Cumpără mai deștept, nu mai greu!

  În timpul restricțiilor din timpul pandemiei am făcut cumpărături online și continui să fac și acum. Cumpăr de toate: alimente, îmbrăcămin...

marți, 22 februarie 2022

Blestemul tâlharului mustăcios - Irina Teodorescu

 Blestemul tâlharului mustăcios Este vorba de o reinterpretare a temei blestemului care atinge primii născuți din fiecare generație a unei familii. Totul începe când Gheorghe Marinescu îl păcălește pe tâlharul nostru mustăcios și căruia îi plăcea fasolea, și reușește să-i fure comorile, închizându-l în pivnița, unde acesta își dă duhul, dar nu înainte de a lansa blestemul asupra moștenitorilor Marinescu, blestem care va ține până în anul 2000, mai exact întâiul născut să moară .

Blestemul tâlharului mustăcios și măncător de fasole este activ, Marineștii care sunt boieri înrăiți în năravuri și epizați de excese, sunt prinși în ghearele morții. 
Unii dintre ei mor în drumul spre mare, aveau să vadă marea pentru prima dată, dar moartea avea alte planuri pentru ei, ieșindu-le în cale i-a dus pe alte tărâmuri decât marea. 
Altul din neamul Marineștilor moare în aceasi zi când  un alt Marinescu se naște....și așa mai departe... Numele membrilor nu sunt prea importante, sunt generice - ”Tot Ion”, sau arată un viciu sau o trăsătură aparte caracteristică unor membri ai familiei, de exemplu ”Ana frumoasa masochista”, ”Maria Pocita”, ”Maria Deșănțata”.
Personajele au fiecare o ciudățenie a lor. Povestea are umor negru și reușește cumva să te facă să te gândești profund la viață.
Nu este chiar stilul meu de carte, iar scriitura este destul de haotică. Am notat-o pe Goodreads cu 3 steluțe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu