luni, 21 februarie 2022

Crima perfectă. Instrucțiuni pentru fete cuminți– Holly Jackson

Crima perfectă


Această carte este cu și despre adolescenți, este despre o reinvestigare a unui caz închis cu mărturii înregistrate, diagrame detaliate , foarte mulți suspecți și o dublă-crimă greu de rezolvat.

Pippa Fitz-Amobi este o adolescentă foarte inteligentă care își dorește o carieră în jurnalism, este o adolescentă atipică, amuzantă și foarte ambițioasă. Are o familie frumoasă (mi-a plăcut foarte mult de Victor, tatăl ei) pe care se poate baza.

Fiind în an terminal, Pip – cum îi spun prietenii, își alege ca studiu de caz pentru Certificarea proiectului extins investigația dispariției lui Andie Bell din anul 2012, din orașul Little Kilton. Materialul documentar pentru proiect va fi alcătuit din interviuri atât cu experți din difeite domenii implicați în caz, cât și cu locuitori ai orașului care au cunoscut-o pe Andie, articole din ziar, manuale despre psihologie, despre rolul presei și procedurile poliției.

Își dorește foarte mult să rezolve acest caz, deoarece crede că Sal Singh ( fusese declarat criminal fără un proces deoarece acesta se sinucisese) este nevinovat. Deși trecuseră 5 ani de la oribila crimă familia Singh era tratată foarte urât, erau subiectul unor bârfe răutăcioase, li se spărgeau geamurile casei cu pietre și li se scria pe casă ”Familie mizerabilă”.Condamnat de oraș și de presă, numele lui Sal este permanent batjocurit, iar familia lui este privită ca paria orașului. Acest mod în care sunt tratați este revoltător pentru Pip.

Andie Bell, fata populară din oraș a fost ucisă, toată lumea a presupus că iubitul ei Sal a făcut-o și apoi câteva zile mai târziu acesta s-a sinucis și a mărturisit printr-un mesaj text către tatăl lui că el a ucis-o. Trupul lui Andie nu a fost găsit niciodată. Sunt foarte multe neconcordanțe în ancheta poliției astfel că Pip devine din ce în ce mai curioasă.

În investigație i se alătură și Ravi, fratele lui Sal. Cu cât avansează ”ancheta” celor doi cu atât se mărește lista suspecților și descoperă lucruri șocante și nu prea frumoase despre Andie. Urmează multe piste care uneori îi duc nicăieri sau care doar le mărește lista de suspecți.

Povestea adolescenților nu pare prea credibilă deoarece are foarte multe elemnte precum droguri, viol, hărțuire, accidente de mașini, petreceri cu foarte mult alcool, dar cu toate astea m-a facut curioasă și m-a ținut în priză până la final. Am intuit doar unul dintre cei doi criminali, eu îl suspectam pe Forbes :)). Un thriller încâlcit rău de tot, cu secrete întunecate care vor ieși la iveală și foarte alert.

Pentu a citi cărți în format electronic pe telefon vă recomand aplicația ReadEra. Mie îmi place foarte mult, deschide cărți în format mobi, epub, pdf, word și alte formate, vă puteți chiar anima răsfoirea paginilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu