Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

sâmbătă, 6 mai 2023

Biserica Sfântului Mormânt

 A trecut ceva timp de când m-am întors din pelerinajul din Țara Sfântă, dar amintirile încă sunt proaspete, iar sutele de fotografii făcute îmi reamintesc de fiecare drum din Israel pe care l-am străbătut. Astăzi vă prezint Biserica Sfântului Mormânt.

În Biserica Sfântului Mormânt se află, nu numai, Mormântul în care Iisus a fost pus și de unde a înviat a treia zi, ci și Golgota, locul unde El a fost răstignit. Biserica se află în Sfânta Cetate a Ierusalimului și este înconjurată de alte clădiri.

Interiorul bisericii prin amalgamul de stiluri arhitecturale reflectă istoria zbuciumată a Ierusalimului, noul și vechiul se îmbină într-o uimitoare structură, încântându-ne privirea cu cupole mici de tip oriental, domuri bizantine grandioase, arce gorice sau în stil romanic. Fațada bisericii păstrează caracteristicile arhitecturale din perioada cruciată.Golgota


În interiorul bisericii se află și două morminte nemodificate, din timpul lui Iisus. Tunelul prin care mergi să ajungi la ele e ca un fel de peșteră și e foarte întunecată, nu au loc două persoane înăuntru, a trebuit să intrăm pe rând cu lanterna telefonului pornită.

Biserica este deschisă zilnic, iar sâmbăta și duminica este deschisă și noaptea, când are loc Sfânta Liturghie în încăperea Pietrei Îngerului. Am participat și noi la Sfânta Liturghie, unde ne-am împărtășit. S-a spus rugăciunea ”Tatăl Nostru” în cele șase limbi în care s-a ținut slujba, iar în română s-a auzit cel mai tare și cel mai frumos! 
Toate fotografiile sunt din arhiva personală, iar colajul este realizat cu PhotoRetrica!
Am găsit un site unde puteți face un tur virtual până la Mormântul Sfânt, din interiorul bisericii:

Church of the Holy Sepulchre - Atrium

Vă doresc o zi frumoasă!

10 comentarii:

 1. Desi sunt doar fotografii, sunt tare impresionante. Multumesc mult - mult pentru ca ni le-ai impartasit. Cred ca acolo te simti coplesit de energiile acelui loc si de toata istoria pe care-o reprezinta.
  Numai bine, Mihaela! Un final frumos de saptamana! 😘❤️

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Așa este, te simți copleșit nu doar de energii.
   Cu mult drag.
   Numai bine! Pupici! O seară frumoasă să ai, Suzana!

   Ștergere
 2. Minunat articol pentru ziua de astazi. Iti multumesc. Am fost intr-un tur virtual (pe unde era si permis) in 2018 prin Israel si Iordania. Apoi m-am bucurat de pozele facute de parinti. Si acum ma bucur de pozele facute de tine, de filmulete si de turul virtual pe care l-ai gasit. :)
  De asta e bun Internetul - pentru ca ne faciliteaza intalnirile, pentru ca putem calatori, macar virtual, atat de mult si putem descoperi lucruri uimitoare.
  Imbratisari cu drag :*

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur tare că ți-a plăcut articolul și că te-a bucurat !
   Te îmbrățișez! Pupici.

   Ștergere
 3. Ce frumos! Ce binecuvântare! Îți mulțumesc și eu din toată inima că ne-ai purtat prin relatarea ta în acele locuri sfinte!
  Domnul să-ți răsplătească dragostea!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Într-adevăr a fost o binecuvântare să ajung în Țara Sfântă...
   Și eu îți mulțumesc! Numai bine!

   Ștergere
 4. Mulțumesc frumos pentru posibilitatea de a vizita Biserica prin intermediul fotografiilor tale ! Și turul virtual este interesant realizat !
  Cred că amețești acolo cu atâtea de admirat !
  Pupici ❤️

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu mult drag, ma bucur că am putut să împărtășesc cu voi puțin din calatoria mea!
   Sunt foarte multe de văzut acolo!
   Pupici

   Ștergere