Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

vineri, 18 februarie 2022

J.F.K 22.11.63 - Stephen King


Mi-a plăcut cartea mult, e foarte bine documentată , dar mi-a plăcut și povestea de dragoste....și finalul! Filmul încă nu l-am văzut!🙈
Dallas, 22 noiembrie 1963. Se aud trei focuri de armă. Președintele John F. Kennedy e mort.

Viața poate lua turnuri cu totul neprevăzute, uneori. Asta se întâmplă cu Jake Epping, profesor de engleză la un liceu dintr-un orășel din Maine, când află că magazia din restaurantul prietenului său Al este o „vizuină de iepure“ care duce în 1958.

Iar când istoria te strigă pe nume, nu ai cum să nu răspunzi: „Prezent!“

Jake se întoarce în timp ca să prevină asasinarea lui J.F.K. – unul dintre cele mai traumatizante momente din întreaga istorie a Statelor Unite. Iar cheia întregii misiuni este singuraticul Lee Harvey Oswald.

Jacob Epping (George Amberson) vine din 2011, printr-o fisură de timp pe care răposatul său prieten, Al Templeton, o numea vizuină de iepure, în 1958 și trăiește până în 1963 pentru a împiedica asasinarea președintelui Kennedy.

Jake până în 1963 schimbă viitorul mai multor persoane, trece prin încercări grele, doarece trecutul e încăpățânat și viclean, nu vrea să fie schimbat.
Prietenul său Al îi spusese că orice reîntoarcere în timp este o resetare totală, dar aflase de la Omul cu bilet verde, că această resetare nu este totală că există reziduuri și că poate schimba viitorul în ceva urât. Jake se îndragostește de Sadie, care , din păcate, nu supraviețuiește. Oare reușește Jake să facă ceea ce trebuie când se va reîntoarce în trecut sau va deveni Jimla (omul rău din coșmarul unei fetițe), încercând să o salveze pe Sadie de la moarte?

”Erau foarte rele perspectivele multiple din trecut, dar cum te simți oare atunci când se adaugă și cele multiple din viitor? Oricine și-ar îneca suferința în băutură, dacă ar avea-o la îndemână.”

Veți afla doar dacă citiți cartea!

Cartea o puteți comanda de pe Nemira.

„Se simte măiestria a patruzeci de ani de scris și meditație asupra istoriei unei națiuni. Încercarea de a înțelege trecutul e un pas înainte pentru cel mai bun povestitor din literatura americană modernă.“
The Guardian

„Mai mult decât o călătorie înapoi în timp, cartea e o meditație plină de acțiune despre hazard, alegeri și destin.“
Independent Books of the Year


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu