Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

vineri, 25 noiembrie 2022

Lista de dorințe pentru Crăciun!

Crăciunul este cea mai magică sărbătoare! Pe chipurile tuturor, dar mai ales pe chipurile copiilor, se vede entuziasmul, bucuria și nerăbdarea cu care așteptăm să vină această sărbătoare. Să crezi în Moș Crăciun, la orice vârstă, este bine, deoarece Moșul reprezintă spiritul Crăciunului. Adulții redevin copii, iar copiii trăiesc momente magice! Totul este magic de Crăciun și totul este însuflețit!

Sursă foto: pixabay

Copiii care și-au făcut lista de dorințe așteaptă emoționați dimineața de Crăciun să vadă dacă Moșul le-a adus tot ce era pe listă, să nu fi omis vreun cadou!

Îmi amintesc de copilărie cum eu și sora mea ne îmbracam în rochiile mult prea mari ale mamei și ne încălțam cu pantofii cu toc cu multe numere mai mari și făceam parada modei. Nu de puține ori am frânt tocurile pantofilor și eram pedepsite. Iar atunci când venea timpul să îi scriem lui Moș Crăciun, de pe lista de dorințe nu lipseau haine pentru fete https://answear.ro/k/copii/fete/imbracaminte, și ca orice fete pasionate de modă mai adăugam bijuterii și make-up. Continuam lista cu dulciuri și cu câteva păpuși, apoi le puneam în câte un plic, scriam pe plic: ”Pentru Moș Crăciun, adresa Polul Nord” și le dădeam părinților să le pună la poștă! Număram zilele până la Crăciun!

Sursă foto: Answear.Ro

Bradul îl împodobeam întotdeauna pe 24 decembrie seara și am dus tradiția mai departe până în ziua de azi, în fiecare an împodobim bradul doar în seara de ajun, niciodată mai devreme. Toți din familie participam la împodobitul bradului, după ce mama termina de copt cozonacii și de făcut prăjituri. Atmosfera perfectă: colinde, miros de cozonaci, portocale și scorțișoară. Noaptea abia adormeam de emoții, uneorii îl pândeam pe Moș, dar niciodată nu-l prindeam.

Dimineața de Crăciun ne trezeam foarte devreme și mergeam direct la brad să despachetăm cadourile. Moșul ne aducea aproape tot ce era pe lista de dorințe, aproape pentru că în loc de rochii de prințese ne aducea rochii fete potrivite pentru vârsta noastră, cum este rochia - Desigual rochie fete, în loc de pantofii cu toc ne aducea încălțăminte pentru fete, în schimb, dulciurile și jucăriile erau cele pe care le cerusem.

Sursă foto: Answear.Ro

Părinții se străduiesc să le facă mereu bucurii copiilor, de aceea lucrurile exagerate de pe listele de dorințe sunt înlocuite cu lucruri utile, în special hainele pentru copii. În copilăria mea iernile erau foarte lungi și geroase, iar noi stăteam foarte mult pe afară dăndu-ne cu sania, deoarece tehnologia nu era atât de avansată și rar ne prindea cineva în casă.😄 Pantofii cu toc erau înlocuiți cu încălțăminte adecvată cum este  încălțămintea pentru fete pe Answear.ro rezistentă care să ne protejeze de zăpadă și îngheț, așa că mama noastră nu avea încotro decât să meargă la pantofar să-și repare tocurile la pantofi. Cam așa arăta Crăciunul nostru din copilărie!

Crăciunul din prezent este foarte diferit, cadourile sunt multe și diverse, avem de unde alege, dulcuri felurite, cărți, cele mai noi gadgeturi și articole vestimentare potrivite tuturor. Fetița mea este o fashionista, pe lista ei de dorințe se găsesc mereu articole vestimentare pe lângă gadgeturile, cărțile și mărunțișurile care mereu o surprind. Așa că m-am înarmat cu răbdare și am început căutările pentru cadouri, deoarece mai sunt 29 de zile până la Crăciun. Am găsit geci și ghete pentru copii foarte drăguțe și la modă și sunt sigură că-i vor plăcea atât ghetuțele care merg și cu o rochie, cât și geaca, deoarece se asortează și sunt confortabile de purtat. Acum trebuie să vă las, deoarece am foarte multe cadouri de căutat! Dacă vreți să vă surprindeți copiii cu ținute cool, pe ANSWEAR.RO găsiți peste 500 de branduri premium, branduri populare de lifestyle și multe mărci de renume, din toate categoriile de preț și stiluri.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2022!

Voi ce aveați pe lista de dorințe în copilărie? Dar acum?


4 comentarii:

 1. In copilarie? Ohh... depinde. Inainte de 90 nimic.... il asteptam pe Mos cu surprize mai mult :)))). Dupa, tot cam la fel :)). (cred ca am mentionat in cateva randuri ceva markere, abia aparusera, parca ceva muzica... haha.. in general multumeam si voiam sanatate pentru intreaga familie).
  Acum mi-as face liste: mai o papusa (pentru colectie), mai o carte (idem), mai ceva materiale de creatie (si aici s-ar face ditamai inventarul).... Dar tu aici ce mi-ai facut? Tocmai despre hainute pentru copii ai scris? Nu stii ca aici e calcaiul lui Ahile? punctul vulnerabil? :)))) Sa imi maresc lista? :)).
  Sa stii ca nu glumesc - eu de la copii ma imbrac in general. :) Si la incaltaminte la fel.

  Bafta!

  PS: Prietenii de la Answear au lucruri foarte frumoase in oferta. :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fă-ți repede listuța de dorințe!
   Da,chiar sunt frumoase aticolele din ofertă!

   Mulțumesc!

   Ștergere
 2. Nu-mi aduc aminte din copilarie de liste de Crăciun. Cred că doar ne exprimam dorințele cumva. Mi-aduc aminte că văzusem într-o vitrină un iepuraș cu căsuță ca un tub/scorbură. Când am fost întrebată ce vreau să-mi aducă moșul( cred că era Moș Gerilă pe atunci), știu că am zis iepurașul cu căsuță, dar probabil moșul nu-l văzuse că mi-a adus altul cu roți. În rest nu-mi amintesc să-mi fi exprimat dorințe de Crăciun.
  Acum fetele mele fac liste și știu că trebuie să pună pe listă mai multe lucruri și moșul alege din ele ceea ce consideră că se poate. Pe măsură ce au crescut și listele s-au micșorat, și au început să ceară ele lucruri practice și rezonabile.

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu am știut de lista de dorințe...
  După ce a apărut și surioara mea, au apărut și bradul și cadourile...
  Acum este aglomerat, în viteză, se găsesc de toate...mă simt și eu copil văzând atâtea...
  Pupici ❤️

  RăspundețiȘtergere