Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

miercuri, 9 februarie 2022

Un thriller captivant - Soțul de Dean Koontz

 Ce ai fi în stare să faci pentru iubire? Ți-ai da viața din dragoste? Ai ucide?    
Părinții lui Mitch Rafferty erau doctori în psihologie comportamentala, doctorul Daniel Rafferty, tatăl lui Mitch avea convingeri ferme în legătură cu buna educație a copiilor, se considera o somitate în psihologie, însă Mitch ,fratele lui Anson si cele trei surori erau de altă părere. 
    Ei au avut o copilărie chinuită, prin metodele și intențiile părinților , i-au lipsit cu cruzime de entuziasmul copilăriei. Camera de studiu era o cameră de tortură pentru ei, era izolată fonic, in intuneric complet și in liniște deplină erau ținuți închiși câte o săptămână, era o strategie, spuneau părinții lor bazată pe concentrare profundă cu scopul cunoașterii de sine. Dar cel mai oribil era jocul rușinii când trebuiau sa stea complet dezbrăcați cand restul membrilor din familie erau îmbrăcați.
Surorile lui Mitch devenite adult au plecat cat mai departe de locul unde au copilărit. Nici nu e de mirare când ai astfel de părinți, care fac experimente pe copii. Doar Mitch și Anson au rămas aproape.
    Mitch se căsătorise cu Holly, avea o firmă Big Green și planta flori împreună cu singurul angajat Iggy. Era grădinar. Doar Anson rămasese necăsătorit. Mitch era un om foarte liniștit, umil, naiv care nu se gândise niciodată că va trece prin ce a trecut și mai ales să fie capabil să facă față situației.
    Acțiunea începe în timp ce planta sporul casei în rondul unei proprietăți împreună cu Iggy, și primește un telefon că soția lui este răpită și pentru a o răscumpăra trebuie în 62 de ore să vină cu două milioane de dolari. Pentru a-i demonstra cât de serioasă e treaba răpitorii împușcă singurul trecător de la acea oră care ieșise să își plimbe câinele. Mitch este disperat, este doar un grădinar iar veniturile lui erau doar din 4 zerouri. Află de la poliție că trecătorul împușcat este Jason Osteen prietenul lui, cu care nu mai luase legătură de aproape 10 ani, iar câinele era Mishiki, fusese furat de la Bobby Okadan de proprietate căruia se ocupau (Mitch cu Iggy) în fiecare joi.
    Așteptând să fie contactat de răpitori, ajuns acasă, Mitch caută orice indiciu care i-ar spune cine sunt răpitorii, nu găsește nimic. Găsește în schimb în bucătărie sângele lui Holly, răpitorii înscendu-i uciderea soției în caz că ar fi anunțat poliția. Se întâlnește în garaj accidental cu unul din răpitori, îi supraveghea casa, care printr-un accident banal aceasta moare..
    Mitch este din ce în ce mai disperat. Răpitorii îl contactează și spre surprinderea lui îl trimit la fratele lui, Anson, unde îl vor contacta din nou.
Mitch primește lovitura de grație.... Însă acesta își depășește condiția și așteptările tuturor și reușește să fie eroul soției sale..
    Mi-a plăcut foarte mult cartea, am citit până târziu căci nu am putut să o las, deoarece eram curioasa să aflu ce se întâmplă. Mi-ar fi plăcut să nu fi fost chiar atât de brusc, să zic, finalul...trebuia o legătură între ultimele capitole....zic și eu....
Chiar este un thriller captivant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu