Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

joi, 10 februarie 2022

Iubire cu "i" mic ( AMOR EN MINÚSCULA) - Francesc Miralles - recenzie

 Iubire cu "i" mic( AMOR EN MINÚSCULA) - Francesc Miralles


Mi-a plăcut această cărticică, am citit-o foarte repede...
Am zâmbit de foarte multe ori în timp ce citeam....
Samuel este un profesor cam singuratic. Nu are prieteni, doar o soră pe care o vede rar. A doua zi din an pe când era acasă aude un zgomot ciudat la ușă. Merge deschide ușa și un musafir nepoftit țâșnește în casă, un pisoi, pe care il numește Mishima.
De la sosirea lui Mishima, viața lui Samuel se îmbogățește cu diverse tovarășii: bătrânul redactor Titus, Valdemar, veterinara Meritxell.
Titus îl trimite pe Samuel să-i cumpere o piesă care se curbase pentru trenulețul său de jucărie. După ce cumpără piesa de jucărie pe când se îndreapta spre casă acesta o întâlnește pentru câteva secunde pe Gabriela, fetița care în urmă cu aproape 30 de ani, sub scara blocului îi dă un sărut de fluture.
Constată că este îndrăgostit de ea și începe să o pândească la cafeneaua din intersecție din centrul orașului....
O adevărată aventură cu personaje ciudate și majoritatea singuratice..
Autorul face referire la mulți autori și cărțile lor, la filme și muzică clasică.
Știați că Dale Carnegie ,pionierul dezvoltării personale, s-a sinucis? Am aflat tot din aceasta cărticică despre sinucidere și că s-ar fi ascuns acest lucru de teamă ca lumea nu va mai cumpără cărțile lui.

Roman inspirațional și comedie romantică, acest bestseller internațional, aflat pe lista celor mai bine vândute cărți în Spania, Statele Unite și Germania, fiind tradus deja în peste 20 de limbi, e o bijuterie literara, în care veti găsi referințe livrești amestecate cu istoria plină de magie a lucrurilor mărunte. Pentru că, adeseori, dragostea se ascunde în detaliile cele mai neînsemnate.”

Despre Frances Miralles:
Scriitor, jurnalist și muzician, FRANCESC MIRALLES s-a născut în 1968 la Barcelona. A urmat inițial cursuri de jurnalism la Universitatea Autonomă din Barcelona, abandonate după patru luni, apoi de filologie engleză, la care a renunțat după terminarea anului trei pentru a călători, și astfel a ajuns să trăiască pentru o vreme în Croația și Slovenia în timpul războiului iugoslav, experiență redată în Café Balcanic (2004). Revenit la Barcelona, a studiat germana la Universitatea Centrală. După absolvire, a făcut un masterat în editare. A coordonat colecții de dezvoltare personală, semnând și câteva lucrări sub pseudonim, experiență reflectată în primul său roman, Barcelona Blues (2005). După ce a obținut Premiul Gran Angular 2001–2002 cu romanul pentru tineret Un haiku per a l’Alícia, a hotărât să se dedice scrisului. Francesc Miralles a publicat de-a lungul timpului o mare varietate de lucrări de ficțiune și non-ficțiune – romane, cărți de dezvoltare personală, cărți pentru copii și tineret, thrillere –, singur sau în colaborare, unele fiind recompensate cu premii de notorietate și traduse în 50 de țări. În 2007 i s-a acordat Premiul Columna Jove pentru romanul pentru tineret Interrail. Publicat în 2008, romanul Cel mai frumos loc din lume e chiar aici (El mejor lugar del mundo es aquí mismo; Humanitas Fiction, 2017), scris împreună cu Care Santos, a cunoscut deja traduceri în peste 20 de țări. În 2009 a primit, împreună cu Álex Rovira, Premiul Torrevieja pentru romanul Última respuesta. Cei doi au mai semnat câteva cărți vândute în sute de mii de exemplare și traduse în peste 15 limbi. Împreună cu Héctor García (Kirai), Miralles a publicat numeroase bestselleruri, între care Ikigai: Secrete japoneze pentru o viață lungă și fericită (Humanitas, 2017), Metoda ikigai: Secrete japoneze pentru a-ți descoperi adevărata pasiune și a-ți atinge țelurile în viață (Humanitas, 2019, volum tradus în peste 60 de limbi și care a ajuns bestseller în Statele Unite, Anglia, India, Olanda, Turcia etc.) și Ichigo-ichie: Arta japoneză de a te bucura de fiecare clipă (Humanitas, 2020). Dintre romanele sale, de mare succes la public s-au bucurat Iubire cu „i“ mic (Amor en minúscula, 2006; Humanitas Fiction, 2017), tradus în 27 de limbi, și continuarea sa din 2014, Wabi-Sabi (Humanitas Fiction, 2018), precum și Biblioteca de pe Lună (La biblioteca de la Luna, 2019; Humanitas Fiction, 2020). În 2021 a publicat romanul Un ceai la capătul lumii (Un té para curar el alma; Humanitas Fiction, 2022), semnat împreună cu Ángeles Doñate. Francesc Miralles colaborează cu El País SemanalMenteSana și Radioul Național Spaniol și susține ateliere de dezvoltare personală în toată lumea. (sursa Humanitas)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu