Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

sâmbătă, 21 octombrie 2023

Dovlecei din tuburi de la hartia igienică - decorațiuni pentru Halloween!

 Azi, după ce am terminat treburile casnice, am decis că va fi o zi de relaxare, deoarece mâine am o zi plină - sunt voluntar la evenimentul caritabil: Semimaratonul Craiovei, așa că m-am apucat să fac decorațiuni pentru Halloween și pentru Crăciun (pe care ți le voi arată altădată). 

Am rămas foarte în urmă cu temele lunare date de Mihaela pentru Transformările creative, iar tema săptămânii 16-22 octombrie presupune realizarea unor decorațiuni pentru Halloween din tuburi de la hârtie.


Am făcut doi dovlecei, deoarece unul nu prea mi-a plăcut cum a ieșit după ce l-am pictat (îl poți vedea în imaginea de mai sus) și am hotărât să folosesc altă materie primă pentru cel de-al doilea.

Materialele folosite: 

- pentru prima variantă: o revistă cu reclame de la Kaufland, un tub de carton de la hârtia igienică, lipici și goașe (portocaliu și maro).

- pentru a doua variantă: un tub de carton de la hârtia igienică, două bucăți de carton (ambalaj de la dressuri), goașe (portocaliu și maro), iar pentru codiță am folosit câteva fâșii din revistă, rămase de la primul dovlecel.

Am tăiat pe lung revista în fâșii fără să le măsor, de aceea nu au aceeași dimensiune, apoi le-am lipit de tubul de carton. Codița am format-o din mai multe fâșii răsucite, pe care la final le-am răsucit împreună.


Pentru varianta a doua am tăiat bucățile de carton în fâșii de 1 cm și am procedat la fel ca la primul dovleac cu lipitul, codița și pictatul.

Asta a fost tot! Sunt foarte simplu de făcut din materiale reciclate!

Pe curând!

3 comentarii:

  1. Ce idee faina! Mie imi place si prima varianta :D Super tare cum ai facut si codita :D
    Felictari :)
    Pupici si mult spor maine :)

    ps: abia astept sa vad deco pentru iarna hihi

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce idee ai avut pentru un dovleac! Ma gandeam ca intr-o varianta mai mica,, ai putea face decoratiune de brad in felul acesta! Deosebita tehnica!
    Seara frumoasa, draga Mihaela! Pupici! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  3. Primul dovleac e unul suparat - se teme ca n-o sa fie prezent la sfarsitul lunii. 😊 Arata fain, totusi, potrivit pentru o noapte de... fiori reci. 😊
    Al doilea e tare finut! E adevarat: imi place mai mult.
    Felicitari si pentru realizare si pentru perseverenta!
    Saptamana frumoasa iti doresc! Pupici! ❤

    RăspundețiȘtergere