vineri, 4 noiembrie 2022

Prinț sau cerșetor – litiera musai o vizitezi!

poză din arhiva personală
Miau! Miorlau! Pentru cei care nu mă cunosc, sunt Pablo, nu Escobar, ci motanul năzdravan. Povestea  mea nu a fost de la început frumoasă, ci una tristă. Am fost aruncat pe câmp și lăsat să mor în zilele caniculare de iunie, când abia deschisesm ochișorii și vedeam pentru prima dată lumea. Lume pe care abia așteptam să o descopăr, dar care devenise dintr-o dată un coșmar și nu înțelegeam cu ce greșisem. Dar, într-o zi, mai exact pe 19 iunie a.c., totul s-a schimbat și am primit o nouă șansă de la viață când, frățiorul meu vitreg Uzzi, cățelul părinților mei adoptivi, m-a găsit în iarba prea înaltă pentru mine.
Noi, pisicile, nu am fost de toți adorate! Istoria ne spune că în Europa medievală creștină eram disprețuite fiind considerate simbolul necuratului, în schimb eram adorate în Japonia și în Egiptul faraonilor (Joel Dehasse,2004).
Istoria pisicilor se aseamănă cu istoria mea! Izgonit de unii, iubit de alții! Din cerșetor am devenit un prințișor foarte răsfățat și alintat. Îmi place foarte mult să mă joc, să o sperii pe mama mea om când mă joc cu șuvițele ei de păr, să mă urc pe mobilă sau televizor sau să-l necăjesc pe frățior. 
Poze din arhiva personală editate cu canva

Am atâta energie deoarece primesc cea mai bună îngrijire! Și... știți voi!...nevoile acelea ...treaba mică...treaba mare...mi le fac la litieră, deoarece părinții mei mi-au cumpărat un așternut igienic pentru pisici care miroase a iasomie (știați că mirosul plăcut al iasomiei ameliorează depresia, stimulând eliberarea hormonilor fericirii în creier?), testat și recomandat de Federația Națională Felinologică Română. Că ești prinț sau cerșetor, litiera musai o vizitezi! Prietenul meu Milo mi-a trimis un video (sursa: pagina Facebook Imperial Care White) pe care vreau să vi-l arăt și vouă: cum să formezi bulgărași!

Părinții mei adoptivi au ales nisipul pentru pisici Imperial Care White din dragostea și grija pe care mi-o port, dar și pentru beneficiile acestui nisip magic:

 • este natural, făcut din argilă bentonită albă grecească de calitate superioară;
 • este compact, nu mi se prinde de lăbuțe și nu umplu casa de praf ;
 • are efect dezodorizant – punctul forte al produsului, când ”nevoile mele” intră în contact cu nisipul, mirosul neplăcut al bulgărilor formați se transformă într-o aromă plăcută de iasomie. Adio miros de latrină!
 • este rentabil, o cutie de 6L îmi ajunge o lună de zile,datorită proprietăților sporite de conglomerare și absorție pe care le are acest nisip;
 • și cred că am mai spus, dar mai spun încă o dată că este un nisip pentru pisici testat și recomandat de Federația Felinologică Română;
 • litiera nu mai este umedă și se curăță rapid;

Miau!Miau!Miorlau! Spuneți-le părinților voștri că la prima comandă, dacă miorlăie și ei, după ce au adaugat produsul în coș, au 10% discount! MIAU este codul promoțional!

Nisipul pentru litiera pisicii, Imperial Care White, poate fi de un real folos când pisicuțele  au probleme de sănătate și urmează tratamente sau probleme renale, deoarece se poate monitoriza cu ușurință de câte ori au făcut ”traba mică”, pentru că bulgării care se formează sunt foarte bine închegați și nu se sfărâmă.

Sursă foto: Imperial Care White

Pentru pisici fericiți, dați sfară în țară, trebuie să folosiți nisipul Imperial Care White, așternutul igienic pe care pisicile îl adoră!

Eu sunt un motănel fericit și asta îi face și pe părinții mei fericiți!

Eu jucându-mă cu o pietricică!


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2022.


4 comentarii:

 1. Bravo Pablo :D Ai dat lovitura :)
  Sa stiti ca si Kouki are toaleta lui - a invatat cand e nevoie sa o foloseasca - e mai mult un fel de tarc, care e pus pe un covoras absorbant (avem unele pentru catelusi, dar si unele pentru bebelusi - care sunt neparfumate, perfecte pentru noi :D).
  Pupici si spor la facut bulgarasi :))) :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pentru Uzzi am folosit scutece când era foarte micuț, dar de la 4 luni cere afară... ține până îl scot, nu vrea sa mai facă pe scutec.

   Ștergere