Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

marți, 14 noiembrie 2023

Uzzi și viespea!

 Dacă nu știi cine este Uzzi, îți voi spune imdediat! Uzzi este copilașul familiei noastre de 4 ani și puțin! Nu este un câine de rasă, dar ne oferă atât de multă dragoste necondiționată că acest aspect nici măcar nu contează, de aceea încurajez adopțiile. Sunt atâția cățeluși care au foarte multă dragoste de oferit.

L-am îndrăgit din prima zi de când a fost adus acasă, de fiica noastră, era un ghemotoc de blană cât un pumn și plin de energie.

foto din arhiva personală

Însă un cățel vine și cu resonsabilități: hrană adecvată, igienă, vizite regulate la veterinar, atenție și iubire. Este important să mergem regulat la veterinar, pentru vaccinuri, dar nu numai. Știi cum se zice: mai bine previi, decât să vindeci!

Cu Uzzi nu am avut probleme medicale, i-am facut toate vaccinurile și deparazitările la timp, și încă mai facem, însă a trebui să-l ținem mai mult în casă, deoarece am avut în curte virusul care provoacă parvoviroza și așa Uzzi a ajuns să locuiască cu noi în casă cu toate că stăm la curte. Primăvara și vara, în zilele însorite îi place să stea foarte mult în curte, dar noaptea nu vrea să doarmă afară, doarme în pătuțul lui în casă. Are o cutie cu jucării, pe care zilnic și le expune prin toate camerele.

fotografii din arhiva personală, colaj realizat cu PhotoRetrica

Pe lângă capcanele periculoase pe care le plantează strategic, prin casă, drăgălașul nostru copilaș, Uzzi, mai fură și șosete sau papuci și îi ascunde. Te întrebi ce capcane? De exemplu: Câte o chițăitoare pe care calci dimineața la prima oră, sau în toiul nopții, când te dai jos din pat, care te trezește instantaneu sau alte jucărioare mai solide pe care calci și-ți poți suci piciorul sau împiedica și să-ți spargi capul.😂

Însă nu despre asta vreau să-ți povestesc, ci despre o întâmplare, din primăvara anului în curs, care acum pare haioasă, însă atunci a fost foarte îngrijorătoare și am făcut și o vizită la medicul veterinar, fără programare.

De micuț a fost foarte curios și încă este, își bagă boticul catifelat pe unde nu-i fierbe oală, din cauza curiozității a ajuns la veterinar. Era o zi frumoasă de primăvară, florile înfloriseră, la fel și pomii când Uzzi exploara grădina cu flori, însă nu a fost singurul care făcea acest lucru. Viespii erau atrași de mirosul florilor, Uzzi fiind deranjat de bâzâitul lor a fost hotărât să le alunge din grădina noastră cu flori și a trecut la acțiune!

Supărat rău că nu-l ascultau a decis că e cazul să le muște! O decizie proastă, bineînțeles, a prin o viespe în gură, care l-a mușcat de ambii obrăjori din interiorul gurii, și bine că a fost înțelept și a dat drumul viespi și nu a înghițit-o că putea deveni o poveste foarte tristă dacă îl mușca din interiorul gâtului. După câteva minute, când a venit în casă la mine, aproape că nu-l mai recunoșteam, avea o față foarte umflată, arăta caum arată cățelul din poza de mai jos, să îți faci așa o idee!

Imagine de style81 de la Pixabay

M-am speriat foarte tare și nu înțelegeam ce s-a întâmplat cu el! Temperatură nu avea, respira normal, însă era umflat și continua să se umfle, așa că am decis să merg cu el la clinica veterinară unde l-am înscris. După un control amănunțit, domnul doctor, și-a dat seama că a fost mușcat de o viespe, în gură de ambii obrăjori, i-a administrat tratament pentru durere și mi-a recomandat sa-l țin sub observație în acea zi. I-a trecut destul de repede, însă energia nici măcar înțepătura de viespe nu i-a atenuat-o.
 Umflat cum era, abia îl țineam în lesă, pentru că el era cu ochii după orice îi stârnea curiozitatea, însă și-a învățat lecția, acum se ferește și de o muscă, nu se mai repede, ca de obicei, pe ele când devin deranjante. Uzzi, un nerod și jumătate!

Am avut emoții foarte mari și am fost foarte îngrijorată, dar totul s-a sfârșit cu bine!

foto din arhiva personală

Tu ai un animal de companie? Ai întâmplări amuzante în care necuvântătorul tău este protagonist? Mi-ar plăcea tare mult să citesc povestea ta în secțiunea de comentarii.
O seară frumoasă să ai! Numai bine!

2 comentarii:

 1. Ce poveste cu Uzzi al vostru. Imi imaginez scena de a captura o viespe si mi se pare cumva ireala. Este chiar rapid pufosul vostru. Bine ca totul s-a terminat cu bine!
  Pupici si toate cele bune! ❤️😘

  RăspundețiȘtergere
 2. Vai de mine... cel putin si-a invatat lectia. Imi amintesc ca am vazut la un moment dat un filmulet cu un catel care tot voia sa lege prietenie cu porcupine.. Si ajungea cu ditamai tepii prin bot. Vai cum arata... dar tot nu se lasa :)))).

  Ce dulcel era mic mic - si acum este, dar stii cum e, puii sunt irezistibili. Am si eu poza cu Dodo la 2 luni jumatate. Cu K nu am, dar am primit indirect una care ar fi de cand era foarte mic.. ca o fi el sau nu, nu stiu sigur...

  Pupici si sa ne fie sanatosi ca iubiti sunt pufoseii.

  RăspundețiȘtergere