Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

marți, 9 mai 2023

Ramă foto din ziare pentru o fotografie!

 Rama foto este tema cu numărul trei a transformărilor creative din luna mai, iar eu am ales să fac o ramă foto cu flori, pentru că Mai este luna florilor.

Materiale necesare: carton, ziare/reviste vechi, lipici, foarfecă, acuarele, perluțe.

După ce mi-am pus la îndemână materialele m-am apucat de lucru. Sincer vă spun că nu aveam idee ce va urma, pentru că ceea ce ne-a prezentat Niko ca sursă de inspirație nu m-a prea încântat!

Am luat și foarfeca decorativă aproape în caz că-mi vor veni idei strălucite să o pot folosi repede, nu să stau să o caut!Liniștiți-vă puțin, deoarece ideile strălucite încă le aștept!😂

Așa că m-am apucat să tai fâșii mai mici de un centimetru ca lățime și lungi cât pagina revistei. Am tot tăiat ...și tăiat...și nicio idee! Am tăiat câteva și cu foarfeca decorativă!😂

După ce am terminta de mărunțit revista 😂, am zis că ar fi bine să confecționez rama foto din carton și apoi să o pictez, de data aceasta nu  mai fost un dezastru pentru că am pictat cu o singură culoare, negru, să fiu sigură că nu dau greș. Am decupat două dreptunghiuri, unul mai mare și gol în interior...și unul mai mic care susține fotografia, le-am lipit unul de altul folosint 3 fâșii din revistă rulate cu ajutorul pensulei pentru pictură!

Am terminat rama foto și m-ma panicat pentru că în continuare eu nu aveam idee ce urma să fac. Am luat fâșiile din revistă și am început să le rulez, să le răsucesc, să le învârtesc.....și apoi am început să le împletesc....vă amintiți cum făceam beteala pentru brad la școală din hărtie creponată? Așa am împletit eu fâșiile două câte două până am zis că e cazul să mă opresc și să fac ceva o dată că mă apucă miezul nopții!!!

Și tot trăgând de mini beteala mea, mi-am zis: Dar dacă unesc capetele poate forma o floare, nu-i așa? Și da, așa am format floricelele, le-am pus și câte o perluță în mijloc să pară mai interesante! Însă am renunțat la pictat, chiar și cu o singură culoare, am zis mai bine să nu risc!

Am făcut niște frunzulițe cu ajutorul foarfecii decorative, care nu mi-au plăcut și cum le împachetam eu așa să le arunc, am dar forma unei frunze 3D...nu am mai reușit să fac altele la fel....pentru că eu le mototolisem să le arunc, da?😂Așa că am făcut 3 mini evantaie (cred că știți cum!!) și le-am lipit pe post de frunze. Și asta a fost tot!

REzultatul final!

Tot din carton puteți face și jucării:

Provocare verde 2012: Jucării din carton - Castel
*Colaje realizate cu PhotoRetrica!

Vă doresc o seară plăcută!

12 comentarii:

  1. Stiu senzatia cand incep, insa nu stiu prea bine cum, cu atat mai mult cum sa continui drumul. Una peste alta, mi se se pare fain efectul asa cum le-ai lipit. Nu ma gandeam la o astfel de varianta, ca oricum, inca nu am idee ce voi face. Imi plac floricelele, chiar daca mai trebuie sa ma gandesc la metoda, nu stiu daca am inteles-o corect.
    Felicitari pentru o alta creatie! Pupici si seara frumoasa! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am mai scris ca am lipsit greșit rama și apoi după ce facusem floricele am observat! :))) Uitasem si poze sa fac si cred ca asta a fost motivul!
      E foarte simplu....faci beteală micuța și lipești capetele intre ele formand un "cerc"...adica floricica.
      Pupici. O zi frumoasă să ai!

      Ștergere
  2. Vaaaaai ce m-am bucurat sa revad proiectul mai vechi :D. Tare multmi-a placut tema aceea...mai am si acum casuta - ar putea fi considera un puzzle 3D mare :))) Ca ala e principiul. Si castelul tau la fel.

    Imi place mult cum ti-a iesit rama - am reusit sa fac si eu floricelele si ma tot gandesc la rama :))) si la celelalte doua teme desigur... daca s-ar materializa singure gandurile ce bine ar fi.. hahahahaha
    Am si ras - imi place cum facem noi haz :))).
    Imi amintesc de beteala. desi noi faceam mai mult din cerculete cumva... :D
    Imi place cum a iesit rama !! Felicitari :D
    pup cu drag :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi faceam din cerculețe din hârtie colorată tip A4, dar nu toti aveau, hârtie creponată aveau toți și era mai simplu de făcut decât cerculețele.
      Dar cred că ar merge o floricica din cerculețe!
      Mă bucur că îți place rama mea și te-ai bucurat să revezi proiectul vechi!
      Mulțumesc frumos, Rux!
      O zi frumoasă să ai! Pupici

      Ștergere
  3. Da, foarte reusita rama ta de fotografie! Impresionant cum ai reusit din ziare!
    Eu caut o metoda sa fac o rama ovala pentru un tablou pe care l am pictat. Initial ma gandisem sa o fac din zapada-artificiala... Poate o fac din ziare, iti copiez metoda daca imi permiti 🤗
    Succes pe mai departe! Numai bine. Pupici 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur că îți permit! Poți incerca sa faci din carton rama ovală,apoi să o decorezi cu floricele sau alte elemente din ziare vechi.
      Mulțumesc! Inspirație și spor să ai, Carmen! Pupici

      Ștergere
  4. E originală rama ta, mai ales cu evantaiele pe post de frunze. Arată bine și nepictate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru inspirație, am mai găsit un video-tutorial: https://fb.watch/kr14I0M4Dp/

    RăspundețiȘtergere
  6. Superbă rama creată de tine. Floricelele tale pe acel fundal negru crează un efect deosebit. Bravo!

    RăspundețiȘtergere