere
  5. E dragalasa! <3 Ochii evantai doar ca nu par a fi... hipnotizatori (cu dungi, nu cu cercuri concentrice). Mie-mi pare destul de stufoasa, dar tu stii cel mai bine. :-)
    Felicitari!
    Zile senine iti doresc! Pupici!

    Am scris undeva - la tine, cred (!) ca nici eu n-as putea sacrifica o carte si... tocmai am ciopartit una; una pe care mi-a fost imposibil s-o citesc si incercand s-o citesc simteam ca ma enervez :-) Si am patit la fel de cate ori am incercat s-a reiau. Asa ca... am facut-o "utila". :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cât m-ar fi enervat tot nu aș fi putut să ciopârțesc o carte. :)))
      Abia aștept să văd ce ai realizat din ea.
      Cât despre ochii bufniței nu voiam să ma hipnotizeze când treceam pe lângă ea și am găsit o soluție!:)))
      Multumesc. Numai bine! Pupici

      Ștergere
  6. Minunata bufnița.
    Îâi înțeleg reticența în a folosi o carte, o am și eu referitor la căstile din bibliotecă, indiferent cât de vechi sunt. Dar poți dubla catalogul de cosmetice, adică să folosești două dacă ai.
    E bună și ideea ta de a lipi paginile intre ele pentru a da volum bufniței. Mă duce cu gândul la globurile de crăciun din hârtie sau am mai avut eu niște inimioare care se desfac așa ca o carte și se formează un fel deornament 3d din hârtie lipită în același gen ca la glob.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, știu despre ce vorbești, probabil că aș fi putut să o fac în acel stil să fie stufoasă, dar atunci nu mi-a venit ideea.
      mă bucur că îți place bufnița mea. Mulțumesc.

      Ștergere
  7. O bufniță cuminte (a stat să o repari 😃)!
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere